Webinar: Hoe kun je anderen helpen?

Posted on
hoe kun je anderen helpen

Tijdens deze gratis online training geef ik uitleg over de basis van anderen helpen. Hoe kun je andere helpen zonder ‘vervelend te zijn’? En hoe kun je ervoor zorgen dat je niet meegaat in de problemen van een ander of ze zelfs overneemt? Deze vragen staan centraal tijdens het webinar: hoe kun je anderen helpen?

De basis van anderen helpen

Het belangrijkste wat ik tijdens dit webinar vertel is dat anderen helpen echt bij jezelf begint. Jij bent de basis waar jij en de ander op kunnen bouwen.
Het begint dus ook allemaal met jouw eigen rust. Blijf je bewust van je eigen lichaamshouding, houd je ademhaling diep en blijf ontspannen en rustig.
Dat heeft de ander nodig en zorgt er ook voor dat jij bij jezelf blijft en dus de problemen niet overneemt.

Een ander stuk van de basis van anderen helpen is de ander vertrouwen. Bijna alle problemen van iemand komen voort uit een diepe onzekerheid, een gebrek aan vertrouwen in zichzelf en het gevoel niet goed genoeg te zijn.
Als jij op zo’n moment stopt met oordelen, met pushen, maar oprecht vertrouwt op de ander. Vertrouwt dat diegene het echt wel kan. Vertrouwt dat die de kennis en de talenten heeft om hieruit te komen en de dingen op te lossen, dan straal je dat uit.
De ander voelt dat onbewust aan en daarmee geef jij iets essentieels aan die ander. Iets wat diepgaand is en wat een wereld van verschil kan maken. Je verandert namelijk met die energie de ander al. Je helpt de ander dan al.
Vertrouw daarom oprecht op die ander. Je zult dan ook weer veel minder snel zijn of haar problemen jouw problemen maken.

Het laatste stukje van de basis van anderen helpen is luisteren. Vul niks in, maar luister oprecht. Stel open vragen en probeer voor jezelf het probleem zo helder mogelijk te krijgen.
Als jij het probleem namelijk niet helder krijgt, heeft die ander het waarschijnlijk ook niet helder, waardoor ze net niet het inzicht hebben om verder te komen.
Het is hierbij dus belangrijk dat je niks invult, maar alleen luistert.
Herhaal hun eigen woorden, zodat ze bewust horen wat ze zeggen en ze zich gehoord voelen.
Eigenlijk is alleen dat stukje van gehoord worden al een heling op zich.

In de video ga ik hier nog veel dieper op in en geef ook verschillende andere tips, maar dit is toch wel het aller belangrijkste als je een ander wilt helpen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 Reactie(s)

 1. Acharya Chahuna says:

  In één woord Top!

  1. Scarlet says:

   Dank je! 🙂

 2. Ria says:

  Dit is zo belangrijk, bij jezelf blijven. Maar al te vaak lukt dat mij niet. Maar als je je ervan bewust bent dan ben je al op weg. In dit geval ben ik al op weg.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.