3 signalen dat het jouw levensdoel is om mensen te helpen

Posted on
jouw levensdoel is om mensen te helpen

Hoe weet je of het jouw levensdoel is om mensen te helpen of niet? Niemand wil dat een ander pijn heeft. Het liefst heb je dat het met iedereen goed gaat en dat iedereen gelukkig is. Als je dit jou bewust bezighoudt, dan krijg het de behoefte om de meeste mensen te helpen. Dat kun je doen door een luisterend oor te bieden, maar ook door bijvoorbeeld praktische dingen te regelen.

Daar kun je steeds verder in gaan tot je misschien zelfs dagelijks bezig bent voor anderen op allerlei manieren.

Is mensen helpen mijn levensdoel?

Misschien begin je dan zelfs te twijfelen of dit niet je levensdoel is en dat je jezelf dus nog dienstbaarder moet gaan maken of er je werk van moet maken.
Alleen loop je er wel tegenaan dat je vaak over je eigen grenzen heengaat, omdat je moeilijk nee kunt zeggen. Dan word je moe en voel je niet goed. Is mensen helpen nu jouw levensdoel of niet?

3 signalen dat het jouw levensdoel is om mensen te helpen

Je vindt het leuk om met de problemen van anderen bezig te zijn

De verhalen van andere mensen interesseren je oprecht. Je wilt alles het liefste helemaal uitpluizen. Dat voelt misschien best raar, want je wilt juist niet dat andere pijn hebben.

Het is dus ook echt niet zo dat je het leuk vindt dat andere problemen hebben, maar je vindt het wel wel leuk om ernaar te luisteren en eventuele oplossingen te bedenken.

Je vindt het leuk om jezelf uit te pluizen

Op bijna dezelfde manier vind je het leuk om jezelf te onderzoeken. Waar komen gedachtes vandaan? Waarom voel je wat je voelt? Je zou er het liefst ook dagelijks over praten en filosoferen.

Je leest graag artikelen, boeken en andere informatie over mensen

Je leest de artikelen of boeken over zelfhulp en/of spiritualiteit eigenlijk niet eens om het op jezelf toe te passen, maar gewoon omdat het je aandacht trekt.
Je onthoudt het allemaal ook heel gemakkelijk en dus zonder moeite en herkent de meeste dingen ook weer terug in dagelijkse situaties.
Door dit alles voelt het alsof jij de wereld op een hele andere manier bekijkt dan de meeste mensen.

Je kunt ook gewoon mensen helpen, omdat je een mens bent

Besef ook dat je ook gewoon mensen mag en kunt helpen, omdat je een mens bent. Het hoeft niet per se je levensdoel te zijn, want het kan ook gewoon horen bij je karakter en wie je bent. Dat maakt je alleen maar een waanzinnig mooi mens.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.