Baaldag. Ik heb vandaag een echte baaldag

Posted on
baaldag

baaldagIk heb vandaag een echte baaldag. Haha nee, dit is niet standaard blog met leuke tips, oefeningen of inzichten. Dit ben ik, Scarlet, die gewoon vertelt over mijn slechte dag, want ik heb vandaag een echte baaldag.
Ik wil dit juist met je delen, omdat het hebben van een baaldag heel normaal is en juist als je daar eerlijk over bent naar jezelf en dit ook uit (door erover te praten of door te schrijven), kun je jouw baaldag toch met een fijn gevoel eindigen.

Maar goed, mijn baaldag. Het is niet alsof er echt een aanleiding toe was. Ik stond simpel weg op met een naar gevoel. Zo’n gevoel in je buik waardoor je weet dat je niet lichamelijk misselijk bent, maar geestelijk misselijk bent. Ik had ook niet naar gedroomd ofzo. Ik voelde me gewoon naar.

En het grappige is altijd dat als je zo opstaat, alles tegen je lijkt te werken. Zo kwam ik er gelijk achter dat mijn lieve moedertje ziek was en ik dus alsnog boodschappen moest doen. Terwijl ik er vandaag dus echt geen tijd voor had. Ook ben ik met zo’n naar gevoel ook niet in staat om goed voor haar te zorgen. Daardoor voelde ik me dus nog slechter. Maar daar had ik niet lang de tijd voor, want op de eerste werkdag van de week staat mijn mailbox en mijn Facebook berichtenbox vol met lieve mensen met vragen, berichtjes en allerlei andere dingen.

Het grappige is altijd dat als ik aan de slag ga mijn baalgevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon, dus ook als ik mensen beantwoordt en ook bij elke klant die vandaag bij me geweest is. Juist dan ben ik op mijn opperbest en heb ik het gevoel dat alles perfect gaat en ik me super gelukkig voel.

Vandaag brak ik ook bij het afwassen een glas. Voor heel veel mensen iets heel kleins, maar ik ben heel zuinig op mijn spullen en juist mijn service is voor mij heel waardevol. Daarom heb ik glazen van Ikea, dan kan ik er over een jaar nog een aantal van exact dezelfde glazen bijhalen.
Ik heb mezelf daardoor dus ook behoed voor een echt rotgevoel, maar leuk is anders.

Toen kwam het boodschappen doen en zoals ik al had verwacht was dat precies hetgeen waar ik geen zin in had. Ik kwam aanrijden bij de supermarkt en er stond een vrachtwagen in die smalle straat. Ik had daardoor voorrang en er kwam aan het einde van de straat een auto aan rijden. Normaal is er dan voor mij dan nog meer genoeg tijd om de vrachtwagen voorbij te rijden zonder de andere auto (die anders toch had moeten wachten) in de weg te zitten. Daar dacht deze man helaas anders over. Hij gaf flink gas en passeerde mij naast de vrachtwaren wat natuurlijk amper paste. Dit deed hij met flink wat gebaren en vieze woorden.
En dit, dit is precies iets waar ik nog steeds niet tegen kan. Het is onrechtvaardig en gewoonweg gemeen.
Het enige wat ik hiermee kan is beseffen dat ik niet weet wat voor dag die man vandaag heeft. Ik kan niet weten hoe hij zich voelde en wat er allemaal in hem speelt. Misschien was ik precies de uitlaatklep die hij nodig had. Dat hoop ik tenminste.
Dan komt de rechtvaardigheid altijd in me op. Dat ik wil dat hij beseft dat hij fout zat en dat hij niet zo had mogen reageren. En dit deel kan je behoorlijk dwars gaan zitten. Juist dit moet je loslaten, want je kan er niks mee. Je mag dan tegen jezelf zeggen dat het zo niet werkt en dat het enige wat je zelf kunt doen altijd rechtvaardig zijn is. Als we dat allemaal doen zodra we daar aan toe zijn, dan komt het echt wel goed.

Het raakt me gelukkig niet meer zo als een aantal jaar geleden, maar leuk is het nog steeds niet. De oneerlijkheid moet ik loslaten. Wat ik denk wat hij over me denkt moet ik loslaten. Ik mag mezelf die rust gunnen. Want zo is het, met het loslaten gun je jezelf rust.

En nu zit ik hier. Ik dacht dat ik niet hoefde te koken, maar er is toch niet genoeg eten klaargemaakt door onze lieve buurman, dus ik ga toch even koken waarschijnlijk.
Is dat erg? Nee zeker niet, want ik heb me nu geuit. Ik voel me gehoord en daardoor ontladen. Het nare gevoel is nu nog maar 15% van wat het eerst was en dat is zeer schappelijk. De rest spoel ik weg onder de douche of slaap ik eraf. Morgen voel ik me weer heerlijk fris en goed en dat staat vast.

Ik heb wel besloten dat ik vaker deze dingen mag plaatsen als blog. Dit is namelijk de realiteit, dit is het echte leven en dit ben ik en juist dat wil ik graag met jullie delen.

‘Ik heb vandaag een echte baaldag.’ Het zinnetje waar ik mee begon. Dat gaat nu niet meer op. Ik heb nu een neutrale dag en morgen weer een top dag.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. cynthia says:

    Lieve Scarlet, goed dat je dit zo deelt. Het is zo herkenbaar en daardoor help je juist ook anderen. Althans mij wel! Vandaag weer een topdag! Groetjes Cynthia

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.