De spirituele betekenis van het lieveheersbeestje: geluk en bescherming

Posted on
spirituele betekenis lieveheersbeestje

De spirituele betekenis van het lieveheersbeestje is op de eerste plaats verbonden met geluk. Het is een signaal dat je goed bezig bent. Maar, om je volgende stappen te kunnen zetten, is het belangrijk dat je je grenzen aan blijft geven en je energetische bescherming sterker maakt.

Wanneer je een lieveheersbeestje op een opvallende manier tegenkomt, is dit een signaal dat je goed bezig bent. Je bewandelt een pad en maakt keuzes die leiden naar je eigen geluk.
Dat is ook de reden dat het niet vreemd is als je dit kevertje precies tegenkomt wanneer je je helemaal niet gelukkig voelt.
Het komt vaak als aanmoediging op je pad wanneer je verdrietig bent of als bevestiging wanneer je merkt dat je zelf begint te veranderen en meer kiest voor je eigen geluk.
Dan is het ook gelijk een signaal dat je liever voor jezelf mag zijn. Je mag erkennen welke goede stappen je allemaal gezet hebt en begrip hebben voor je eigen emoties.

Engelen getallen die hiermee verbonden zijn

Als je daarnaast ook nog eens regelmatig het engelen getal 555 tegenkomt, dan komen er juist veranderingen aan. Heftige, maar hele positieve veranderingen.

Kom je juist 888 of een variant daarvan tegen? Dan is je manifestatiekracht aan het groeien.
De spirituele betekenis van het lieveheersbeestje is namelijk ook verbonden met geluk aantrekken.
Het is dus niet alleen een signaal dat je goed bezig bent, het is ook een signaal dat je gave om te manifesteren aan het toenemen is.
Dat maakt het ook gelijk belangrijk om wat je denkt goed in de gaten te houden. Het effect van wat je denkt is namelijk nog groter aan het worden.

Tip 1: als je slechts één lieveheersbeestje tegenkomt, kun je misschien zijn/haar stippen tellen en even checken wat dat getal als engelen getal voor boodschap voor je heeft.

Tip 2: als je van edelstenen houdt, dan is jade een hele fijne steen om bij je te nemen in deze fase. Dit is namelijk de steen die hoort bij jezelf zijn. Daarbij is de energie van jade ook verbonden met het aantrekken van voorspoed en geluk. Een lieveheersbeestje en de edelsteen jade zijn daarom ook een hele goede match.

De spirituele betekenis van het lieveheersbeestje: jezelf beschermen

Het lieveheersbeestje vertelt je ook iets over de volgende stap die je mag gaan zetten. Of, beter gezegd, het vertelt je iets over wat belangrijk is voordat je je volgende stap gaat zetten.
Je bent op dit moment aan het veranderen, aan het groeien, meer jezelf aan het worden. En, dat is heel erg goed.
Maar, dit maakt je ook weer iets gevoeliger, iets sensitiever.

Dat maakt het extra belangrijk om je grenzen goed aan te blijven geven.
Daarnaast is het fijn om je energetische bescherming nog bewuster op te pakken.

Het lieveheersbeestje is dus geen signaal dat je jezelf niet goed beschermd, maar een signaal dat je energetische bescherming in deze fase extra belangrijk is.
Als je deze geoptimaliseerd hebt, gaat je volgende stap zetten vaak vanzelf.
Dit kan ook bevestigd worden door een vlinder op je pad.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

7 Reactie(s)

 1. Bianca says:

  Hallo lieve Scarlet,
  Wat een fijne uitleg! Ik heb al een hele tijd veel lieveheersbeestjes in mijn huis, met name op de bovenverdieping.. het maakt me blij als ik ze zie en met je uitleg erbij blijkt dat ook terecht, mijn geluk komt eraan en daar ben ik klaar voor, met name voor een lieve partner in mijn leven!
  Ik ga nog meer letten op mijn gedachten zodat ik het goede uitzend naar het universum!

  Dank je wel!! Dikke knuffel!

  1. Scarlet says:

   Wat super tof om te horen lieve Bianca. <3

 2. Jes says:

  Ik had een enorm goede band met mijn oma.
  Ik mis haar nog steeds.
  Kort na haar overlijden zag ik in ene overal lieveheersbeestjes en dan niet 1 hoor maar echt een stuk of 10 ofzo.
  Het was zelfs 1 keer op het strand dat ze echt overal waren.
  Op mijn benen,armen in mijn haar het was zo bizar.
  Of bijvoorbeeld hartje winter eentje in mijn auto.
  Ze geven me altijd een heel fijn gevoel.
  Ik zou willen dat ik wat vaker over mijn oma droom maar de lieveheersbeestjes zijn zeker een teken van haar.
  Ik mis haar

  1. Scarlet says:

   Wat een mooi en liefdevol teken om van haar te krijgen!
   Dikke knuffel!

 3. Boyke says:

  Hi Scarlet,

  Bedankt voor deze duidelijke uitleg. Ik weet dat ik spiritueel aan t groeien ben. Ik heb mijn twinflame ontmoet. Tenmiste, ik ken haar al 25 jaar en nu pas weet ik wie ze is. Sinds dit besef is ingedaald krijg ik allemaal tekens door van mijn engelen. Iedere dag zie ik een paar keer de tijd met dubbele cijfers. Meestal minimaal 3 x per dag. Afgelopen dagen zie ik 11:11. 888 heb ik gisteren 3 x gezien. Ik lig nu lekker op het strand en er kwamen een paar lieveheersbeestjes op me zitten. Heel even zaten er 2 op me. Toen ben ik gaan uitzoeken wat dat betekent en kwam ik op deze site terecht. Ik weet dat er mooie dingen aan komen. Dit gevoel is zo mooi, zo lekker, onbeschrijfelijk. Als ik straks de krachten bezit, dan ga ik iedereen helpen. Ik weet nu waarom ik hier ben. Als ik in union ben met mijn twinflame, dan gaan wij de wereld al het positieve geven!

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Wat ontzettend prachtig! 🙂

 4. Michelle says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vorig jaar een hersenbloeding gehad en momenteel komen er veel emoties los. De laatste tijd kom ik veel lieveheersbeestjes tegen. Ik heb zelfs een filmpje kunnen maken van een parende stel. Een rode met zwarte stippen en een zwarte met stippen. Dankjewel voor de mooie uitleg.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.