De slang die zijn eigen staart opat

Posted on
slang die zijn eigen staart opat

Een van mijn eerste herinneringen uit mijn kindertijd is een droom die ik had toen ik niet meer kon dan kruipen.
In deze droom was ik in de tuin van mijn ouderlijk huis. In het midden van de tuin, recht voor me, lag een grote mooie slang die zijn eigen staart aan het opeten was.
Hier was ik helemaal niet bang voor. Het klopte en een ding wist ik zeker: ik moest naar deze slang toe. Ik moest in de cirkel gaan zitten die hij gecreëerd had. Daar hoorde ik te zijn. Dat was mijn plekje.

Maar iedere keer dat ik er naartoe begon te kruipen, trok mijn vader me terug en zette me weer op de plek waar ik begonnen was.
Keer op keer deed hij dit en ik werd daar zo verdrietig van. Ik wilde naar mijn slang en de slang die keek me ook aan.
Maar, mijn vader bleef me tegenhouden tot ik het opgaf.
Wat erover bleef was een diep verlangen naar de slang én een diep gevoel van verdriet, maar ergens ook het gevoel dat ik altijd verbonden met die slang zou blijven.

Deze droom is me altijd bijgebleven. Ik heb hem altijd bij me gedragen. Het is waarschijnlijk ook de oorzaak voor mijn liefde voor reptielen en slangen. Al houdt ik evenveel van alle dieren.

De vertaling van de droom

Deze droom heb ik pas kunnen vertalen toen ik mijn eerste droomencyclopedie kocht. Dat was toen ik 15 was en de vertaling verwoorde wat ik altijd al voelde, maar niet in woorden uit kon leggen. Die slang was de bron. De oerbron, mijn bron.
En mijn zielsles in dit leven is onder anderen weer bij die bron te komen terwijl ik ook gewoon leef.
Het leven en de bron voor mezelf samen te brengen. Ongeacht wat anderen daarvan vinden en ongeacht wie me tegen wil houden.
Als baby was ik lichamelijk niet ver genoeg en onafhankelijk genoeg om me los te maken en mijn leven met de bron te verenigen.
Nu ben ik dat gelukkig wel, maar nu mag ik eerst leren om alle meningen en visies los te laten, zodat ik naar die bron toe kan gaan.
De visie van mijn vader hoort daar ook zeker bij.

Loslaten wat ik moet

Maar ook heel veel van wat anderen mij geleerd hebben over de spirituele wereld. Over hoe het werkt en over wat ik moet doen en wie ik moet zijn. Ik mag de visie terughalen die niet waar waar was. Al is dat laatste me gelukkig al gelukt toen ik 16 was en in die encyclopedie zat te bladeren.

Wat voor mij een van de belangrijkste inzichten in dit proces is geweest, is dat hoe het voor een ander werkt niet hetzelfde hoeft te zijn met hoe het voor mij werkt.
Dat is best een lastig inzicht als je zielsmissie ook is om mensen helpen zich te verbinden met de spiritiele wereld. Ze helpen hun eigen bewustzijn te vergroten.
Maar het is niet mijn taak om jou mijn visie op te leggen. Het is mijn zielstaak om dingen met je te delen die je helpen je eigen visie terug te vinden.

Een zachte uitnodiging

Daarom is mijn uitnodiging voor vandaag dat je op blijft letten en blijft checken welke inzichten en visies wél bij je passen en met je resoneren en welke niet.

Ik wil je daarbij ook uitnodigen om te blijven luisteren naar je angst. Veel spirituele visies werken namelijk in op je angst. Ze geven je het gevoel als je het niet op hun manier doet, dat je het dan niet goed doet.
Dat kan het lastiger maken om goed te filteren wat wel en niet met jouw visie overeenkomt en daar ontstaan dan ook vaak blokkades in de reis terug naar je ziel.
Als iets je angst triggert, kan het dan ook fijn zijn om juist eerst de tijd te nemen om dingen echt te analyseren voor jezelf.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

8 Reactie(s)

 1. Yvonne says:

  Dat veel spirituele visies inwerken op je angst, dat is ook mijn ervaring. Bij jou ervaar ik juist het tegenovergestelde, iets wat ik ontzettend waardeer en als jouw grote kracht zie. Dank je wel hiervoor !

  1. Scarlet says:

   Dankjewel! Dat vind ik zo enorm fijn om te horen. 🙂

 2. Eline says:

  Prachtig! Dank voor het delen.

 3. Els says:

  Heel mooi en zo waar!
  Heb op dit moment een raar benauwd gevoel…..
  Onrust angst en jou artikel helpt mij echt nu!
  Angst is dus heel normaal…….

  1. Scarlet says:

   Dat is zo fijn om te horen lieve Els.
   Dat is het zeker en hij mag ook weer rustig wegstromen. <3

 4. Miranda says:

  Hallo Scarlet,

  Dank je voor je mooie artikel!

  Jouw nieuwsbrief kwam voor mij op het juiste moment in mijn mailbox, een mooie synchroniciteit. Want de zin: “Mijn zielsles in dit leven is onder anderen weer bij die bron te komen terwijl ik ook gewoon leef” resoneerde meteen op een diepe laag. Vooral het stukje “..terwijl ik ook gewoon leef”, daarin is voor mij nog wat winst te behalen. Net als jou zie ik het ook als mijn zielstaak om mijn ziels- en levenservaringen met anderen te delen, deze voor te leven en onvoorwaardelijk dienstbaar te zijn aan het collectief opdat de ander zijn eigen visie en de weg weer terug kan vinden naar/in zichzelf en in contact kan komen met het verlangen van zijn/haar ziel.

  Dank je wel voor de reminder: “Blijf checken welke inzichten en visies wél bij je passen en met je resoneren en welke niet.” Zo leef ik ook en toch had ik juist nu deze zin even nodig om mij weer terug te leiden naar mijn eigen kracht en te blijven geloven in mijn eigen visie. De Bron geeft zoals altijd tekens op exact het juiste moment.

  Ik geniet van je al je mooie en warme schrijfsels, dus blijf vooral delen!

  Warme groet,
  Miranda

  1. Scarlet says:

   Dankjewel voor je compliment. 🙂
   Heerlijk is dat, die synchroniciteit!
   Dat is zo mooi om te lezen! 🙂

 5. Karin kroeze says:

  ☺️

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.