Wie ben ik? De kern van weten wie je bent

Posted on
wie ben ik

wie ben ikDe echte kern van wie jij bent zul je nooit 100% in woorden kunnen omschrijven. Met woorden kun je alleen maar eigenschappen en behoeftes dekken en dat is niet wie je bent.

De echte jij kun je voor jezelf alleen maar tastbaar maken in je gevoel. Het is namelijk een energie. Een energetisch wezen dat in jouw lichaam woont.
Je kunt jezelf ook geen beeld geven van de kern van wie jij bent, alleen een gevoel en misschien ook nog wel een stem.

Uit het grote jij, dat wezen dat je bent, worden allerlei deelpersoonlijkheden geprojecteerd (ouder, partner, kind, de oude wijze, de onzekere), dit is zo om alles voor je hersenen bewerkbaar en begrijpbaar te maken, met daarbij als leidraad jouw intuïtie.
Voor deze dingen zorgt je onderbewustzijn, omdat het bewustzijn van al deze dingen weer overprikkelt zou raken. En dat gebeurt soms ook wel een beetje, maar dat komt ook weer goed.

Wie ben ik: het ego

Daarnaast heb je nog een grote stem in je: het ego. Dit ego heeft alles tot zich genomen wat de buitenwereld op jouw gelegd heeft en geprojecteerd heeft en wil dat jij daaraan voldoet, om erbij te horen en met uiteindelijk het onderliggende oerinstinct: overleven. En om te overleven moet je geaccepteerd worden in de groep.
Het grappige is dat het ego daarom aan alle informatie die hij uit de buitenwereld krijgt wil voldoen en dat gaat niet en dat is ook niet goed voor je. Daarom blijft hij de hele dag maar zagen, malen en zeuren.
Als je beseft dat dit ook een deel van jou is, maar een deel wat totaal verkeerde informatie heeft, kun je het als een klein keffertje wat tegen alles staat te blaffen, rustig en liefde vol gaan heropvoeden en ervoor zorgen dat het rustig op zijn plek kan gaan uitrusten. Want eigenlijk is hij overspannen.

Hoe je dit doet: met warmte en liefde tegen jezelf praten en beseffen dat je al goed bent zoals je bent. Je bent al perfect. Als je dit tot je neemt en tegen jezelf blijft zeggen, tegen dit keffertje blijft zeggen en ook echt besluit dat je dat keffertje rustig krijgt, lukt het je ook.
Dan kun je in alle rust ervaren wie je bent.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.