Ben jij een innerlijke mopperaar?

Posted on
ben jij een innerlijke mopperaar

ben jij een innerlijke mopperaarBen jij een innerlijke mopperaar? Er zijn van die lieve en waardevolle mensen die van buiten heel vrolijk en gelukkig lijken, maar van binnen chagrijnig zijn en overal op lopen te mopperen. Ben jij zo’n persoon?

Ik vraag dit omdat innerlijke mopperaars vaak niet door hebben dat ze een innerlijke mopperaar zijn, omdat het alleen van binnen is. Je wordt er niet mee geconfronteerd door de buitenwereld, doordat alleen jij het hoort. En vaak hoor je het dan juist niet bewust.

Het is dan ook mijn uitnodiging om te onderzoeken of jij een innerlijke mopperaar bent. Luister eens naar je eigen gedachtes en hoe positief of negatief ze zijn. Hoe denk je overal over? Bijvoorbeeld als je op de weg zit of als je met anderen mensen bent. Zit je dan te mopperen? Ben jij een innerlijke mopperaar?

Maar, waarom zou je willen weten of je een innerlijke mopperaar bent? Omdat het belangrijk is om je eigen gedachtes te kennen, want je gedachtes beïnvloeden je gevoel. Als jij loopt te mopperen, klagen en zeuren in je hoofd, dan ga je ook het gevoel ontwikkelen alsof de wereld gek en raar is, alsof er niks goed kan gaan en word je een echte grumpy de kat.

Je zet dan onbewust een bril op waarmee je naar de wereld kijkt en dat gaat steeds erger worden. Alles wordt steeds negatiever, chagrijniger en nuttelozer worden. Dat gaat ook zeker steeds erger in gevoel zitten.

Ben jij een innerlijke mopperaar? Ja? Dan is het tijd om jezelf te heropvoeden. Jij bent de enige die je bril af kunt zetten en jezelf weer een goed gevoel kunt geven.

Doe dit door tegen je eigen gedachtes in te gaan op een liefdevolle en rustige manier. Zeg tegen jezelf: “nee, zo gaan we niet naar de wereld kijken.” of “nee, zo ga ik niet denken.”
Je zult merken dat je daardoor een stuk luchtiger tegen de wereld aan gaat kijken en meer rust in je gevoel kunt vinden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.