Dromen dat de wereld vergaat

Posted on
dromen dat de wereld vergaat

Dromen dat de wereld vergaat. Als je droomt dat de wereld vergaat, dan betekent dat in de meeste gevallen dat je je niet lekker voelt in je eigen leven. Je hebt het gevoel dat je geen grip en/of controle meer hebt. Je voelt je overgeleverd aan wat er komt.

Daaronder zit meestal het gevoel dat je nog niet helemaal je plekje in deze wereld gevonden hebt. Je dan ook waarschijnlijk een basis die een beetje wankel is.
Hierdoor voel je je niet echt veilig in de wereld. Juist door dit interne gevoel wordt je huidige situatie zo heftig weergegeven in je droom.

Dromen dat de wereld vergaat: je hebt echt te veel stress

Deze droom is dan ook een uitnodiging om op onderzoek uit te gaan in jezelf. Het is je namelijk allemaal te veel en je ervaart daardoor te veel spanning en stress.

Deze droom laat je weten dat het dus niet alleen voortkomt uit de huidige situatie. Je hebt nog oude wonden te helen en emoties te verwerken. Dat is nodig om je in de basis weer veilig te gaan voelen. Het komt echt allemaal weer goed. Je mag meer vertrouwen gaan krijgen in jezelf, in de mensen en in de wereld als geheel.

Een makkelijk helingsproces is dit meestal niet. Vaak gaat het namelijk terug tot in je kinderjaren.

Waar de wereld door vernietigd wordt

We kunnen hier nog een kleine nuance aan toevoegen door te kijken naar hetgeen wat de wereld vernietigd.

Als de wereld door water vernietigd wordt, dan is de droom vooral een verwerking van emoties en gevoelens. Je wordt er figuurlijk gezien door overspoeld.

Wanneer er veel vuur in het spel is, dan gaat de droom vooral over jouw frustratie, geïrriteerdheid of boosheid die de overhand neemt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je bang bent voor je eigen kracht (die je juist nodig hebt om van de stress af te komen.)
Een andere betekenis van vuur in deze droom is dat je je overrompeld voelt door de boosheid of eigenwijsheid van anderen.

Wanneer de aarde aangevallen wordt zijn het vooral andere mensen die je dwars zitten en een onveilig gevoel geven. Ze zitten te dicht op je of proberen je op een vervelende manier te sturen of te dwarsbomen.

 

36 Comments

 1. L says:

  Hallo,
  Mijn droom ging er over dat ik aan het werk was op een andere locatie van mijn werk. Ik vond het hier een stuk rustiger en fijner werken. De druk was een stuk minder.

  Even later kwam een juffrouw van mijn school op bezoek bij een ouder en kind van mijn werk. Ik was ook aanwezig bij het gesprek. Waarom weet ik niet. De moeder vond het niet zo leuk dat ze kennis moest maken met iemand nieuws. De docent wilde het snel en goed afhandelen, voordat ze zou gaan.

  Even later was ik buiten en ik zag van heel dicht bij een hele grote toren in elkaar vallen met een werk-voertuig er aan hangen omvallen. Toen gingen er nog een hele grote mega boom omvallen en nog een torens in elkaar zakken. Ik keek er naar, maar stond wel veilig. Wel kwam mijn zus kwam me ophalen met de auto, ik stapte in de auto en gingen kijken waar we de auto veilig konden parkeren.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit is een verwerkingsdroom die getriggerd is door spanningen op je werk.
   Waarschijnlijk heb je ergens opgepikt dat er niet helemaal secuur gewerkt wordt en dat er niet altijd naar elkaar geluisterd wordt.
   Dat ben je (onbewust) even zat en daardoor ging het laatste stuk van de droom ook zo.

  2. Anoniem says:

   Hallo Scarlet,

   Ik had vannacht een hele rare, vage en enge droom. Het ging over het einde van de wereld. Corona was ondertussen nog bezig, maar nu waren er ineens ook chemische stoffen die dodelijk zijn en in verschillende vormen. De muren zaten vol met de gassen en ik probeerde te ontsnappen, want er was een nog gevaarlijker gas buiten bij de achterdeur die zelf de deur kon openmaken. Ik was nog maar net ontsnapt en ik zag weer overal chemische stoffen tegen de muur. Ze waren neon groen en er stond een vreemdeling voor de deur die volgens mij chemische stoffen had ingeslikt. Daarom gingen we door een soort ventilatiesysteem die gewoon op de grond lag. We kropen naar buiten en zagen dat er echt overal gassen waren. Maar nu kwam er iemand aan die niet zo aardig is…. ze greep mij mee naar een soort ander universum. Ze wou een portaal maken naar nog een andere universum. Ze vond de materialen en maakte het portaal. Toen we door het portaal zijn gegaan waren er grote regenboog kleurige buizen. Met groot bedoel ik ook echt heel groot. Ze zij dat ik ze niet aan mocht raken, want dan zou er iets gebeuren. En ineens vloog ik in de lucht. Kon ik vliegen! Maar ik had het niet onder controle dus ik raakte per ongeluk twee aan. Ze werden ineens veel dikker en hoger. Ik wist dat dat meisje het niet zo mogen weten ik kon ontsnappen ( Ik weet niet meer hoe ) eenmaal weer op aarde te zijn. Ik zag mijn vader zitten in een bus. Maar hij dee heel raar. Hij leek zichzelf niet meer! Ik rende weg, maar besefte dat hij naar een plek toe ging waar ik ook naartoe moest! ( welke plek en hoe ik het weet weet ik niet meer ) toen stopte mijn droom en werd ik wakker. Ik vond het zelf een hele rare en ingewikkelde droom en hij was ook best eng als je het droomt. Sommige dingen ben ik vergeten, maar ik hoop dat jij weet wat dit betekent!

   Vriendelijk groet: Anomiem

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Dat klinkt inderdaad als een hele intensieve en aparte droom.
    Het gaat er eigenlijk vooral over dat je letterlijk op zoek bent naar een manier om met alles in de wereld om te gaan: corona, de meningen van mensen, mensen die zich ineens anders gedragen.
    En dit is zeer intensief. Aan de ene kant wil je je overal los van maken, maar dat voelt ook weer niet helemaal fijn, want je wilt ook weer verbonden blijven.
    Maar met wie en hoe is ook weer lastig, door alles.
    Zo ben je dus eigenlijk op zoek.

    1. Anoniem says:

     Bedankt voor je snelle antwoord!

 2. Jay says:

  Hey , ik droomde over dat de aardbol 3 klappen kreeg van grote vuurballen . Water dat overal stroomde , alles ging zeg maar soort van kantelen , huizen , auto’s etc
  Het was op de grote markt in de stad waar ik woon. Ik was met men moeder op dat moment en geraakte haar kwijt. Ik zit al dagen natedenken over de droom en voel me ook een lange tijd niet goed in men vel.. Ik las net dat het komt door veel stress en spanning , heb onlangs mijn kleine broer verloren en tijdens het verwerkingsprocess mijn vriendin. Kan het daar iets mee te maken hebben ? Heb namelijk van men 17 tot men 19 slechte evaringen in relaties gehad en ook 1 persoon waar ik het nog steeds moeilijk mee heb .
  En de persoon waar ik het moeilijk mee heb is onlangs terug opgedoken.. mvg Jay

  1. Scarlet says:

   Hey Jay,

   Daar heeft het waarschijnlijk alles mee te maken.
   Je omschrijft ook precies 3 dingen die niet lekker gaan en dat zijn precies weer die 3 klappen.

 3. Linda says:

  Hoi, In mijn droom staat de wereld op punt van vergaan door een grote komeet inslag. Alle mensen weten dit. Ik moet afscheid nemen van mijn man en samen net mijn kinderen op het einde wachten. De droom was zo intens dat ik ondanks dat ik 4 keer wakker ben geweest en bewust was dat het een droom was, en zelfs water heb gedronken, steeds weer in dezelfde droom terug kwam.

  1. Scarlet says:

   Hey Linda,

   Wat heftig en zeker dat het doorging, terwijl je juist er nog uit bent geweest.
   Je bent dus echt iets aan het loslaten, wat uiteindelijk heel je gezin ten goede komt.
   Dit kan een stuk teveel stress zijn, maar ook juist gaan over het loslaten wat je tegenhoudt jezelf te zijn (een invloed van buitenaf).

   1. Linda says:

    Heel erg bedankt voor het antwoord! Het heeft mij zeer geholpen de dag wat beter verder te gaan! Ik zal eens kijken wat ik met de adviezen kan doen!

    1. Scarlet says:

     Wat fijn om te horen!

 4. Tomas says:

  Ik droomde vanacht dat er allemaal klm passagiersvliegtuigen uit de lucht kwamen vallen. Ik weet nog dat het gevoel erbij paniek was en dat het in mijn droom een traumatische ervaring leek. Ik vraag me alleen af of dit kan, een “traumatische ervaring” in een droom. Ik had de avond ervoor wel filmpjes gekeken over het einde van de wereld, kan dit ermee te maken hebben gehad?

  1. Scarlet says:

   Hey Tomas,

   Dit klinkt inderdaad als een verwerkingsdroom.
   Waarschijnlijk een combinatie van het nieuws van de stakingen van KLM en daarbij die filmpjes. 🙂

 5. chemee says:

  Mijn droom was eenvoudig en snel, ik viel in slaap en het eerste wat ik deed in mijn droom was naar sterren kijken, die sterren veranderden in vallende sterren, maar daarna kwam ik erachter dat het het einde van de wereld was, ineens kwam er een grote flits en ik werd wakker… het was dus een korte droom maar ik kreeg er veel paniek door..

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat is inderdaad snel en duidelijk. Het gaat erover dat je last hebt van de veranderingen in je leven of bang bent dat er grote veranderingen komen.

 6. Marie says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn droom ging over aarde, maar aarde als aarde van de grond. Ik hoop dat ik mijn droom hier ook kan plaatsen.
  Ik droomde dat ik in een ander buitenlands land was en ik was een Afrikaanse vrouw die op zoek was naar haar zus. We stonden bij haar huis en ineens riep ik mensen om snel te komen. Haar zus stond bevend in een witte jurk bij het hek (niemand was haar afgelopen dagen komen opzoeken en helpen, ik denk dat ze erg afhankelijk was van zorg) van het huis en de dorpelingen waren ook gearriveerd in het wit en klaar om te beschermen als het moest.
  Ik had aarde in mijn handen en liet het op de grond vallen, waarbij een deel viel en een andere deel opsteeg.
  Weet jij wat dit zou kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Marie,

   Dit klinkt op de eerste plaats als een droom die getriggerd is door het kijken van een film of lezen van een boek. 🙂
   Maar als ik hem gewoon vertaal, dan gaat dit erover dat je je eigen basis aan het veranderen en helen bent.
   Je wilt beter voor jezelf gaan zorgen, fijnere verbindingen aangaan en meer dingen doen vanuit jezelf.
   Het is alsof alles geoptimaliseerd mag worden en dat je daarmee bezig bent.

   1. Marie says:

    Wat een mooie droom en uitleg! Dankjewel 🙂

 7. Angelique says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde erover dat ik net wilde rapporteren op werk. Mijn collega’s zaten al bij de computer. Plots kreeg ik een filmpje te zien dat mensen de wereld aan t aanvallen waren, er volgende een explosie van vuur waaruit een kogel voortvloeiende maar die kon ik net ontwijken. Wel had het mijn hoofd geraakt en hierdoor was ik duizelig , flauwgevallen en herinnerde ik niks meer van mn avond. Vervolgens stonden alle gebouwen in de brand. Ik herinnerde pas dat ik er bij was die avond toen ik t fimpje op de computer zag.

  Hierop belde ik mijn moeder en die was heel hard aan het huilen zij zag me op tv en dacht dat ze me kwijt was. Ik kon moeilijk uit me woorden komen aan de telefoon. Ik praatte heel traag en in slowmotion.

  Mn collega zei dat ik naar huis moest rijden ook al werd het steeds slechter weer. Het regende harder en harder en er was onweer. Mn collega begeleidde mij. Zij in haar auto ik in mijn auto. Het was super glad op de weg, donker , ik kon niks zien het regende heel hard. Ik ging super snel. Ik gleed een paar keer uit op de weg maar kon de auto op de weg houden ik viel niet de afgrond in. Op hogesnelheid, het gaspedaal bleef soms ingedrukt, en af en toe vloog ik zelfs in de lucht. Ik hield het stuur dan geklemd tussen mijn benen vast. Ik wilde stoppen met auto rijden Mijn collega zei; angelique je MOET doorrijden je moet naar je moeder. Hierdoor schakelde ik met m’n hoofd en ging ik ervoor.

  Door de vele regen waren de wegen overstoomd. Waardoor we een boot moesten nemen. Het harde signaal van de boot en alarmsysteem van de wereld ging af. Allemaal mensen riepen dit is fouten boel. De poortjes gingen dicht en de boot vaarde zachtjes weg. Ik aarzelde geen moment, ik sprong samen met m’n collega over de poortjes heen en sprong zo op die boot. Iemand wou me van de boot afgooien maar ik liet het niet toe.

  Snel aangekomen moest ik de trein in en mocht ik 2 spullen meenemen uit me koffer. Met de waarschuwing van de conducteur de trein rijdt langzaam succes.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je overspoeld wordt door alle emoties die er op dit moment in de wereld gaande zijn. Het is teveel en het geeft je het gevoel dat je even niet op de wereld kunt vertrouwen.
   Je bent ook bezorgd wat dit voor gevolgen heeft voor de mensen die je dierbaar zijn.

   1. angelique says:

    Hey scarlet,

    Bedankt voor de snelle reactie !

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 8. Delfina says:

  Hi scarlet,

  In mijn droom zag ik dat ik in een bank was en opeens begint er een koude lucht te komen, begint de ramen en alles rondom buiten te vriezen, de telefoon verbindingen vallen uit en er is geen bereik!
  Dan beginen onze oren te suizen heel hard. (Toen werd ik wakker heel geshockeerd en zonder adem)

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een hele heftige droom!
   Het gaat erover dat er iets in je leven is wat je een beklemmend en ‘koud’ of onprettig gevoel geeft.
   Dat gevoel was je een plekje aan het geven.

 9. Liana says:

  Hee Scarlet,
  Ik had een droom die eerst best rustig begon. Al snel was er overal chaos omdat grote vuren de wereld dreigde over te nemen. Ik had een vriend in de droom die liet zien hoe een strand in Turkije voor en tijdens de vuren getroffen werd, even later was ik zelf op dat strand omringt met honderden dieren die stilletjes naar de vuren keken. Iedere mens om me heen had een dier waarmee ze in gesprek waren, aan het eind van hun gesprek was er een van de personen die op het strand veilig mocht blijven van de vuren. De ander ging de zee in en verdween. Bij mij had ik een hele oude Gorilla waarmee ik mocht praten, deze oude gorilla wou zich zelf opofferen om de mensheid die jong was nog een leven te kunnen geven om deze door te zetten, ik was het daar niet mee eens want ik wou mezelf opofferen. Uiteindelijk was de gorilla de zee in gelopen en bleef ik achter met een vriendin en werd ik half huilend wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom komt voort uit een gevoel van machteloosheid met betrekking tot alles wat in de wereld speelt.
   Het is te veel, te intensief en je zoekt naar een manier om te helpen, maar die is er niet echt.
   Je weet ook dat er mensen zijn die wel echt kunnen helpen en dat ook doen, maar je zou onbewust zelf meer willen doen.

 10. Liza says:

  Hee Scarlet,

  Ik droomde dat onze planeet steeds werd verrast met nieuwe plagen. Steeds een ander soort wat de aarde binnen kwam, pinquins, kruizen, tot dat het steeds erger werd zoals grote bommen, en toen viel alles uit elkaar.
  Enig idee wat dit zou kunnen betekenen voor mij?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Het klinkt alsof je de huidige toestand in de wereld aan het verwerken bent.
   Waarschijnlijk zit hieronder het gevoel van machteloosheid onder en onrust over wat er nu nog meer kan gebeuren.

 11. Mendy says:

  Hoi Scarlet, ik droomde dat ik langs de zee liep. Er voer een groot schip dat toeterde en toen ik keek werd hij zo opgeslokt door de zee. Net alsof er ineens een hroot gat ontstond waarin de boot verdween. Met mijzelf gebeurde niks. Ik herrinner mij nog de lucht boven de zee. Boven de boot was een fel licht en de donkere wolken vormden zich om de boot heen. Weet je wat dot betekend? Groeten Mendy

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je een bepaald plan/doel aan het loslaten bent.
   Je bent een nieuwe weg aan het inslaan en die weg geeft je meer emotionele rust.

   1. Mendy says:

    Bedankt voor je reactie. Ik vond het eerst een nare droom (al voelde dat niet zo), maar nu zie ik het heel anders. Een hele fijne boodschap!

 12. Lynsey says:

  Hi Scarlet,

  Ik had 2 dromen.
  Droom1: ik was op vakantie met een vriendin naar een ver tropisch land, maar het zag hetzelfde eruit als waar ik nu woon. Toch voelde het alsof we op vakantie waren. Ik had last van een jetlag. Zij stelde voor om even lekker een eindje te wandelen. Dat deden we. We liepen langs lixe witte vakantie villas met zwembad. We hadden erover om te checken wat de kosten zijn om in zo een luxe villa te verblijven. We liepen weer verder. Het was tegen de avond en een lekker zomers temperatuurtje. We kwamen NL toeristen tegen en begonnen een praatje. Ik keel naar de lucht en zag onze planeet aarde zo mooi shinen. Ik zei: wow dat is apart, we staan hier op aarde maar ik zie onze aardbol daarboven. Hoe mooi is dat. Maar hun zagen niks.

  Droom2:
  Ik was bij een vriendin. Haar ouders waren welvarend. Ze waren eigenaar van een hotel keten. Net zoiets als de Hilton. Maar de familie was erg toxic en mijn vriendin voelde zich gevangen daarin. Ze was niet gelukkig. Ik wilde haar opvrolijken. Dus ik logeerde in het grote landhuis. Haar broer kwam de kamer binnen en wilde haar neersteken. Hij sneed met een dolk haar lippen open. Ik wilde haar verdedigen en had een of andere hard voorwerp in zijn mond gestopt, als ik door zou duwen zou hij stikken. Mijn vriendin riep duw het door anders vermoord hij mij. Tegen mijn gevoel in deed ik dat maar wist dat het anders haar leven zou kosten. Hij was heel agressief. Daarna zaten we op de bank en ik deed een gebed of wens. Toen begon een spirit een schrift te schrijven. Ik begon te lezen en het bleek de ovetleden vader te zijn van mijn ex. Ik was ontroerd. Toen kwam een andere toxic familielid binnen van mijn vriendin waardoor het geschrift weg wilde waaien. Maar ik probeerde het tegen te houden. Daarna was ik ineens een redding voor mijn goede vriendin en nog andere familieleden (kinderen) die zich gevangen hebben gevoeld bij deze toxic familie. Ik voelde echt een dat spirituele droom waarin de krachten van boven natuurlijk voelbaar waren voor mij.

  Omg heel verhaal geworden.
  Alvast bedankt voor je tijd Scarlet. Zo mooi wat je doet.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   De eerste droom gaat erover dat je steeds meer aan het loslaten bent en het leven steeds meer waardeert zoals het is.
   Je ziet je eigen leven steeds duidelijker zoals het is, de schoonheid die het in zich heeft.

   De tweede droom gaat erover dat je ziet dat deze vriendin (en anderen) daadwerkelijk vastzitten in toxische gezinnen.
   Jij hebt de kracht om hier iets in te doen voor hun en die kracht begint steeds meer wakker te worden, net als je gaven tot mediumschap.

   1. Lynsey says:

    Dank je wel voor je reactie. 🙂

 13. Peter says:

  Hoi Scarlet!

  Mooie website! En wat goed dat je persoonlijk reageert.

  Ik droom nu een aantal dagen over een aanval op de wereld door een buitenaards beest of kracht. Ik onderga het rustig en bedacht en begin meteen aan een soort heldendaad om iemand due ik ken te redden door al zwemmend, rennend en fietsend, zonder mobiel, want die was ik vergeten, diegene te bereiken. Als ik een telefoon optie zie ga ik die persoon proberen te bellen om te waarschuwen voor wat komen gaat.

  Fijne dag!

  Groet Peter

  1. Scarlet says:

   Hey Peter,

   Dankjewel!

   Deze droom zou kunnen komen doordat je er toevallig een film over gezien hebt of een trailer van zo’n film bent tegengekomen.
   Maar als we daarnaast de betekenis oppakken, dan gaat dit erover dat je je verantwoordelijk voelt voor het welzijn van anderen.
   Tegelijkertijd worstel je ermee onbewust een beetje mee hoe je er meer kunt zijn voor anderen. Het voelt daarin alsof je nog niet de juiste weg daarin gevonden hebt.
   Er zit een licht gevoel van machteloosheid onder.

Leave a comment

Your email address will not be published.