Feng Shui toepassen in je leven (Feng Shui reeks deel 4)

Posted on
Feng Shui toepassen in je leven

Feng Shui toepassen in je leven. In dit laatste artikel van deze reeks vertel ik wat de werkelijke toepassing van Feng Shui is. Er bestaan namelijk veel mythes in de wereld door bijgeloof, onjuiste vertalingen van oude stukken en de integratie van andere stromingen zoals new age. Pure klassieke Feng Shui gaat over connecten met energie en je laten ondersteunen zodat de energie voor je werkt.

Feng Shui toepassen in je leven: Feng Shui gaat over de natuurlijke energie

Met kleuren, materialen en vormen kun je energie activeren en in balans brengen. Feng Shui gaat over de natuurlijke energie die overal om ons heen aanwezig is en waar we zelf uit bestaan. Om deze reden verbinden we ook met onze omgeving, energie reageert namelijk op energie. Dit gebeurt al door fysiek ergens aanwezig te zijn, maar voor betere resultaten dien je doelgericht te werken door bewust in te tunen op de energie. Als je slaapt onderneem je geen actie en connect je onbewust, resultaten laten langer op zich wachten. Voor een goede nachtrust is het overigens wel aan te bevelen om een kamer te nemen met een energie die de rust ondersteunt.

Hoe verbind je bewust met energie?

Door je verlangens en behoefte helder voor ogen te hebben en hierop te mediteren in de juiste kamer, kun je intunen in de energie of voer je activiteiten uit in een passende ruimte. Energie heeft verschillende kwaliteiten. Door diverse Feng Shui methodes toe te passen, kun je de kwaliteiten beoordelen en de locatie van deze energieën in een ruimte aanwijzen. Zo is er bijvoorbeeld energie die zorgt voor inzicht en inspiratie of creativiteit. Zit je met een vraagstuk, verbind je dan met de energie die zorgt voor inzicht. Heb je behoefte aan inspiratie voor een artikel dat je wilt schrijven, werk je artikel dan uit op de plek waar deze energie zicht bevindt.

Jij bent de creator van je eigen leven

Zoals je merkt gaat klassieke Feng Shui voornamelijk om harmonie creëren en intunen om je dromen en behoeften te laten ondersteunen. Wij zijn energie en zelf de creator van ons leven, Feng Shui kan je hierbij helpen.
Heb je hier vragen over? Laat dan een reactie achter.

De voorgaande delen uit deze reeks:

deel 1: zachtheid, blijheid en flow
deel 2: de energie in je omgeving laten stromen
deel 3: de Chi-flow in huis

Hao La,

Paula

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.