Leer van de fouten van anderen, maar neem hun oordelen niet over

Posted on
leren van fouten

leren van foutenAls iemand je iets vertelt over zijn of haar ervaring, luister dan aandachtig. Niet alleen naar wat er gezegd wordt, maar ook naar de fouten die gemaakt zijn, maar niet benoemd worden. 
Laat dan ook volledig los of iets je vertelt wordt om je de les te lezen of om oprecht iets te delen. Laat je niet afleiden, maar luister.

Van de fouten van anderen kun je namelijk heel veel leren. Ze leren je wat hun geprobeerd hebben en wat hun resultaten waren. Luister naar de feiten en bedenk wat jij ander had gedaan, maar wat je ook doet, oordeel niet.

Het betekent namelijk niet dat als hun iets gebeurt is jou dat ook zal gebeuren. Onderzoek de verschillen tussen jou en hun en jouw aanpak en die van hun.
Sla het op in je hoofd en pas je ideeën en plannen eventueel aan.

Hetzelfde geld als mensen het over andere mensen hebben. Luister en observeer. Welke vragen blijven onbeantwoord? Wat zou je over de persoon waar het over gaat nog willen weten? Wat zegt je eigen intuïtie ervan?
Houd je ogen open en alle mogelijkheden ook. Elke verhaal heeft twee kanten.

Leer van de fouten en van de ervaringen van anderen, maar neem hun oordelen niet over. Daar gaat het om.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.