Het is niet erg om even geen doorzetter te zijn

Posted on
doorzetter

Hey lieve hardwerkende doorzetter,

Jij gaat altijd maar door, wat er ook gebeurt. Bij elke tegenslag zoek jij alweer naar de positieve kant en naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Jij vraagt jezelf af: “wat kan ik hiervan leren?” Jij weet en beseft namelijk heel goed dat je van de meeste dingen iets kan leren. Dat je door die zwaartepunten kunt groeien en sterker kunt worden.

Opgeven is dan ook een woord dat jij niet echt kent. Dat woord laat een nare nasmaak in je mond achter. Opgeven doe je niet. Je gaat door tot het af is en dan nog ga je door. Opgeven is slecht en is eigenlijk voor mensen die slachtoffer zijn van hun eigen leven. Dat wil jij niet, want jij bent geen slachtoffer, jij bent een doorzetter.

Daarom ren je maar door. Elke dag herpak jij jezelf weer en sta je weer op. Je gaat door, wat er ook gebeurt.
Zelfs als je emotioneel even niet verder kan, merk je dat je lichaam gewoon blijft bewegen. En als je lichaam het even niet meer heeft, dan doe je het met gedachtekracht.

Jij weet echter heel goed dat dit niet zo door kan gaan. Er zit een einde aan deze situatie en dan kom je (weer) in een burn-out terecht of wordt je gewoon ziek.
Je merkt het al omdat je soms gewoon zo geprikkeld bent, terwijl je op andere momenten niks voelt.

Het is niet erg om geen doorzetter te zijn

Ik ben hier om je even wakker te schudden, want het is niet erg om geen doorzetter te zijn.

Jij mag gewoon even stoppen en een pauze nemen. Dat is geen opgeven, dat is voor jezelf zorgen.
Besef dat je overtuiging dat je moet doorzetten aangeleerd is. Waarschijnlijk hebben je ouders dat meegegeven. Als je weer goed bij jezelf te rade gaat, dan voel je dat dit niet helemaal goed is voor jezelf.

Je voelt dat dit je te veel kost. Je geniet niet meer zoveel van de kleine dingetjes. Jij staat niet meer stil bij je prestaties, je voelt er niks meer bij.
Daarnaast zorg je niet meer echt voor jezelf. Je kleed je nog wel aan, maar je komt niet meer tot jezelf en je doet niet meer de dingen die je voelt dat je ze wilt doen.
Eigenlijk ben jij door het doorzetten jezelf niet eens meer. Dat mag toch niet?

Neem een pauze lieverd. Even een moment om te voelen en eventueel zelfs nieuwe keuzes te maken. Het mag.

 

4 Reactie(s)

 1. Anita says:

  Dat had ik even nodig om te horen!

 2. Magda van biljouw says:

  Hallo Scarlet…. Hele fijne tekst ditslaat helemaal op mij dus hier kan ik zeker wat van leren dat je best even een lange pauze Mag nemen voor jezelf!!!Dank je wel!

 3. Marisha says:

  Bedankt dat je deze wijze woorden wilt delen!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan! 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.