De volle maan van juli 2019: liefde ontvangen

Posted on
De volle maan van juli 2019

De volle maan van juli 2019 valt dit keer op dinsdag de 16de. Deze volle maan nodig ons met haar energie uit om ons meer open te stellen voor de liefde om ons heen. Door de pijn en afwijzingen die we in het leven ervaren hebben, sluiten we onszelf namelijk vaak wat meer af voor de liefde die er voor ons is.

De volle maan van juli 2019: liefde weer durven ontvangen

Dit afsluiten van liefde gebeurt vaak onder het mom van:

‘als ik het niet toelaat, kan het me ook niet afgenomen worden, dus doet het ook niet zoveel pijn als deze liefde verdwijnt of als ik afgewezen word.’

Het vervelende aan deze belemmerende overtuiging is dat er een kern van waarheid in zit. Als je de liefde van een ander of van het universum niet toelaat, hoef je ook niet bang te zijn dat het je afgenomen wordt. Je hoeft niet bang te zijn voor de pijn die bij het eventuele verdwijnen van liefde komt kijken.

Toch levert deze belemmerende overtuiging op zichzelf ook heel veel pijn op, want van liefde laden we op.
Liefde helpt ons te groeien, te helen en zelfverzekerder te worden.
We hebben liefde nodig, enkel en alleen al de liefde van onszelf.

Stel je voorzichtig weer open

Deze volle maan nodigt je dus uit om je langzaam maar zeker weer open te stellen voor de liefde die er voor jou is.
Er zijn namelijk zeker mensen die van je houden, ook al hebben ze daarnaast ook gedragingen die je misschien niet fijn vindt.
Ze houden heel veel van je, ook al hebben ze je misschien in het verleden ook pijn gedaan.

Mensen zijn slechts mensen en de energie van deze volle maan vraagt voorzichtig van je of je deze liefde toch weer een kans wil geven.
Niet omdat mensen je geen pijn meer zullen doen, maar omdat ze het goed bedoelen en omdat de liefde mag stromen, zelfs wanneer we het niet met elkaar eens zijn.

Dat is heel erg lastig, maar ook heel er belangrijk. Het is een oefening in mensen accepteren zoals ze zijn en ze toelaten, zelfs als ze niet perfect zijn.
En dat ook nog eens allemaal terwijl je goed voor jezelf beschermt en je grenzen in de gaten houdt.
Een grote uitdaging, dat is het zeker.

Bekijk het vanaf een afstand

Daarom helpt het ook om de situaties vanaf een afstand te bekijken.
Wat is hier werkelijk aan de hand (geweest)?
Waren er echt slechte intenties of liepen de emoties hoog op en voelde iedereen zich niet gezien?
Was er echt een probleem of was de communicatie een probleem?

Bij deze hele energie schiet de hele tijd een quote van Dr. Phil door me heen: “wil je gelijk hebben of wil je gelukkig zijn?”
Want dat is ook wat er vaak aan de hand is, we willen zo graag dat de ander ons ziet, begrijpt en vaak ook hetzelfde denkt als wij, dat we ze proberen te overtuigen.
We willen iets, wat ze helemaal niet kunnen geven. Want ook de ander wil gezien worden en jou overtuigen. Een patstelling tot gevolg.
Is dat het echt waard? Of is de liefde belangrijker en maakt het eigenlijk niet uit of de ander hetzelfde denkt of begrijpt als jij?

Als de intenties goed zijn en je kunt er na een tijdje over praten, als je elkaar respecteert en probeert te begrijpen en als grenzen gewaarborgd blijven, komt het echt weer goed.

Deze heling is simpelweg erg belangrijk na een periode waarin de meeste van ons een korter lontje hadden, omdat we allemaal dingen in onszelf aan het verwerken waren.

Het universum heeft ook liefde voor jou

En we mogen ook niet vergeten dat we niet alleen liefde van anderen mensen ontvangen.
Het universum, de engelen en je gidsen willen je ook heel veel liefde geven, maar ook daar komt vaak diezelfde angst om de hoe kijken.
Daarnaast ook nog eens een andere angst: wat als het niet echt is?

En die angsten mogen er zijn lieverd, die houden je scherp en alert. Ze houden je bij jezelf, maar als jij ook in die liefde geloofd, dan mag je hem ook ontvangen.

Hulpmiddelen

De maansteen is weer een erg fijne steen deze week. Net als de gele of oranje calciet die de dingen wat luchtiger en vrolijker maakt in dit proces.

Daarnaast doet de geur van lavendel veel goeds bij deze uitnodigende energie van de volle maan van juli 2019.

En als laatste wil mediteren ook heel erg helpen. Mediteren om los te laten en je hartchakra open te stellen voor al die liefde die er stiekem toch voor je is.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.