Balans tussen loslaten en actie ondernemen [Vrijdag Vragendag]

Posted on
balans tussen loslaten en actie ondernemen

balans tussen loslaten en actie ondernemenBalans tussen loslaten en actie ondernemen. De laatste jaren ben ik enorm persoonlijk ontwikkeld. ‘Loslaten’ is iets waar ik het meeste ontwikkeling in nodig heb. Dat gaat merkbaar vooruit, maar als werkzoekende is er ook actie nodig. Soms is het moeilijk om de balans te vinden tussen ‘doen’ en ‘loslaten’. Heb je verder ook nog een bepaald gevoel bij mijn proces?
Lieve groeten en succes met alles!

Scarlet’s Antwoord

Goede middag lieve Anoniem,

Dank je wel voor je vraag. De meest effectieve manier om een balans tussen loslaten en actie ondernemen te vinden is een doel voor ogen te hebben. Neem nu bijvoorbeeld een leuke baan hebben als doel.

Dan kun je voor jezelf veel beter afmeten of je beter los kunt laten of actie kunt ondernemen door jezelf af te vragen: ‘Brengt dit mij dichter bij het vinden van een leuke baan?’
Als je dan merkt dat je blijft malen of piekeren kun je tegen jezelf zeggen dat dit je niets dichterbij die leuke baan brengt.
Dat is namelijk het doel van piekeren, je motiveren om actie te ondernemen of je te helpen analyseren of je iets anders had moeten aanpakken.
Als je het dan lastig vind om actie te ondernemen, dan kun je jezelf motiveren met het feit dat het je juist helpt bij het vinden van die leuke baan.

Hierbij geld wel dat hoe meer gevoel je helpt bij het doel, hoe effectiever dit werkt. Dus misschien wil je juist wel een groter huis, wil je gelukkiger zijn of wil je meer voldoening in je leven hebben. Dan kun je juist die dingen gebruiken als vraag, want voor die dingen heb je juist ook die baan nodig.

Ik heb het gevoel dat je ‘piekeraar’ nog wat weerstand oproept in je systeem en dat je in de weg staat om goed los te kunnen laten of juist blokkeert om actie te ondernemen, dus hoe meer je die gerust weet te stellen en als partner weet te winnen, hoe sneller het vinden van balans je gaat lukken. 🙂

Maak er nog een fijne dag van!

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.