Webinar: hoe kun je je intuïtie volgen

Posted on
volg je intuïtie

In dit webinar ga ik in op hoe jij je intuïtie kunt volgen. Vragen zoals: “wat is je intuïtie?”, “hoe werkt je intuïtie?” en hoe kun je je intuïtie volgen?” komen aan bod, net als vele andere vragen. 
Het was een leuk en gezellige avond en dat straalt gelukkig nog steeds van de video af, al zeg ik het zelf 🙂

Hoe kun je je intuïtie volgen?

Voor je goed je intuïtie kunt gaan volgen, is het belangrijk dat je begrijpt hoe je intuïtie werkt. Laten we hiervoor intuïtie de waarnemingen van de ziel noemen. De ziel geeft deze waarnemingen door aan het onderbewustzijn.

Het onderbewustzijn legt deze informatie vanuit de ziel naast alle andere informatie die het heeft gekregen vanuit je zintuigen, vanuit je verleden, vanuit het lichaam en vanuit je eigen gedachtes. Daar moet het kiezen van welke informatie het jou bewust gaat maken. Wat is het meeste van belang voor jouw overleving en geluk? Wat heeft de meeste prioriteit.
Het kan heel goed zijn dat jouw onderbewustzijn nog geen prioriteit geeft aan je intuïtie. Dit kun je veranderen door er meer bewuste aandacht aan te geven. Door te denken: ‘wat vind mijn intuïtie hiervan?’ Als je dit vaker doet, zal je onderbewustzijn gaan opvallen dat je je intuïtie blijkbaar belangrijk vindt en vanuit daar steeds meer beslissen om de informatie vanuit je intuïtie door te geven aan je bewustzijn.

Bewust worden van je intuïtie

Je kunt dit nog meer gaan voeden door je eerste reactie bij een situatie of persoon op te gaan schrijven, voor je eraan kunt gaan twijfelen.
Daarnaast is het belangrijk om op je dromen te gaan letten. Ook hier moet je waarschijnlijk eerst een prioriteit van maken door ‘s avonds te denken: ‘ik wil mijn dromen onthouden’ en vervolgens als je wakker wordt alles wat je nog weet op te schrijven. Al is het alleen maar het gevoel wat je nog bij je droom had. Hiermee zeg jij tegen je onderbewustzijn: ‘ik vind dit belangrijk, geef me hier meer informatie over’. Dat moet je precies hebben als je je intuïtie wilt volgen.

Hoe kun je op je intuïtie gaan vertrouwen?

Als je dit allemaal gedaan hebt, is het belangrijk dat je eerst gaat vertalen wat je intuïtie wil zeggen. Wat betekent dit gevoel of deze ingeving voor jou? Wat betekent deze droom voor jou? Ga hierbij heel erg uit van de betekenis die jij er zelf aan geeft vanuit je eigen ervaring. Dat is namelijk de juiste. Daarbij kun je google gebruiken om droomsymbolen te zoeken of hier een boek over aanschaffen.

Als je dit kunt en je legt het allemaal vast, dan kun je met kleine dingen gaan uittesten dat het klopt. Ervaar maar wat er telkens uitkomt en wat de resultaten zijn. Als je je daar bewust van wordt, kun je steeds meer gaan vertrouwen op je intuïtie.

Je intuïtie onderscheiden van je emoties en gedachtes

hoe kun je je intuïtie volgen als je het nog niet kunt onderscheiden van je emoties en gedachtes? Dat is heel lastig. Wees je daarom goed bewust van je eigen gedachtes. Waar loop je je allemaal mee rond en welke emoties horen bij die gedachtes?
Je zult merken dat je intuïtie niet logisch is met deze gedachtes en emoties. Je intuïtieve gevoel klopt hier niet mee. Het hoort hier niet bij. Daar kun je het het beste aan herkennen en daardoor kun jij het onderscheiden.

Wil jij meer met je intuïtie?

Dan is de cursus Intuïtieve Ontwikkeling iets voor jou. Daar leer je volledig samen te werken met je intuïtie. Je leert het voor jezelf in te zetten en het te gebruiken in je leven. Je leert je intuïtie te herkennen en je leert het feilloos te vertalen. Voor meer informatie over de cursus kun je hier klikken.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

 1. D says:

  Dag Scarlet,
  Wat fijn dat je je zo inzet om dit te delen. Hoe meer ik er aan toe ben om mijn gevoeligheid te accepteren en te leren kennen, hoe meer informatie, kennis en personen ik tegen kom die deze wijsheid met mij willen delen.

  Ik heb een vraag waar ik zelf nog enorm mee stoei. Ik ben me heel erg bewust van onprettige situaties, ruimtes en personen. En het duurt vaak nog 2 uur of langer voordat ik hier van herstel. Ik denk dat dit ook een groeiproces is en dat ik ongeduldig ben om hier snel weer van te herstellen. Het schrijven is voor mij een onderdeel wat kan helpen, maar heb je nog meer tips hoe ik hier mee om kan gaan. Ik werk in een onderwijsomgeving waar je wordt overweldigd door energie, emotie en stress enz.

  Zelf heb ik twee antwoorden. 1. Of wegblijven bij deze situaties, maar dat vind ik te makkelijk en niet haalbaar. 2. Ik ben niet bang om de storm in te gaan, maar wel voor wat het met mij doet en wil zo graag hier in leren een manier te ontwikkelen zodat ik leer hiermee om te gaan. Zodat ik mijn passie als Docent en Mindfulness trainer op een hele grote school kan uitvoeren. Ik voel het als mijn missie om dit te kunnen.

  Tja, wat tools of hulp sla ik niet af op deze lastige trip 🙂
  Succes met je mooie werk en hoor graag van je,
  liefs
  D

  1. Scarlet says:

   Goede avond lieve D,
   Wat een mooie vraag en wat jammer dat ik niet gezien heb dat de website hem niet gelijk geplaatst heeft.

   Het schrijven is ook heel belangrijk en ik lees eigenlijk dat je al heel goed bezig ben. Mijn eerste gevoel bij jou als persoon is dat je het steeds beter gaat lukken om hier minder last van te hebben. Een goede tip die ik je er graag bij wil geven is: was je handen. Dit zijn namelijk de poorten waardoor jouw energie vrij naar de wereld kan stromen en daarmee kunnen ze ook alles wat binnenkomt bij jou goed afvoeren. Was dus bewust je handen als je uit zo’n situaties komt en tussendoor als het je te veel wordt.

   Daarnaast kun je op je lichamelijke houding letten als je in zo’n onprettige situatie bent, ons lichaam heeft namelijk vaak de neiging om zich af te sluiten en subtiel te reageren op alle energieën. Het is een subtiele terugtrekking. Als je die weet tegen te gaan en zelfverzekerder gaat staan/zitten, scheelt dit ook al heel veel. Het zijn vaak die dingen als niet recht in iemands ogen kijken, gespannen schouders, je voeten die al naar de uitgang wijzen. Dit creëert weerstand en onrust en geen stroming.

   Heel veel succes met je missie, ik heb er gelijk een heel warm en goed gevoel bij, dus dat komt goed. Laat je me even weten hoe alles verlopen is?

   Fijne dag!
   Warme groet,
   Scarlet

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.