Wat is mijn pad? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
wat is mijn pad

wat is mijn padWat is mijn pad? Afgelopen anderhalf jaar ben ik heel druk geweest met het steunen van een vriendin waarvan haar man is overleden en steunen van een andere vriendin waarvan haar zoon afgelopen februari op 29 jarige leeftijd is overleden. Mensen doen heel veel een beroep op mij en ik merk dat ik mij de laatste tijd aan het terugtrekken ben en mij doodop voel. Ook weet ik dat ik een hooggevoelig of zoiets ben. Ik lees de afgelopen tijd echt heel veel over sensitiviteit enz. enz. en het lijkt alsof alles op zijn plek valt. Kun je me iets meer vertellen over het pad dat ik mag/kan volgen en wat ik kan doen om mijn intuïtie meer te versterken.

Met vriendelijke groeten,
Anoniem

Scarlet’s Antwoord

Goede middag lieve Anoniem,

Dank je wel voor je vraag: ‘wat is mijn pad?’. Ik denk dat veel hoogsensitieve/hooggevoelige mensen zich in deze vraag kunnen vinden. Je pad vinden is namelijk helemaal niet zo makkelijk en zeker niet als je nog eens heel zorgzaam bent ook.
Zoals je zelf al aangeeft ben je doodop door het liefdevol zorgen voor en het klaarstaan voor je vriendinnen. Dit is natuurlijk super lief en waardevol, maar je moet ook echt voor jezelf blijven zorgen. Daarom merk je ook dat je je aan het terugtrekken bent
Dit terugtrekken heb je juist weer nodig om bij te komen, op te laden en om ruimte te scheppen in jezelf voor je gevoel en intuïtie.

Jouw echte levenspad komt steeds meer naar voren als je die ruimte om jezelf heen schept. Het is nodig dat je steeds meer contact met jezelf maakt en jezelf steeds dieper leert kennen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door elke dag te mediteren en je gedachtes en gevoelens te observeren. Je kunt ook een soort gevoelens en gedachtes dagboek bijhouden. Dit brengt je allemaal steeds dichter bij jezelf en juist dat brengt je naar je pad.
Want juist in die ruimte en het contact met jezelf kun je je intuïtie gaan horen en herkennen. Dit zachte stemmetje en gevoel in je onderbuik komt pas echt aan bod in die ruimte.

Dan kun je ook gaan onderzoeken wat je in dit leven mag gaan brengen op aarde. Dit is gelijk aan wat je wilt brengen en waardoor je gevuld wordt met passie en energie.
In deze wereld kun je alles creëren en een realiteit maken, dus durf te dromen en te genieten, dan gaan ook de juiste deuren open.
Je eigen weerstand in dit stukje is ook de weerstand die je zult ervaren als je echt werk van je passie wilt gaan maken.

Je laatste uitdaging en misschien wel de grootste zal het aangeven van je grenzen zijn. Als je jezelf gaat leren ‘nee’ te zeggen en eerlijke te zijn over wat je wel en niet wilt, dan komen ook de juiste mensen in je leven en ga je ook veel meer gezien en gehoord worden.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt en dat dit je vraag ‘wat is mijn pad’ beantwoordt.

Fijne dag!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.