De betekenis van oorsuis en oorpijn

Posted on
De betekenis van oorsuis

De betekenis van oorsuisDe betekenis van oorsuis. Wat kan er de spirituele betekenis van zijn als je last hebt van oorsuizen of als je veel last hebt van onverklaarbare oorpijn? Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je eerst laat onderzoeken door een medisch arts, om lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Oorsuizen kan namelijk duiden op een hele lijst met verschillende aandoeningen. Sommige ernstig en sommige daarvan zijn heel mild.

De betekenis van oorsuis

Oorsuizen, oorpijnen, piepen horen kunnen allemaal wijzen op de gave helderhorendheid die tot ontwikkeling wil komen, maar tegelijkertijd luister jij er niet bewust naar. Je luistert dus niet naar je intuïtie en daarmee eigenlijk ook niet naar jezelf.
Daar kan je onderbewustzijn het dus totaal niet mee eens zijn. Door je intuïtie te negeren, ontneem je jezelf ook hele mooie dingen. Om je hier bewust van te maken heb je daarom te maken met oorsuizen.

Hoe kun je dan wel naar je intuïtie gaan luisteren?

Doordat je last van oorsuizen hebt, weet je eigenlijk al dat je intuïtie bij jou sterk binnenkomt via de gaven helderhorendheid, zoals ik al even kort benoemde. Dat is ook de reden dat je oorsuizen hebt in plaats van een andere klacht. De truc is dan ook om jezelf te focussen op het ontwikkelen van deze gaven.

De meest effectieve manier om dit te gaan doen is jezelf naar binnen te keren en te gaan luisteren naar je innerlijke stemmen. Probeer de stem van je intuitie te herkennen. Deze is vaak zacht en warm. Ik vergelijk het daarom ook vaak met een warm lente briesje.
Schrijf vervolgens op wat die stem van je intuïtie aan jou vertelt. Wat heeft die allemaal te zeggen?
Hoe meer je hiermee bezig bent, hoe meer je gaat ‘horen’  en hoe meer je ermee gaat kunnen.

En daarmee zal je oorsuizen waarschijnlijk een heel stuk minder worden of zelfs weggaan.

9 Comments

 1. ton says:

  hallo scalet.ik heb al 20 jaar oorsuizen heeft dat iets paranormaal te maken of spiritueel .ik ben bij iemand gewees zij zegt dat ik hoog gevoelig ben ik weet dat ik voor veel dingen gevoelig ben daar kan ik ook niet met om gaan .of is het toch iets met spiritueel te maken gr ton

  1. Scarlet says:

   Hey Ton,

   Het is altijd goed om dat ook even te laten onderzoeken door een arts.
   Maar ik ken inderdaad veel mensen waarbij het een gevolg was van iets paranormaals of zelfs emotioneels.

 2. ton says:

  hallo scarlet ik ben al vaak naar een arts gegaan als je er over begint we kunnen er niets aan doen en dan kun je gaan . gr ton

 3. D says:

  Hoi Scarlet, ik heb zelfs soms t gevoel dat er in rechteroor iets gezegd word, maar het komt niet goed binnen of ik sta er nog niet open voor. Grt D

  1. Scarlet says:

   Dat is al een heel mooi begin. Het ontwikkelt zich waarschijnlijk vanzelf zoals het moet. 🙂

 4. bianca says:

  lieve scarlet, ik kon niet slapen en luister naar de hogetonen die ik sinds februari denk ik hoor. ik hoorde ze voorheen ook maar nu hoor ik zo 24 uur per dag zomaar uit het niets. ik had wel ook zomaar uit het niets in januari pijn aan me oren. ik had al op internet vanalles erover gezocht. maar niks was voor mij van toepassing. en zonet dacht ik laat ik eens kijken of ik op spritueel vlak er iets over kan vinden.
  en toen kwam ik ineens bij jou uit. ik dacht nu word het intressant. en dan lees ik wat je schrijft en dan denk ik zou het dan toch zo zijn.
  jaren geleden was ik op een sprituele beurs en daar werd door 2 verschillende mensen me verteld dat er iets met mijn oren is. bij 1 van de 2 vroeg ik wat dan?
  toen kreeg ik te horen dat ik helderhorend ben, ik wist daar niks over. ben het thuis gaan opzoeken en wist nog steeds niet wat ik er nou mee moest. maar ik was super nieuwgierig en wilde natuurlijk wel weten hoe of wat.
  bij de 2 de persoon die onderandere vertelde dat er iets met mijn oren is, bij haar kom ik nu al zo.n 5 jaar voor me vragen.
  ik werk aan alle kanten van mezelf en vorigjaar zei ze nog tegen me. eerst moet je leven stabiel. want ik heb natuurlijk gevraagt of ik in dit leven wat met mijn gave kan doen. dat wil ik graag.

  maar nu lees ik jou verhaal over helderhorendheid, maar ik weet niet waar ik zal beginnen. ik luister naar de tonen. maar wat nu. ?
  ik hoor 2 verschillende tonen. een piep toon zoals heel vroeger op tv als de programmas afgelopen waren. en een soort, hoe leg ik dat uit. uuuhh hard zacht toon vlak achter elkaar maar het klinkt wel verweg.

  voorheen hoorde ik 1 keer maand hoge tonen en toen klonk het als een moorscode.

  betekend die tonen nou ook dat ik spiritueel aan net ontwakken ben?

  liefs bianca ❤

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Bij jou is inderdaad de kans heel groot dat je spiritueel aan het ontwaken bent.
   Heb je al iets gedaan met een intuïtieboekje? Dat kan al heel erg helpen om hier grip op te krijgen. <3

 5. Emmely says:

  Hi Scarlet,

  Ik heb 3 dagen last van piepjes in mijn rechter oor. Ik ga niet uit van een gehoorbeschadiging want ik ben al bijna mijn hele leven slecht horend. Ik ben altijd empathisch en intuïtief geweest. Dus ik vraag me af wat probeert dit mij te vertellen?

  Liefs Emmely

  1. Scarlet says:

   Hey Emmely,

   Het is altijd handig om even naar de huisarts te gaan, want het kan er ook op wijzen dat je misschien een ontsteking in je oor hebt.
   Spiritueel gezien kan het betekenen dat je misschien niet helemaal hoort wat je intuïtie je probeert te zeggen.

Leave a comment

Your email address will not be published.