Feng Shui: de energie in je omgeving laten stromen (deel 2)

Posted on
feng shui de energie in je omgeving laten stromen

Zoals beloofd in mijn vorige artikel ‘Zachtheid, blijheid en flow ontstaan vanuit verbinding met jezelf en je leefomgeving’, neem ik je vandaag mee in de wereld van energie. Stap voor stap leg ik uit hoe jij thuis goede Feng Shui creëert voor optimaal woongenot voor de hele familie. We gaan de energie in je omgeving laten stromen. Doe je mee?

De omgeving: zo buiten, zo binnen

Ter voorbereiding heb je als het goed is de omgeving rondom jouw woning bekeken. Heb je dit nog niet gedaan, doe het dan alsnog. Zijn de straat en je voortuin netjes onderhouden, is je woning zichtbaar vanaf een afstandje of wordt de voorgevel geblokkeerd door bomen en hoge struiken? Valt jouw woning weg tussen de naburige huizen en gebouwen of staat er een zendmast nabij? En hoe zou je de omgeving rondom jouw huis omschrijven; woon je aan een drukke weg waar het verkeer alsmaar voorbij raast of woon je op het platteland waar het juist heel stil is?

De omgeving rondom jouw woning bepaalt grotendeels de kwaliteit van de energie in huis. Als je aan een drukke weg woont en er achter je woning ook nog een spoorlijn loopt, dan is de energie druk en actief, we noemen dit yang. Je kunt je misschien voorstellen dat de energie in huis dan ook yang is waardoor je zelf rusteloos kunt zijn of minder goed in slaap kunt komen. Op een werkplek is yang energie prima, het zorgt ervoor dat je bergen werk kunt verzetten. Tegenovergesteld kan de energie in een woning ook te yin zijn (zacht en rustig). Yin energie is uitstekend in een slaapkamer, meditatieruime of leeshoekje, maar als de energie te yin is dan voelt een ruimte dood, leeg en komt er niets uit je handen. Je bent moe, hebt nergens zin in of kunt geen keuzes maken. Een huis wordt te yin als er geen energie binnenkomt doordat de woning geblokkeerd is door bijvoorbeeld bomen of dichte struiken. Er is dan ook geen zonlicht in huis. Een woning kan ook te yin worden als de ruimte te donker is, volgestouwd met grote zware meubels en vies en rommelig is.

De buitenzijde van een woning

De buitenkant van je huis zegt iets over jezelf, je bent er namelijk niet zomaar gaan wonen. Iets in de woning resoneerde met een deel in jou, dit deel trok je aan. Het voelde vertrouwd of herkenbaar. Deze herkenning kan iets van jezelf aan het licht brengen om te helen indien nodig, dus zie het niet als iets slechts mochten je bevindingen negatief zijn. Valt jouw huis weg tussen de andere gebouwen? Grote kans dat jij jezelf ook niet op de voorgrond durft te plaatsen. Is jouw huis een stand-alone? Misschien heb je zelf ook het gevoel dat je altijd alles alleen moet doen en niemand om hulp kunt vragen. Beoordeel dit eens voor jezelf. Welk deel van je huis heeft je aangetrokken en wat zit erachter? Mocht je nu niet tevreden zijn met je woning en je wilt graag verhuizen, los dan eerst dit stukje op. Anders is de kans groot dat je in een nieuwe woning tegen hetzelfde stuk aanloopt.

Chi-flow naar de woning

Nu we de omgeving en buitenzijde hebben geanalyseerd, bekijken we de Chi-flow naar de woning toe. Chi kun je zien als levensenergie. Om vitale energie in huis te hebben en te houden, moet de energie van buiten naar binnen komen. Hierdoor dienen voorgevel en voordeur zichtbaar te zijn. In de meest ideale situatie heb je ruimte voor je woning – een straat en stoep tellen ook mee als ruimte – en water in het zicht. Energie heeft ruimte nodig om neer te kunnen dalen en blijft waar water is. Ook als je geen grote vijver voor je woning hebt, kan de energie van redelijke kwaliteit zijn. We hebben het nu over de meest ideale situatie. Zorg ervoor dat je de beplanting in je voortuin laag houdt, op kniehoogte ongeveer. Het is wel goed als er een duidelijke erfafscheiding is. Nu de energie naar de woning toe kan, wil je het ook behouden. Dit kun je doen door de zijkanten van je voor- en achtertuin dicht te maken met een schutting of dichte beplanting, ongeveer op menshoogte. De achterzijde van de tuin mag hoger met bomen of een schutting van circa twee à drie meter hoog of een naburige woning.

De voordeur, de mond van het huis

De voordeur is de mond van de woning, hier komt de meeste energie binnen. Ook jij bepaalt de kwaliteit van de energie die je mee naar binnen neemt. Erger jij je aan een voordeur die klemt of piept of kom je andere obstakels tegen? Energie reageert op energie. Het geeft een heel andere flow als jij blij en tevreden naar binnen stapt. Maak de voortuin daarom gezellig. Onderhoud ook het schilderwerk, plaats verlichting, een naambordje of deurmat en zet mooie bloemenbakken naast je voordeur. Leef je uit en zorg voor happy vibes!

In Feng Shui on tour, deel 3 gaan we het hebben over de Chi-flow in huis.
En hier kun je deel 1 nog even teruglezen.

Hao La,

Paula

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Feng Shui: de Chi-flow in huis (deel 3) | Ontspanningstuin says:

    […] deel 2 van deze Feng Shui reeks heb je kunnen lezen hoe je Chi-flow naar je woning creëert. Een […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.