3 dingen waar je als hsp’er rekening mee moet houden

Posted on
waar je als hsp'er rekening mee moet houden

waar je als hsp'er rekening mee moet houden3 dingen waar je als hsp’er rekening mee moet houden. hooggevoelig zijn heeft zijn voor- en zijn nadelen. Het is bijvoorbeeld super fijn dat je zoveel aan kunt voelen en jezelf daarmee kunt helpen.
Het is heel handig dat je door anderen heen kunt prikken. Het is dan helaas weer lastig om ook te kijken naar het gedrag van mensen en daar rekening mee te houden. Jij weet namelijk wie ze onder dat gedrag werkelijk zijn.
Er zijn nog meer dingen waar je als hsp’er rekening mee moet houden. Hieronder heb ik er alvast drie voor je benoemd.

1. De wereld figureert echt als een spiegel van jou innerlijk leven

Het is sowieso waar dat de wereld een spiegel is van wat er in jouw innerlijke wereld speelt. Weerstand maakt je er bijvoorbeeld attent op dat je niet naar je gevoel luistert en daardoor weerstand in jezelf hebt. Bij hsp’ers lijkt dit nog erger te zijn. Ze lijken hun innerlijke overtuigingen en weerstand direct en heftig terug gespiegeld te krijgen.

2. Waar je als hsp’er rekening mee moet houden: je lichaam heeft veel te vertellen

Jouw lichaam maakt je duidelijk wat je ziel je te zeggen heeft. Spanning is bijvoorbeeld funest voor je lichaam, want daar houd je ziel niet van. Verdriet of genegeerde intuïtie kunnen je een behoorlijk beroerd gevoel geven en hoe meer je van je eigen gevoel onderdrukt, hoe erger je klachten lijken te worden.
Je enige oplossing is luisteren naar je eigen gevoel en het te erkennen. Je hoeft er niet direct iets mee te doen, als je het maar niet onderdrukt of er tegen vecht.
Als je echter nooit iets doet met je gevoel, dan ervaar je weerstand in de buitenwereld en weerstand in je eigen lichaam.

3. Als je zelf niet in balans bent, neem je veel van anderen over

Je eigen onverwerkte emoties en blokkades figureren als openingen waar de energie van anderen makkelijk door binnen kan komen. Als jij nog onverwerkt verdriet hebt, neem je heel gemakkelijk verdriet over van de mensen die je tegenkomt.
Als je nog ergens boos over bent, kun je makkelijk frustratie overnemen, waardoor je boos lijkt te zijn zonder reden.

Eigenlijk word je als hsp’er volledig uitgedaagd om goed in je vel te zitten en goed voor jezelf te zorgen.

 

Snap jij helemaal wat ik in dit artikel uitleg? Dan is de kans groot dat jij een echte LifeMaster kunt worden. LifeMasters is een doorlopende online training die ik in maart ga starten en ik hoop jou daarbij van harte welkom te kunnen heten.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.