Jezelf beschermen tegen negatieve energie: 3 manieren

Posted on
Jezelf beschermen tegen negatieve energie

Jezelf beschermen tegen negatieve energie. Mensen met een negatieve houding en negatieve energie zijn bijna nooit slechte mensen. Ze hebben dingen meegemaakt of aangeleerd gekregen waardoor ze zo zijn geworden. Dat maakt het soms ook moeilijk om afstand van ze te nemen.
Daarnaast zullen er altijd plekken zijn waar je mensen met negatieve energie zult blijven tegenkomen. De meest waarschijnlijke plekken zijn natuurlijk je werk of op school, maar het kunnen ook vrienden van je partner zijn of aangetrouwde familie.
Je kunt dan ook nooit een leven leiden waarin je geen enkele negatieve energie tegen komt. Dat hoeft eigenlijk ook niet eens. Het is alleen wel heel belangrijk dat je jezelf ertegen gaat beschermen.

Jezelf beschermen tegen negatieve energie: 3 tools

Visualisaties

De meest bekende manier om jezelf te beschermen tegen negatieve energie is waarschijnlijk het gebruik van visualisaties.
Je stelt je dan bijvoorbeeld voor dat je beschermd wordt door een schild van wit licht, je bouwt een glazen muur om je heen of je laat een rozenhaag om jezelf heen groeien.

Voor heel veel mensen is dit heel erg fijn en werkt het heel goed. Voor andere mensen wil dit helaas niet altijd werken.
Vaak heeft dit ermee te maken dat ze minder visueel zijn aangelegd (in beelden denken). Andere mogelijkheden dat het niet werkt zijn: niet genoeg oefenen of niet volledig geconcentreerd zijn.

Houd de focus bij jezelf

De aandacht bij jezelf houden is eigenlijk altijd goed en al helemaal als je jezelf wilt beschermen tegen negatieve energie. Als jij bewust blijft luisteren naar je eigen gevoel, gedachtes en mening ben je al veel minder snel vatbaar voor de negatieve energie van anderen.
Je neemt die energie namelijk pas vaak over als je daar (onbewust) op gefocust raakt en meegaat in iemands verhaal. Dit hoeft dus zeker niet altijd bewust te gebeuren, maar je bewust te focussen op jezelf helpt ook bij het onbewust overnemen van energie.

Blijf bewust van je eigen grenzen

Meestal weet je al heel goed van te voren wanneer iemand te veel van je vraagt of te veel negatieve energie bij zich heeft. Jezelf beschermen begint eigenlijk al met in dit soort situaties op tijd je grenzen aan te geven.
Het is niet jouw taak om het leven van een ander te redden of te helen, het is jouw taak om jouw leven te leven en voor jezelf te zorgen.
Blijf daarom bewust voelen wanneer je iets wel of niet moet doen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.