3 dingen die mijn relatie zoveel fijner hebben gemaakt

Posted on
dingen fijne relatie

Laten we vooropstellen dat ik zeker geen relatietherapeut of expert ben en ik heb ook zeker dingen niet goed gedaan in mijn relaties. Maar, er zijn een paar dingen die zo’n fijn verschil hebben gemaakt in de band met mijn partner, dat ik ze graag met je wil delen. Vooral omdat ze eigenlijk helemaal niet zo lastig zijn om te doen.

Een momentje samen creëren als een van de twee thuiskomt

Dit is iets wat ik jaren geleden Tony Robbins hoorde zeggen in een interview. Daarin werd hem gevraagd wat hij deed om de band met zijn vrouw sterk te houden. Juist omdat ze alle twee zo druk leven leiden.

Hij vertelde in zijn antwoord op deze vraag dat wanneer een van de twee thuis kwam, ze beide alles lieten vallen de tijd namen om elkaar oprecht blij te begroeten. Even echt een momentje samen creëerde ze zo.
Ze deden ook enthousiast tegen elkaar als ze zich eigenlijk moe of chagrijnig voelde. Zo zorgde ze altijd voor ‘high energy’ samen.

Dat laatste past niet helemaal bij mij, omdat ik wat rustiger aangelegd ben, maar dat momentje voor elkaar nemen, dat voelde direct zo goed.
Ik laat misschien ook niet direct alles vallen als mijn partner thuiskomt. Ik maak graag mijn taak nog even af, maar daarna is er echt even een moment voor ons samen. Een paar minuten is al genoeg. Het gaat puur om elkaar even aandacht en een knuffel geven. Elkaar aankijken en erkennen.

Dingen direct benoemen

Binnenvetter is mijn tweede naam en daar zit ook een grote valkuil waar ik me goed bewust van geworden ben.
Dit bewustzijn is gekomen doordat ik zo duidelijk ervaren en gezien heb wat de gevolgen voor mij en mijn relatie hiervan zijn.
Dingen die ik niet uitspreek als ze nog klein zijn, stapelen zich op. Al die kleine dingen vormen een grote berg aan spanning die of naar binnen klapt, implodeert, of naar buiten komt op een niet passende en voor mij vervelende manier.

Het is niet altijd makkelijk om die kleine dingen te benoemen. Er lijkt soms geen tijd of geen moment voor te zijn én je wilt niet ‘zeuren’ over zo’n klein dingetje. Je wilt lief en leuk zijn en je partner een goed gevoel geven.

Maar, dat werkt dus eigenlijk een beetje averechts en creëert spanning en afstand.
Ook omdat je partner vaak heel goed aanvoelt dat er iets is, maar daar meestal ook weinig mee kan als het niet besproken wordt.

Dankjewel!

Het laatste wat heel veel leuks doet, is simpelweg dankjewel zeggen. Dit vooral om de kleine, simpele en/of gewone dingen.
Ik bedank mijn partner regelmatig voor dingen die hij heel normaal vindt om te doen. De kleine taakje die jij elke dag gewoon doet. Even de tafel afnemen bijvoorbeeld.

Ik krijg dan ook vaak de vraag terug waarom ik hem bedank en juist dat maakt het nog leuker.
Elkaar gewoon erkennen om die kleine dingen die je voor elkaar doet.
Dat helpt je de ander beter te zien én het helpt de ander zich net iets meer gezien te voelen.

Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook meer ruimte ontstaat om die kleine dingen uit het vorige punt te bespreken.
Je hebt namelijk niet het idee dat je alleen maar aan het ‘zeuren’ bent.
Je bespreekt wat er is én geeft je partner veel dankbaarheid en erkenning

Een ander mooi iets wat dit doet, is aan je partner meegeven wat ze doen dat jij fijn vindt.
De ander weet hierdoor dus juist beter wat ze voor jou kunnen doen om je een plezier te doen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.