De balans tussen geven en nemen creëert rust

Posted on
balans tussen geven en nemen

balans tussen geven en nemenDe balans tussen geven en nemen is een van de meest belangrijke balansen in je leven. Als wat je geeft en wat je neemt namelijk in balans is, kun je veel makkelijker het leven creëren wat je wilt leven.

Deze balans tussen geven en nemen begint met in kaart brengen van wat je te geven hebt en wat je daar graag voor terug zou zien. Dit betekent niet gelijk dat iemand je geld hoeft te geven voor je aandacht, maar misschien wel dankbaarheid, een luisterend oor of gewoon positiviteit.

Als jij dus heel erg zorgzaam bent, is het belangrijk dat je aangeeft dat iemand daar best dankbaar voor mag zijn of mag aangeven dat je in ruil daarvoor wel graag gehoord wordt.
Je kunt dit uitspreken, maar ook uitdragen in je houding. Besef dat je dit zo hard nodig hebt die balans te behouden.

Als de balans tussen geven en nemen niet in orde is en jij alleen maar geeft, zul je heel snel moe worden, niet lekker in je vel zitten en misschien uiteindelijk zelfs een burn-out krijgen. Wat in ieder geval vast staat is dat je er niet gelukkig van wordt als je alleen maar geeft en niks terugkrijgt.

Wat je terugkrijgt hoeft niet groots te zijn, maar het moet je wel die voldoening geven en energie geven. Jij weet welke behoeftes je hebt die daaraan te grondslag liggen.

Als je veel geeft aan iemand die geen gehoor geeft aan jouw behoeftes en eigenlijk geen energie teruggeeft, is het belangrijk dat je je grenzen aan gaat geven. Durf voor jezelf op te komen en ‘nee’ te zeggen.
Dit wordt misschien niet gewaardeerd en niet begrepen, maar geeft je wel een deel van jezelf terug en dat is echt heel veel waard.

Weet dus voor jezelf wat jij nodig hebt en wat je graag terugkrijgt voor alles wat je geeft. Herstel die balans in je eigen leven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.