Feng Shui: de Chi-flow in huis (deel 3)

Posted on
Feng shui chi-flow creëren

In deel 2 van deze Feng Shui reeks heb je kunnen lezen hoe je Chi-flow naar je woning creëert. Een belangrijke stap, want zonder Chi-flow is er geen energie in de woning.

Een kleine reminder, energie komt binnen via de voorgevel: de voordeur en de ramen. Zorg ervoor dat deze vrij zijn van blokkades en dat de energie binnen je perceel behouden blijft. Je zou het wellicht niet direct verwachten maar de vorm van je perceel en je woning spelen ook een rol. Vooral een vierkante of rechthoekige vorm zijn gunstig. Wanneer een vorm namelijk smaller wordt – of in het ergste geval in een punt loopt – dan wordt de energie samengedrukt en kan het niet meer subtiel stromen. Hoe je de stroom van energie in jouw woning kunt beoordelen, ga ik je nu uitleggen.

Chi-flow: energie golft naar binnen

We starten de tour bij de entree, vanaf hier wordt de energie door de woning verspreid. Wat is het eerste dat je ziet als je naar binnen gaat? Loop je direct tegen een muur op of wordt je zicht versperd door een kapstok vol met jassen? Is de gang donker en smal of verdwijnt de energie direct door de achterdeur naar buiten? Stel je eens voor dat de energie zachtjes naar binnen golft. Waar gaat de energie naartoe? In de meest ideale situatie is de gang open, licht, vrij van rommel en kan de energie rustig door de gehele woning stromen.

Maak contact met de energie in de ruimten

We gaan verder met de woonkamer. Hoe is jouw woonkamer ingericht? Staat het vol met meubels die de golvende energie stroom blokkeren of kan de energie rustig verder stromen? Wordt de kamer verlicht door de zon en verlichting of zijn er stoffige donkere hoekjes waar energie stageert? Heb je overzicht als je op de bank zit, het liefst op de deur en hangen er geen zware balken boven je hoofd? Voel zelf eens hoe jouw woonkamer aanvoelt, word je moe als je er een tijdje verblijft, ben je onrustig of juist ontspannen? Je kunt de hele woning scannen door eerst contact met jezelf te maken, hoe voelt je lichaam en hoe is het gesteld met je emoties? Ga stuk voor stuk de kamers langs en ervaar of je gevoel verandert. En als een kamer zwaar aanvoelt, kun je dan achterhalen waarom dat zo is? Laat je gevoel de vrije loop en wacht geduldig af of er iets in je opkomt. Door de energie te reinigen, gronden en door Feng Shui toe te passen kun je de energie in balans brengen.

Vuur en water

Kijk vervolgens naar de keuken, is deze toegankelijk voor de energie? In de keuken wordt het eten voor het gezin bereid, doe dit naar voorkeur met een liefdevolle intentie. Ook de locatie van vuur en water elementen spelen een rol. Vuur en water zijn botsende energieën waardoor je de spoelbak en het gasfornuis niet naast elkaar dient te plaatsen. Vaak zit hier al ruimte tussen. Is dit niet het geval, plaats er dan wat plantjes tussen zoals verse kruiden.

De inrichting van je slaapkamer

Last but not least, de slaapkamer. Je slaapkamer speelt een belangrijke rol omdat je hier veel tijd doorbrengt. Ook als je slaapt ben je in verbinding met de energie. Om de Chi-flow in een slaapkamer zo smooth mogelijk te houden, slaap je niet onder een raam, onder een schuin plafond of zware balken. Plaats je bed niet met het voeteneinde recht tegenover de deur of in lijn met de deur (met name je hoofd en romp). Planten kun je beter niet in je slaapkamer plaatsen en het is prettig als je zicht hebt op de deur. Zorg er ook voor dat er geen scherpe hoeken op je beid gericht zijn. Over wel of geen spiegels in een slaapkamer, zijn de meningen van de verschillende Feng Shui meesters verdeeld. Zelf heb ik wel een spiegel in mijn slaapkamer, wel zo handig bij het aankleden, echter zie ik mezelf niet liggen vanuit mijn bed.

We hebben het in dit artikel voornamelijk gehad over de vormen in een woning, de manier waarop energie stroomt en wat basisregels voor de inrichting. In deel 4 vertel ik je meer over hoe je klassieke Feng Shui echt kunt toepassen in je leven.

Hao La,

Paula

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.