Signalen dat het tijd is om jezelf terug te trekken

Posted on
Signalen dat het tijd is om jezelf terug te trekken

Signalen dat het tijd is om jezelf terug te trekken. Natuurlijk lijkt het soms makkelijker om door te gaan, maar soms is het juist goed om op de rem te trappen en afstand te nemen.
Als jij je namelijk even terugtrekt, kun je de mensen om je heen en de situatie waar je je in bevindt op je gemak bekijken. Daarnaast kun je weer even voelen hoe het met je gaat.
Vervolgens kun je met veel meer energie en met nieuwe wijsheid handelen. Je kunt daardoor vaak ook veel beter keuzes maken. Het allerbelangrijkste is echter dat jij je na het momentje voor jezelf veel beter voelt.

Vaak voel jij het gelukkig zelf heel goed aan wanneer het tijd is om jezelf terug te trekken, alleen luister je niet altijd naar deze signalen in jezelf.
Dat is de reden dat ik ze even op een rijtje voor je ga zetten. Ik wil je weer even bewust maken van je eigen ingevingen, zodat je ze bewuster waar kunt nemen.

Signalen dat het tijd is om jezelf terug te trekken

  • Je wordt moe wakker
  • Het lijkt soms wel alsof je door stroop heen probeert te lopen
  • Je merkt dat je er niet met je hoofd bij bent
  • Je ergert je steeds meer aan de mensen om je heen
  • Lichamelijk begin je een beetje te kwakkelen
  • Je voelt je gewoon onrustig
  • Jouw dromen zijn ineens heftiger en intenser
  • Je loopt steeds meer te mopperen in jezelf

Hoe trek je jezelf terug?

Voor de meeste mensen, met name hsp’ers, is het ontzettend waardevol om gewoon in beweging te komen. Je kunt bijvoorbeeld lekker wandelen in het bos of op het strand. Juist dan kun je namelijk lekker alles laten bezinken zonder er echt over na te denken. Als vanzelf komt het in je systeem in beweging.

Daar gaat het ook om. Je hoeft geen oplossingen te gaan bedenken of bewust over alles na te denken. Je mag er juist uitstappen en je hoofd leegmaken. Dan kun je met een frisse blik en met een gezonde afstand naar de situatie kijken. Daar heb jij het meeste aan.

Hetzelfde kun je ook doen door lekker te schrijven. Schrijf niet zozeer over de situatie waar jij jezelf uit terugtrekt, maar juist over alles wat je voelt en denkt. Laat het maar stromen zonder te oordelen of erover na te denken.
Dan kom je weer tot rust.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.