Houd een ideeën lijstje bij

Posted on
houd een ideeën lijstje bij

houd een ideeën lijstje bijGedurende de hele dag, elke dag van het jaar, borrelen er ideeën in ons op. De meeste zakken weer terug naar het onderbewustzijn, waardoor we ze, bijna altijd, voorgoed vergeten zijn. Houd een ideeën lijstje bij en je zult versteld staan van je eigen ideeën.

We zijn veel slimmer dan we denken, echt waar. Ons onderbewustzijn lijkt een onuitputtelijke bron van ideeën en informatie, inzichten en wijsheden. Sommige daarvan komen even in ons bewustzijn terecht. Daar besteden we er even aandacht aan, voor we ze weer vergeten. Dit is zo zonde.
Vele van onze eigen ideeën zouden namelijk ons eigen leven makkelijker maken, inzichtelijker maken of misschien zelfs geld op leveren. Soms zijn onze ideeën nog niet geschikt voor het huidige moment, maar komen ze over een jaar goed van pas.

Houd een ideeën lijstje bij: zo doe je dat.

Neem daarom de moeite om een notitieboekje en pen bij je te houden of een app op je mobiel te zetten waarmee je lijstjes kunt maken.
Neem vervolgens de tijd om verschillende keren per dag de ideeën die door je heen flitsen op te schrijven. Al is het slechts puntsgewijs in een paar woorden.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een keer per maand je lijstje erbij te pakken en even door te nemen. Zitten er dingen bij waar je wat mee kan of waar je wat mee wil? Zo ja, dan is het echt tijd om ze uit te gaan werken en er een actie aan te koppelen.

Een ideeën lijstje bijhouden is iets wat je jezelf moet gunnen. Het is iets wat je helpt in je eigen leven en je ook stimuleren in je persoonlijke groei. Misschien zitten er niet altijd even goede ideeën tussen, maar er zullen er vast wel een aantal tussen zitten waar je echt iets mee kan.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.