3 dingen waar je jezelf bewust van mag worden als je hooggevoelig bent

Posted on
als je hooggevoelig bent

Als je hooggevoelig bent. Ongeveer 1 op de 5 mensen is volgens onderzoek hooggevoelig. Persoonlijk denk ik dat heel veel meer mensen het zijn en daarom wil ik deze mensen ergens aan herinneren: jij bent een prachtig mens!

Deze 3 dingen mag jij jezelf realiseren als je hooggevoelig bent

Jij bent goed zoals je bent

Er zijn een aantal obstakels die veel hooggevoelige mensen tegenkomen waardoor ze gaan twijfelen aan zichzelf. Een paar voorbeelden daarvan zijn: perfectionisme, angsten en emotionele achtbanen.
Door die dingen ga je twijfelen aan jezelf. “Ben ik niet gewoon een beetje gek? Ben ik nou echt zo anders dan anderen?” Hierdoor word je alleen  maar onrustiger.

Je wilt weg van jezelf en je baalt van jezelf.

Stop! Jij bent gewoon goed zoals je bent. Laat je niet gek maken door anderen en maak jezelf geen vervelende dingen wijs. Het enige wat jij echt hoeft te doen is jezelf te accepteren. 

Je hebt hele waardevolle talenten

Focus je eens op de mooie kanten van jezelf. Heel veel hsp’ers zijn ontzettend creatief en kunnen op dingen komen waar anderen nooit aan hadden kunnen denken. Maak daar gebruik van, want juist als jij aan de slag gaat met je creativiteit, wordt je gelukkiger en rustiger.

Jij ziet de schoonheid van kleine dingen in en jij wilt schoonheid creëren. Het mooie is dat je dat nog kunt ook. Misschien moet je nog even wat oefenen, maar als je jezelf daar de tijd voor gunt, komt het helemaal goed.

Je kan luisteren naar je gevoel terwijl je luistert naar je hoofd

Het gevoel van een hooggevoelig persoon is enorm sterk en je emoties kunnen je helemaal overrompelen. Daardoor kan het voelen alsof je erin verdrinkt.

Als je je gevoel hierdoor echt zat bent, krijg je de neiging om er tegen te knokken en te gaan leven vanuit je hoofd. Dit is helemaal niet makkelijk en kost heel veel energie, maar het lijkt soms de beste optie om weer wat rust te krijgen.

Besef dat hier ook een middenweg in is. Je kunt eerst doorgronden wat je voelt en het naast je verstand leggen. Probeer maar eens een moment rust te nemen en beide op te schrijven.
Dat brengt je weer een stuk meer in balans.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.