allergieën en emotionele blokkades [Vrijdag Vragendag]

Posted on
allergieën en emotionele blokkades

allergieën en emotionele blokkadesAllergieën en emotionele blokkades.
Hoi Scarlet! Ik dacht laat ik even een vraag stellen :).
Ik heb pas iets gelezen wat mij aan het denken heeft gezet. Ik las dat aan allergieën altijd emotionele blokkades ten grondslag liggen.

Ik heb een aantal allergieën en nu vraag ik me af of dit dus komt door zo’n emotionele blokkade. Zou ik dan dus van die allergieën af kunnen komen als ik erachter kom wat die emotionele blokkade is?

Groetjes,
Sacha

Scarlet’s antwoord over allergieën en emotionele blokkades

Goede morgen lieve Sacha,

Bedankt voor je vraag. Het klopt dat allergieën meestal een emotionele blokkade als onderliggende oorzaak hebben. Meestal heeft dit te maken met irritaties of onderdrukte kwetsbaarheid/verdriet. Die zorgen er namelijk voor dat je lichaam de neiging krijgt om overbeschermend te zijn en overprikkeld te reageren op dingen die niet perse gevaarlijk zijn.

Het is dus ook interessant om te onderzoeken waar je precies allergisch voor bent en welk deel van je lichaam reageert.

De huid gaat bijvoorbeeld altijd over jezelf beschermen voor dingen van buitenaf. De darmen hebben meer te maken met je relatie en samenwerking met jezelf.

In sommige gevallen gaat het niet op dat emotionele blokkades allergieën veroorzaken. Dit zijn meestal ook gelijk de allergieën die je van heel jongs af aan had.
Dit gaat niet altijd op, want ze kunnen ook veroorzaakt worden als de reactie van de spanning van je ouders. Dit zijn dan vaak ook gelijk de heftige reacties van een baby.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt en het in jezelf gaat onderzoeken.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.