Weerstand is een uitnodiging tot verandering

Posted on
weerstand

weerstandMijn inzicht van vandaag is een hele leuke, namelijk: ‘weerstand is een uitnodiging tot verandering.’ Dit betekent voor mij dat elke weerstand die je in je leven ervaart een teken is dat je daar iets kan veranderen.

Eigenlijk is het een heel logisch inzicht. Het spreekwoord is niet voor niks: de weg van de minste weerstand kiezen, maar voor mij betekent het niet dat je de makkelijkste weg moet kiezen. Voor mij betekent het dat weerstand je uitnodigt om je blik naar binnen te richten en te onderzoeken waarom je weerstand voelt of wat er in jou is dat je in deze situatie heeft gebracht.
Soms zul je inderdaad ontdekken dat jij er niks mee te maken had. Dit kan heel goed, maar dan kun je wel kijken welke deuren er hierdoor voor je opengaan. Weerstand is een uitnodiging tot verandering en tot zelfonderzoek.
Als je een echte LifeMaster bent zul je echter altijd een reden in jezelf ontdekken, een blokkerende overtuiging, een twijfel of een intentie. Je zult een kans tot groei zien. Als jij dit herkent, hoop ik je in begin maart te mogen verwelkomen tijdens de LifeMaster avonden.

Elk beetje weerstand laat je zien waar het stroef loopt in je leven, waar het beter kan en waar jij beter verdient. Het nodigt je uit om te kijken wat jij echt wilt en daagt jezelf uit om die verandering in je leven te realiseren.
Ervaar je bijvoorbeeld veel weerstand op je werk? Onderzoek dan in ieder geval de volgende dingen:
– Hoe gedraag je je? Ben je gesloten of open?
– Waar ervaar je precies de weerstand? Wat gebeurt daar?
– Zijn er bepaalde mensen bij betrokken?
– Heb je zelf overtuigingen die je nog helemaal niet hebt kunnen checken?
– Spreek je wel alles uit?
– Wil je dit werk wel doen?
– Wat kun je veranderen?

Deze vragen zullen je echt wel iets aan inzicht geven en als je goed kijkt, zul je ook zien waaraan je iets kunt veranderen, waardoor de weerstand vermindert of zelfs helemaal weg gaat.

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen