Beter contact maken met andere mensen

Posted on
Beter contact maken met andere mensen

Beter contact maken met andere mensenBeter contact maken met andere mensen. Heb jij wel eens het gevoel dat je niet echt contact maakt met andere mensen? Dat je er een beetje buiten valt en er niet helemaal bij hoort? Ja? Dan wil ik graag deze paar kleine tips met je delen die je helpen beter contact te maken met andere mensen.

Als je moeite hebt met het contact maken met andere mensen, is de kans groot dat je ergens nog een beetje onzeker bent over jezelf of bang bent voor wat andere mensen van je denken. Dit blokkeert het echte contact en zorgt ervoor dat je minder snel het gevoel hebt dat je erbij hoort. Dit erbij horen bedoel ik meer gevoelsmatig, zonder dat iemand in zijn gedrag je er echt buiten houdt.

Zorg voor oogcontact

Dit is iets wat ik zelf ook echt heb moeten leren om beter contact te maken met andere mensen. Het kan namelijk best intimiderend zijn om iemand anders recht aan te kijken, maar juist daar ontstaat echt contact. Beter contact maken met andere mensen begint hier dus ook.

Neem daarom eerst eens de tijd om te observeren of jij mensen wel echt aankijkt. Zelf keek ik meer naar de grond of juist net langs mensen heen. Bijvoorbeeld bij de kassa in een winkel of bij het boodschappen doen, maar ook als ik in gesprek was met vrienden en familie.
Als je dit beseft is het ineens heel logisch dat je die verbinding niet voelt.

Als je dit door hebt, kun je gaan oefenen met wel echt mensen aan te kijken. Begin gewoon simpel in de winkel en bij vrienden en werk door tot je dit ook kunt met vreemden of op verjaardagen.

Dit ‘kleine maar lastige’ dingetje kan echt grote veranderingen te weeg brengen.

Beter contact maken met andere mensen: zorg voor een open houding

Naast oogcontact is de rest van je houding ook super belangrijk. Hoe meer jij gesloten staat of zit, hoe lastiger het is om contact te maken. Probeer daarom deze dingen te voorkomen:

  • Je enkels kruisen
  • armen over elkaar hebben
  • armen voor je buik houden
  • met je tenen naar de uitgang wijzen en niet naar je gesprekspartner
  • schouders omlaag laten hangen
  • je heupen weg kantelen van de rest van de mensen (half gedraaid staan)
  • Veel om je heen kijken en naar de klok of uitgang kijken (dit doe je onbewust vaker dan je denkt)

Het kan best lastig zijn om dit op te pakken, maar daarom juist zo waardevol als je ze weet aan te passen en een rustigere en open houding weet te creëren.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.