De spirituele betekenis van de Vlaamse gaai: laat je horen

Posted on
vlaamse gaai spirituele betekenis

Met zijn bruine lijf en opvallend gekleurde vleugels is een Vlaamse gaai een prachtige vogel om te zien. Je hoort zijn ‘geschreeuw’ echter vaker dan dat je hem ziet. Dat is ook precies waar de spirituele betekenis van de Vlaamse gaai op inhaakt.

Een Vlaamse gaai is niet bang om voor zichzelf op te komen. Sterker nog, het zijn echte ruziemakers. Ze maken ook veel kabaal als ze het ergens niet mee eens zijn.
Wanneer je deze vogel op je pad tegenkomt, dan wordt je uitgenodigd om je meer te laten horen. Je mag voor jezelf opkomen en je ruimte innemen.

De Vlaamse gaai op je pad erkent dat het logisch is dat je niemand pijn wil doen en misschien ook wel bang bent voor de gevolgen als je me meer uitspreekt, maar je huidige situatie is niet echt goed voor je.

Reflecteren en transformeren

Je wordt dan ook gevraagd te reflecteren op de vraag of je zo door wilt en kunt gaan. Is dit voor jou oké?
Er is geen goed of fout antwoord. Het is niet erg of vreemd als je erachter komt dat je liever toch even wat stiller blijft.

Dat doet deze vogel namelijk ook in het broedseizoen. In die fase heeft broeden de prioriteit. Dat is dan belangrijker dan je laten horen en je grenzen neerzetten.
Als je dus al heel hard aan het veranderen bent en aan het transformeren bent, dan wil je de situatie misschien even zo laten.

De Vlaamse gaai wijst je op negatieve energie

Waar we de kraai vaak aangewezen hebben als aanwijzer van negatieve energie, is het eigenlijk de Vlaamse gaai die hier echt op wijst.
Deze vogel is namelijk het alarmsysteem het bos. Hij houdt strak in de gaten of er geen indringer probeert binnen te dringen.
En als hij een indringer spot, dan laat hij luidt van zich horen. Andere dieren luisteren dan ook vaak naar de signalen van de Vlaamse gaaien die bij hun wonen.

De tweede vraag die je dan ook gesteld wordt door deze vogel, als hij op je pad komt, is of je intuïtie je niet iets probeert te zeggen.
Is er iemand of iets waar je een onprettig onderbuik gevoel bij hebt? Dat onderbuik gevoel, daar mag je op vertrouwen.

Als je de Vlaamse gaai op een opvallende manier tegenkomt en je voelt dat deze je iets duidelijk probeert te maken, dan is het dus goed om bij deze twee vragen stil te staan.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

6 Reactie(s)

 1. Mies V. says:

  Bij mij komen er elke dag veren op mijn pad.
  Ik had laatst een klein veertje tussen mijn achterruitenwisserblad v mijn auto.
  Ook heb ik 2 maanden geleden gewonde duif gered.
  Maand later een gewonde duif bij mijn huis bij de sloot gezien, mandje bij kringloop vlakbij gekocht en handdoek zodat ik op weg naar huis deze duif kon vangen maar toen ik uiteindelijk naar huis liep was de duif er niet meer.
  Drie weken geleden om 0.30 uur s nachts, vloog er een wit uiltje langs mijn balkon en was ff stilstaand aan t fladderen mij aankijkend voor mijn neus en vloog toen weg.

  Welke betekenis heeft dat?

  1. Scarlet says:

   Wat een bijzondere ervaringen.
   Ik zou dit net even wat anders plaatsen. Het klinkt namelijk, vanuit spiritueel oogpunt, dat duiven je krachtdieren zijn.
   En dat je uitgenodigd wordt om nog net iets meer naar je eigen wijsheid te luisteren.

 2. Mies V. says:

  Ja zeker bijzonder.
  Ik kijk nu met andre ogen… naar duiven :-).
  Ik ga meer luisteren naar mijn (eigen)wijsheid.
  Bedankt voor je uitleg Scarlet.

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan en dat klinkt heel erg goed. 🙂

 3. Chantal says:

  Wij hebben op dit moment drie vlaamse gaaien in de achtertuin. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Dat kan een behoorlijke drukte zijn.
   Ik zou zeggen dat het echt gaat over de betekenis die in het artikel beschreven staat.
   Dus, dat je (iets) meer jezelf uit mag spreken en van je mag laten horen.
   Misschien geldt dat juist ook wel voor je andere gezinsleden.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.