De verschillende spirituele gaven uitgelegd

Posted on
spirituele gaven

spirituele gavenAlhoewel ik er absoluut in geloof dat de verschillende spirituele gaven eigenlijk in en al met elkaar verbonden zijn en op veel plekken met elkaar overlappen, is het fijn om de spirituele gaven van elkaar te scheiden. Zo wordt het namelijk een stuk makkelijker om erover te praten en er uitleg over te geven. Ook maakt het herkenbaarder wat je allemaal kunt ervaren op spiritueel vlak.

Een van de spirituele gaven: Heldervoelend

Heldervoelend zijn en een sterke intuïtie hebben zijn eigenlijk dezelfde dingen. Als je heldervoelend bent, voel je dingen aan. Dit kan gaan om het aanvoelen van de emoties van andere mensen en de gemoedstoestanden.
Ook kan het gaan om de lichamelijke klachten van anderen. Dit kan dus betekenen dat je rugpijn hebt, omdat degene die achter je in de rij van de kassa staat rugpijn heeft.
maar het kan ook gaan om voorgevoelens. Een voorgevoel is, en dat weet je vast wel, dat je aanvoelt dat er iets te gebeuren staat.

Eigenlijk zijn alle nieuwetijdskinderen heldervoelend. En om heel eerlijk te zijn, zijn bijna alle mensen in meer of mindere mate heldervoelend. Vaak vertrouwen mensen alleen niet op dit gevoel of ze weten niet wat ze ermee aan moeten.

Heldervoelendheid wordt vaak ook intuïtie genoemd.

Helderziend

Helderziende mensen krijgen informatie door in de vorm van beelden in hun hoofd.
Bijvoorbeeld een keuken zien of een kerstboom.
Een andere vorm van helderziendheid is dat bepaalde objecten of mensen op de een of andere manier opvallen. Soms lichten ze zelfs op, alsof er een extra licht op schijnt. Deze oplichtende mensen of voorwerpen zijn vaak belangrijk voor de helderziende of hebben op de een of andere manier een boodschap te vertellen.

Daarnaast valt het zien van geesten en aura’s ook onder de term helderziendheid.

Helderwetend

Helderwetende mensen weten bepaalde dingen gewoon. Ze weten bijvoorbeeld dat iemand verdrietig voelt, zonder dat dit echt te zien is en zonder dit duidelijk te voelen.
Deze gaven is vaak lastig te onderscheiden. Dit komt omdat de helderwetendheid verweven is met het gewone nadenken en de geleerde informatie.

Helderhorend

Een andere bijzondere gave is helderhorendheid. Mensen die helderhorend zijn, kunnen dingen horen die anderen niet kunnen horen.
Dat betekent dus dat iemand die helderhorend is bijvoorbeeld hogere of lagere toonhoogtes kan horen dan normaal.
Ook kunnen helderhorende mensen vaak geluiden op veel grotere afstand horen en/of door objecten zoals muren heen horen.
Geluid klinkt dan ook vaak veel luider dan bij mensen die deze gave niet hebben.
Een bioscoop of disco is voor deze mensen ook vaak niet prettig door het te harde geluid.
Een andere vorm van helderhorendheid is het horen van geesten en entiteiten. Mensen met deze gave kunnen de stemmen van overledenen, gidsen en/of andere entiteiten in de andere dimensie horen (letterlijk of alleen in hun hoofd).
Het kan ook zijn dat Helderhorende mensen de stemmen van anderen mensen horen. Ze horen gedachtes van anderen en kunnen dus telepathische contacten leggen met anderen mensen.

Helderruikend

Helderruikendheid is een redelijk onbekende gaven bij mensen. Mensen die helderruikend zijn, kunnen meer ruiken dan normale mensen. Ze ruiken bijvoorbeeld wanneer iemand ziek is (net zoals honden dit kunnen), dat iemand gaat overlijden of ze ruiken waar iemand geweest is of gegeten heeft, zonder dat die geur opvallend aanwezig is.
Ze kunnen bijvoorbeeld ook ruiken wanneer bepaalde voedselwaren bedorven zijn of op een andere manier niet goed zijn, terwijl het product volgens de houdbaarheidsdatum nog gewoon goed is.

Helderproevend

Helderproevendheid is ook een redelijk onbekende gaven. Mensen die helderproevend zijn, kunnen proeven wanneer voedselwaren bedorven zijn.
Daarnaast kunnen ze ook smaken oppakken die niemand anders proeft. Vaak kunnen ze daardoor bepalen of iets wel of niet geconsumeerd kan worden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.