De spirituele betekenis van oorsuis en oorpijn

Posted on
De betekenis van oorsuis

De betekenis van oorsuis. Wat kan er de spirituele betekenis van zijn als je last hebt van oorsuizen of als je veel last hebt van onverklaarbare oorpijn? Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je eerst laat onderzoeken door een medisch arts, om lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Oorsuizen kan namelijk duiden op een hele lijst met verschillende aandoeningen. Sommige ernstig en sommige daarvan zijn heel mild.

De betekenis van oorsuis

Oorsuizen, oorpijnen, piepen horen kunnen allemaal wijzen op de gave helderhorendheid die tot ontwikkeling wil komen, maar tegelijkertijd luister jij er niet bewust naar. Je luistert dus niet naar je intuïtie en daarmee eigenlijk ook niet naar jezelf.
Daar kan je onderbewustzijn het dus totaal niet mee eens zijn. Door je intuïtie te negeren, ontneem je jezelf ook hele mooie dingen. Om je hier bewust van te maken heb je daarom te maken met oorsuizen.

Hoe kun je dan wel naar je intuïtie gaan luisteren?

Doordat je last van oorsuizen hebt, weet je eigenlijk al dat je intuïtie bij jou sterk binnenkomt via de gaven helderhorendheid, zoals ik al even kort benoemde. Dat is ook de reden dat je oorsuizen hebt in plaats van een andere klacht. De truc is dan ook om jezelf te focussen op het ontwikkelen van deze gaven.

De meest effectieve manier om dit te gaan doen is jezelf naar binnen te keren en te gaan luisteren naar je innerlijke stemmen. Probeer de stem van je intuitie te herkennen. Deze is vaak zacht en warm. Ik vergelijk het daarom ook vaak met een warm lente briesje.
Schrijf vervolgens op wat die stem van je intuïtie aan jou vertelt. Wat heeft die allemaal te zeggen?
Hoe meer je hiermee bezig bent, hoe meer je gaat ‘horen’  en hoe meer je ermee gaat kunnen.

En daarmee zal je oorsuizen waarschijnlijk een heel stuk minder worden of zelfs weggaan.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

36 Reactie(s)

 1. ton says:

  hallo scalet.ik heb al 20 jaar oorsuizen heeft dat iets paranormaal te maken of spiritueel .ik ben bij iemand gewees zij zegt dat ik hoog gevoelig ben ik weet dat ik voor veel dingen gevoelig ben daar kan ik ook niet met om gaan .of is het toch iets met spiritueel te maken gr ton

  1. Scarlet says:

   Hey Ton,

   Het is altijd goed om dat ook even te laten onderzoeken door een arts.
   Maar ik ken inderdaad veel mensen waarbij het een gevolg was van iets paranormaals of zelfs emotioneels.

  2. Glenn says:

   Hey ton, ik denk dat het allemaal hetzelfde is.
   Ik loop tegen deze zelfde zaken aan. En heb al wat research gedaan. Een gesprek met een psycholoog heb ik ook gehad. Niemand kan een duidelijk antwoord geven.

 2. ton says:

  hallo scarlet ik ben al vaak naar een arts gegaan als je er over begint we kunnen er niets aan doen en dan kun je gaan . gr ton

 3. D says:

  Hoi Scarlet, ik heb zelfs soms t gevoel dat er in rechteroor iets gezegd word, maar het komt niet goed binnen of ik sta er nog niet open voor. Grt D

  1. Scarlet says:

   Dat is al een heel mooi begin. Het ontwikkelt zich waarschijnlijk vanzelf zoals het moet. 🙂

 4. bianca says:

  lieve scarlet, ik kon niet slapen en luister naar de hogetonen die ik sinds februari denk ik hoor. ik hoorde ze voorheen ook maar nu hoor ik zo 24 uur per dag zomaar uit het niets. ik had wel ook zomaar uit het niets in januari pijn aan me oren. ik had al op internet vanalles erover gezocht. maar niks was voor mij van toepassing. en zonet dacht ik laat ik eens kijken of ik op spritueel vlak er iets over kan vinden.
  en toen kwam ik ineens bij jou uit. ik dacht nu word het intressant. en dan lees ik wat je schrijft en dan denk ik zou het dan toch zo zijn.
  jaren geleden was ik op een sprituele beurs en daar werd door 2 verschillende mensen me verteld dat er iets met mijn oren is. bij 1 van de 2 vroeg ik wat dan?
  toen kreeg ik te horen dat ik helderhorend ben, ik wist daar niks over. ben het thuis gaan opzoeken en wist nog steeds niet wat ik er nou mee moest. maar ik was super nieuwgierig en wilde natuurlijk wel weten hoe of wat.
  bij de 2 de persoon die onderandere vertelde dat er iets met mijn oren is, bij haar kom ik nu al zo.n 5 jaar voor me vragen.
  ik werk aan alle kanten van mezelf en vorigjaar zei ze nog tegen me. eerst moet je leven stabiel. want ik heb natuurlijk gevraagt of ik in dit leven wat met mijn gave kan doen. dat wil ik graag.

  maar nu lees ik jou verhaal over helderhorendheid, maar ik weet niet waar ik zal beginnen. ik luister naar de tonen. maar wat nu. ?
  ik hoor 2 verschillende tonen. een piep toon zoals heel vroeger op tv als de programmas afgelopen waren. en een soort, hoe leg ik dat uit. uuuhh hard zacht toon vlak achter elkaar maar het klinkt wel verweg.

  voorheen hoorde ik 1 keer maand hoge tonen en toen klonk het als een moorscode.

  betekend die tonen nou ook dat ik spiritueel aan net ontwakken ben?

  liefs bianca ❤

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Bij jou is inderdaad de kans heel groot dat je spiritueel aan het ontwaken bent.
   Heb je al iets gedaan met een intuïtieboekje? Dat kan al heel erg helpen om hier grip op te krijgen. <3

 5. Emmely says:

  Hi Scarlet,

  Ik heb 3 dagen last van piepjes in mijn rechter oor. Ik ga niet uit van een gehoorbeschadiging want ik ben al bijna mijn hele leven slecht horend. Ik ben altijd empathisch en intuïtief geweest. Dus ik vraag me af wat probeert dit mij te vertellen?

  Liefs Emmely

  1. Scarlet says:

   Hey Emmely,

   Het is altijd handig om even naar de huisarts te gaan, want het kan er ook op wijzen dat je misschien een ontsteking in je oor hebt.
   Spiritueel gezien kan het betekenen dat je misschien niet helemaal hoort wat je intuïtie je probeert te zeggen.

 6. Marion says:

  Hey Scarlet,

  Ik heb zelf zelden last van oorsuizen maar heb vooral laatste tijd dat ik in mijn rechteroor een tik hoor. Helaas zie ik op internet niet veel informatie erover maar ik vroeg me af of dat getik in me rechteroor ook hierop kan baseren? Ik heb namelijk het gevoel dat er iets meer opent ofzo maar verder weet ik het niet. Het is soms best irritant en nu heb ik dat getik ook. Het tikt en dan lijkt er 10 seconden pauze in te komen en dan hoor ik het weer pff

  1. Scarlet says:

   Dat lijkt me ontzettend vermoeiend!
   Ik zou er sowieso eerst mee naar de arts gaan, want er kan ook fysiek iets aan de hand zijn.
   Spiritueel/energetisch gezien kan het ook te maken hebben met ‘wakker’ worden.

 7. TT says:

  Hoi Scarlet, Ik heb 10 jaar een praktijk mediumschap gehad. Daarvoor of tijdens nooit last gehad van oorsuizen.
  Ik ben nu een jaar geleden gestopt met de praktijk. In september 2020 begon het opeens een week na mijn oren uit te laten spuiten.
  Ik luister voor zover ik weet naar mijzelf…maar wellicht is het wel vocht van het uitspuiten.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Het kan inderdaad heel goed van het uitspuiten zijn.
   Het kan ook een stukje te maken hebben met dat je altijd zoveel met je intuïtie en gaven gedaan hebt en nu een stukje minder misschien.
   Als dat zo is, kan het ook zijn dat deze gaven je aandacht proberen te trekken.

 8. Yara says:

  Hey scarlet,

  Ik ben heel gelovig in geesten heb ook meerdere malen iets paranormaals meegemaakt. Gister is iets heftigs gebeurd op het gebied van “paranormaal” Ik heb hier geen problemen mee ben alleen maar dank baar voor wat er gebeurd is. Dus net wilde ik mijn overleden dierbare bedanken. Op het moment dat ik begon te praten kraakte de vloer en hoorde ik een lichte verre piep in mijn oor, het ging snel voorbij toen ik mijn zegje had gedaan. Weet u misschien of het ook echt een geest was die contact probeerde te maken of was het toeval?

  Groetjes Yara

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dat klinkt alsof je gaven helderhorendheid aan het aan gaan is in deze situatie. 🙂

 9. Carin says:

  Hallo Scarlet,

  Ook ik ervaar sinds ongeveer een jaar, piep-tonen in beide oren. Soms ook een suizend geluid in mijn hoofd. (Ik werk zo’n 25 uur p/wk met een head-set, dit lijkt mij overigens niet zo gezond).
  Onlangs hoorde ik een klingel-bel en de volgende dag werd er op YouTube bij “The Chosen Ones” een verklaring hiervoor gegeven! (Gelukkig trouwens 😉 ).
  Ik weet dat ik spiritueel aan het ontwaken ben. Maar is het verstandig om toch ook even bij de huisarts langs te gaan?

  1. Scarlet says:

   Hey Carin,

   Wat fijn dat van het belletje de verklaring gelijk de volgende dag kwam.
   Ik zou eigenlijk altijd even langs de huisarts gaan. Er hoeft helemaal niks aan de hand te zijn, maar je lichaam is zo waardevol. 🙂

 10. Anna says:

  Hoi Scarlet, ik heb de laatste tijd vaak avonds of snachts last van belletjes horen. Ik wil graag geloven dat het spiritueel is maar zelf ben ik 100% doof aan 1 kant en andere kant 70% waardoor ik regelmatig last van gepiep en tinnitus krijg, heb jij toevallig ervaring of verhalen waarvan je kan uithalen of er een verschil in zit of op welke manier ik erachter kan komen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anna,

   Dat klinkt enorm storend!
   Ik ken helaas geen soortgelijke situaties om het verschil aan te duiden.
   Wat ik wel vaak doe is het vanuit beide hoeken benaderen.
   Het boek de sleutel tot zelfbevrijding is hier enorm handig bij. Die vertaalt de klachten heel mooi en ondertussen juist ook het benaderen alsof het komt door overprikkeling.

 11. Lindsay says:

  Hoi,
  Ik ben sinds mijn burn-out er steeds meer achtergekomen dat ik hoog sensitief ben, wat ik als normaal beschouwde (een ruimte aanvoelen, mensen kunnen lezen zodra ik ze voor het eerst ontmoet) blijkt niet voor iedereen normaal te zijn. Door middel van meditatie ben ik eigenlijk steeds dieper in een (voor mij) nieuwe wereld ingedoken van de spiritualiteit. Steeds vaker zie ik iets in mijn ooghoek (maar als ik me focus is er niets), en krijg ik het idee dat ik meer verbonden ben met mijn spiritualiteit. Nou heb ik ook steeds vaker last van oor suizen/piepen, wat op zich bij mijn reis past. Maar wat kan ik er mee? Heb je tips voor mij?

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dat klinkt alsof je een hele mooie spirituele reis aan het maken bent.
   En dit kan dan inderdaad zeker een signaal zijn dat je helderhorendheid aan het ontwikkelen is.
   Wat dan kan helpen is bewust momentjes inlassen om in stilte te zitten en te luisteren naar wat je hoort.
   Soms hoor je dan ineens dingen in jezelf, maar ook de gewone geluiden om je heen zijn waardevol.
   Dit focussen helpt om dit proces in goede banen te leiden. 🙂

   1. Ken Nguyen says:

    hallo allemaal ik zie dat veel mensen hiernaar vragen dus ik heb even de tijd genomen om onderzoek te doen en ik heb deze informatie gekregen via een site uit vietnam en ik heb het naar het nederlands vertaald.

    Decodeer het voorteken linkeroor, rechteroor volgens het uur
    Het menselijk lichaam heeft het vermogen om voorspellingen over de toekomst te genereren door middel van geest, uiterlijke verschijning. Onder hen is tinnitus een van de moeilijk te verklaren fenomenen.

    Veel mensen denken dat dit een voorbode is van iets dat in de nabije toekomst gaat gebeuren, maar er zijn ook meningen dat dit fenomeen de menselijke gezondheid aantast.

    1. Met tinnitus in het rechteroor, wat signaleert het linkeroor? Geluk of pech?

    Volgens antropologen is het oor de plek om het intellect, de moraliteit en het lot van elke persoon te tonen. Tinnitus linker- en rechteroor-tinnitus zijn twee verschillende gevallen, dus het zal ook veel verschillende spirituele betekenissen hebben.

    Afhankelijk van wanneer deze aandoening zich voordoet, kunt u voorspellen wat er met u zal gebeuren.

    Voor tinnitus linkeroor:

    – Van 23u tot 1u: iemand herinnert zich en noemt u.

    – Van 01:00 – 15:00 uur: Noodzaak om vaardiger te zijn in communicatie, hulpverleners gedragen zich in geval van rampen voor het lichaam.

    – Van 3u tot 5u: Voorkom vermogensverlies.

    – Van 5u tot 19u: Er is iets niet goed.

    – Van 07.00 uur tot 09.00 uur: Ontvang nieuws dat u op zakenreis moet gaan, weg van huis.

    – Van 9.00 tot 11.00 uur: beperk reizen over lange afstanden om pech te voorkomen.

    – Van 11u tot 13u: Er is onverwacht goed nieuws van ver, er komen cadeautjes binnen.

    – Van 13:00 tot 15:00 uur: Vrienden en familieleden nodigen uit om te eten en te drinken.

    – Van 15u tot 17u: Plotseling uitgenodigd om uit te gaan.

    – Van 17u tot 19u: doe alles zorgvuldig om geen geld te verspillen, bekritiseerd te worden.

    – Van 19:00 tot 21:00 uur: Interesse hebben van anderen, cadeaus geven, uitnodigen om te eten en drinken.

    – Van 21:00 tot 23:00 uur: Veel geluk, laat je steunen door de mensen om te helpen, houd het goede nieuws.

    Voor tinnitus in het rechteroor:

    – Van 23u tot 1u: geschillen, conflicten met anderen. Niet toegeven zal leiden tot rechtszaken, meer verliezen dan overwinningen.

    – Van 01:00 – 15:00 uur: pas op dat u niet verkeerd wordt begrepen door vrienden en collega’s, wat veel schandalen met zich meebrengt.

    – Van 3 uur tot 17 uur: Onstabiele stemming, er zijn veel dingen om je zorgen over te maken.

    – Van 5u tot 7u: Er komen vooraanstaande gasten van ver om goede vrienden te bezoeken of te ontmoeten.

    – Van 7u tot 9u: iemand heeft uw hulp nodig.

    – Van 9u tot 11u: Jobpromotie, ontmoet veel geluk en voordelen.

    – Van 11u tot 13u: Ontmoeting met oude vrienden en soulmates na een lange tijd van contactverlies.

    – Van 13:00 tot 15:00 uur: Vreemden komen kijken, goed of slecht.

    – Van 15:00 tot 17:00: In het gezin komen familieleden van ver terug om onverwachte vreugde te brengen.

    – Van 17:00 tot 19:00 uur: Fortune komt thuis, wat je ook doet, je zult goede resultaten behalen.

    – Van 19u – 21u: Er zijn dierbare gasten van ver weg om thuis te spelen.

    – Van 21:00 tot 23:00 uur: Door anderen uitgenodigd worden voor een feestje.

    https://vansu.net/diem-bao-u-tai.html

    Als iemand problemen heeft, kijk en ervaar het zelf. Ik wens jullie alle vrede

    Groeten Nguyen

    1. Scarlet says:

     Dankjewel!

 12. Tamara says:

  Dag Scarlet,

  Ik heb altijd een groot gevoel gehad met spiritualiteit. Altijd hoogsensitief geweest. Veel onderdrukt geweest hierdoor. Negatief benaderd door ouders en ermee omgegaan.
  Sinds de geboorte van onze zoon in 2020 enorm veranderd.
  De ziel van mijn man en mezelf zijn voor altijd. Ik ben met acupunctuur gestart opnieuw en mijn man ook. Beide veel veranderingen. En spiritueel ben ik veel aant ontwikkelen. Eerst een zware val op mijn hoofd gedaan, dan zware angine en dan een oorprop. Mijn man heeft regelmatig last van oorproppen. En ik van veel oorsuizingen rechts. Ik dacht dat het altijd te maken had van een zware oorontsteking gehad te hebben toen ik nog baby was. Want mijn papa vertelde vroeger dat het heel lang had geduurd vooraleer ze dit hadden gevonden.
  Ik weet sowieso dat ik communicatie heb met mijn overleden bomma en bompa, papa….
  Ik ben sowieso op een reis bezig in mijn leven voor verandering. Sinds de geboorte van onze zoon ben ik opnieuw mezelf aan het ontdekken. Mijn man veranderd dan echt mee. This gewoon een schat. Sinds zijn start met acupunctuur voelt hij ook zichzelf meer. Gelukkig❣️✅☯️

  1. Scarlet says:

   Dit is zo gaaf om te horen lieve Tamara, wat een prachtige ontwikkelingen. <3

   1. Tamara says:

    Lieve Scarlet,
    Jij bent ook een prachtige vrouw die mensen helpt om zichzelf beter te begrijpen. Heel leuk om te mogen leren kennen. Een fijne dag nog en een nog prachtiger nieuwjaar.

    Mvg Tamara.

    1. Scarlet says:

     Dankjewel voor je lieve woorden en jij ook een waanzinnig mooi nieuwjaar toegewenst. <3

 13. Chantal says:

  Ik heb sinds een aantal weken last van een geluid, hoog en kort(fractie van een seconde). Beter kan ik het niet beschrijven, heb op oorsuizen gezocht en dan geluidsfragmenten, niks komt overeen met wat ik hoor. Soms 1x soms 2x gelijk achter mekaar. De hele dag kan dit voorkomen, maar heb geen last van oorsuizen( die ononderbroken is). Ik word er wel naar van.

 14. Loraine K. says:

  Hoi Scarlett,

  Een tijdje geleden dit artikel gelezen, nu ben ik al een klein jaartje bezig met “mijn” spirituele pad. Gisteravond een meditatie gedaan en met naar bed gaan had ik een oorsuis in mijn rechteroor. Het was er opeens en ook ineens weer zo weg. Toevallig was de meditatie met blauwe Aragoniet, wat je paranormale vermogens kan versterken (ergens gelezen). Altijd gedacht dat ik heldervoelend was/ben/zou zijn (want ben een HSP), maar dit lijkt dan eventueel op helderhorend? Probeer het even iets beter te begrijpen, dus vandaar dit berichtje!

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Je kunt ook meerdere gaven hebben en het klinkt alsof dat bij jou inderdaad het geval is. 🙂
   Waarschijnlijk is dit zich juist precies aan het ontwikkelen. 🙂

   1. Loraine K. says:

    Oh wat bijzonder allemaal. Verder het oorsuizen niet meer gehoord. Is er nog iets wat ik kan doen om het te bevorderen?

    Liefs Loraine

    1. Scarlet says:

     Ik zou het natuurlijk laten ontstaan. 🙂
     Dat werkt zeker hiermee vaak het fijnste. 🙂

 15. Beau says:

  Heyy scarlet, ik heb vandaag iets meegemaakt dat me toch even liet schrikken. Ik ben al 2 jaar samen net mijn huidige vriend en er gingen wat roddels rond over dat hij iets met een andere dame gedaan zou hebben. Hij en die dame zeggen dat dit niet waar was dus ben ik er met hem in gesprek over gegaan. Hij was bezig over dat hun niks doen (zij valt verr buiten zijn type en andersom hahah, die dame heeft ook een vriend) maar op het moment dat hij dat zij hoorde ik een heel luid gefluister in mijn rechteroor dat naar mijn linker oor trok en vervolgens veranderde in een piep. Hier schrok ik nogal van en ik ben ook best wel spiritueel, ik nam aan dat dit met de situatie te maken had maar nu weet ik het niet zeker meer. Wat zou dit kunnen betekenen?

  Nog de beste wensenn!!

  Met vriendelijke groet,
  Beau♥️

  1. Scarlet says:

   Hey Beau,

   Daar zou ik ook enorm van schrikken.
   Het is altijd goed om even in de gaten te houden dat het niet vaker gebeurd, want soms is er iets aards aan de hand zoals een vitaminetekort of iets anders.
   Als we er spiritueel naar kijken klinkt het zeker als iets dat verbonden is met helderhorendheid.
   Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ergens intuïtief aanvoelt dat er met deze dame en je vriend niks aan de hand is, maar dat er wel iets anders aan de hand is.
   Of dat het geroddel vervelender is dan het nu lijkt.

 16. Petra says:

  Hoi Scarlet ik heb al vele lange jaren een oorsuis, in t begin zeer vervelend natuurlijk maar gaandeweg hoorde ik het niet meer zo, t werd vanzelfsprekend t was er gewoon en ik accepteerde t.

  Mijn moeder kreeg er ook last van, zo erg zelfs dat het door een arts is gediagnosticeerd met de ziekte van mineire. Mijn moeder kreeg er ook nog eens zware aanvallen van en ging daarna door met waar ze mee bezig was. Zij heeft ook onderdeel uit gemaakt van een medische behandeling/ onderzoek naar die ziekte, daar is ze later mee gestopt want t was stabiel.

  Ik heb ook een paar x een aanval gehad, dat is nu ook niet meer bij mij, maar die testbeeld toon heb ik nog steeds, ene keer zachtjes andere x zeer aanwezig èn echt irritant, zo ook nu nog.

  Hoe gek t is maar ik heb mezelf getest. Waar komt het geluid nu vandaan?

  Ik stopte mn vinger in mn oor, daarna praatte ik tegen mezelf en ik hoorde dat er een verschil is in waar het geluid daan kwam. Die testbeeld toon komt bij mij van binnenuit, uit t midden van mn hoofd!!!

  Ik vraag me af hoelang het nog duurt voordat dat weg is, als het überhaupt weg gaat, of is dit een levenslange garantie dat het nooit meer over zal zijn.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.