De werking van andalusiet (chiastoliet)

Posted on
chiastoliet andalusiet

De werking van andalusiet. Andalusiet staat ook wel bekend als chiastoliet en is een vrij zeldzame edelsteen die met name inzicht brengt en rust geeft.

Deze edelsteen helpt je diep gelegen overtuigingen te  herkaderen en gewoontes en angsten in de kern aan te pakken. Het is daardoor een steen met een intensieve werking die niet voor iedereen geschikt is.
Het is dan ook aan te raden om deze steen slechts een paar uur per dag bij je te dragen en in die tijd bewust op je gevoel te letten. Als je deze steen namelijk langer bij je draagt, gaat hij steeds dieper op je inwerken waardoor er van alles los kan komen. Daardoor wordt je bijvoorbeeld heel erg verdrietig, onrustig of raak je geïrriteerd.
Door de hoeveelheid tijd dat je de steen bij je draagt te beperken, werkt hij op een geleidelijker en daardoor fijnere manier.

Andalusiet wordt dan ook vaak gedragen onder begeleiding van een edelsteentherapeut en niet zo snel als sieraad. Zeker bij het verwerken trauma’s kan chiastoliet erg nuttig zijn door wat hij losmaakt. Je gaat er op een andere manier tegenaan kijken.

Andalusiet maakt de geest rustig

Als je de meeste dingen goed hebt verwerkt een een plekje hebt gegeven, is deze edelsteen ineens heel fijn geworden. Hij zorgt er namelijk voor dat je de wereld op een realistische manier bekijkt en er afstand van kan houden.

Chiastoliet zorgt ervoor dat je angsten niet meer de overhand kunnen nemen en jij geen emotionele achtbaan meer ervaart.

Dit maakt het een hele geschikte steen om bij je te dragen als je een therapietraject  hebt afgerond.

De kleur van andalusiet

Bruin met olijfgroen, grijs en zwart

Werkgebied

trauma’s, overtuigingen, denkpatronen en angsten

Chakra

Stuitchakra

Te combineren met

Bergkristal

Sterrenbeeld

Stier

Verzorging

chiastoliet kan gereinigd worden door de edelsteen onder water af te spoelen of door deze bijvoorbeeld een nachtje in het maanlicht te leggen.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.