Dromen dat de wereld vergaat

Posted on
dromen dat de wereld vergaat

Dromen dat de wereld vergaat. Als je droomt dat de wereld vergaat, dan betekent dat in de meeste gevallen dat je je niet lekker voelt in je eigen leven. Je hebt het gevoel dat je geen grip en/of controle meer hebt. Je voelt je overgeleverd aan wat er komt.

Daaronder zit meestal het gevoel dat je nog niet helemaal je plekje in deze wereld gevonden hebt. Je dan ook waarschijnlijk een basis die een beetje wankel is.
Hierdoor voel je je niet echt veilig in de wereld. Juist door dit interne gevoel wordt je huidige situatie zo heftig weergegeven in je droom.

Dromen dat de wereld vergaat: je hebt echt te veel stress

Deze droom is dan ook een uitnodiging om op onderzoek uit te gaan in jezelf. Het is je namelijk allemaal te veel en je ervaart daardoor te veel spanning en stress.

Deze droom laat je weten dat het dus niet alleen voortkomt uit de huidige situatie. Je hebt nog oude wonden te helen en emoties te verwerken. Dat is nodig om je in de basis weer veilig te gaan voelen. Het komt echt allemaal weer goed. Je mag meer vertrouwen gaan krijgen in jezelf, in de mensen en in de wereld als geheel.

Een makkelijk helingsproces is dit meestal niet. Vaak gaat het namelijk terug tot in je kinderjaren.

Waar de wereld door vernietigd wordt

We kunnen hier nog een kleine nuance aan toevoegen door te kijken naar hetgeen wat de wereld vernietigd.

Als de wereld door water vernietigd wordt, dan is de droom vooral een verwerking van emoties en gevoelens. Je wordt er figuurlijk gezien door overspoeld.

Wanneer er veel vuur in het spel is, dan gaat de droom vooral over jouw frustratie, geïrriteerdheid of boosheid die de overhand neemt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je bang bent voor je eigen kracht (die je juist nodig hebt om van de stress af te komen.)
Een andere betekenis van vuur in deze droom is dat je je overrompeld voelt door de boosheid of eigenwijsheid van anderen.

Wanneer de aarde aangevallen wordt zijn het vooral andere mensen die je dwars zitten en een onveilig gevoel geven. Ze zitten te dicht op je of proberen je op een vervelende manier te sturen of te dwarsbomen.