Wie ben jij hier op aarde? en hoe kom je daarmee in balans?

Posted on
Wie ben ik?

Wie ben ik?Laat ik eerst eens met de volgende vraag beginnen: “Wie ben jij?” Jij bent een energetisch wezen die in een lichaam woont die op aarde rondloopt.
Om dit allemaal goed te laten verlopen heb je een geest erbij gekregen, een ego. Deze leert van de buitenwereld en geeft die informatie door om ervoor te zorgen dat je erbij hoort, geaccepteerd wordt en kunt overleven.
Alleen is deze informatie niet altijd even juist. Jouw geest kan ook dingen geleerd hebben die niet helemaal kloppen.
Je kunt, als je je aanpast, bijvoorbeeld bij iedereen horen, maar je hoort alleen bij de juiste mensen als je echt jezelf bent.

Maar goed, je bestaat niet uit alleen dit energetische wezen, dus wie ben jij dan hier op aarde? Jij bent een geheel van alles wat jij bent en voelt. Jij bent dat wezen en je lichaam en je geest. Die drie mogen met elkaar samenwerken, zodat jij hier kunt zijn wie jij hier in totaal bent.

Daar loopt het meestal fout. Veel mensen luisteren namelijk of alleen naar de geest of alleen naar het wezen en dat werkt geen van tweeën. Er mag balans zijn en dat is er als je met je bewustzijn naar beide luistert, naar je gevoel en naar je verstand. En als je geluisterd hebt alle opties overweegt en dan de beste optie kiest vanuit je intuïtie.

Best lastig allemaal, dat weet ik best, daarom is het van belang dat je dit in kleine stapjes doet en met kleine dingen oefent. Begin bijvoorbeeld met de vraag: “Wat wil je eten?” Je verstand zegt: “groenten” en je lichaam zegt: “patat” en je gevoel zegt: “ik heb zout nodig”. Wat zou jij dan gaan eten?

Als je de hele week al patat op hebt, dan is het een logische keuze om even wat gezonds te gaan eten, maar als je de hele week gezond hebt gegeten kan patat geen kwaad. Zo weeg je het af en breng je balans.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.