De werking van Carneool

Posted on

Carneool is een van de meest praktische stenen die er is. Het is een nuchtere steen die je allereerst helpt om orde en helderheid te scheppen in de dingen die nog moeten gebeuren en de situaties waarin jij je bevindt.

Naast het scheppen van helderheid en orde zorgt deze edelsteen ervoor dat je het gevoel hebt dat je weer met beide benen op de grond staat en weer grip op de dingen hebt. Je krijgt daar meer lichamelijke energie van en gaat je daardoor steeds beter voelen. Het lijkt wel alsof je steeds meer levenslust krijgt en zin krijgt om door te pakken.

Dit maakt carneool een hele goede steen voor mensen die het gevoel hebben vast te zitten en die niet weten hoe ze verder moeten.

Doordat deze steen je op deze manier helpt, zul je uiteindelijk meer zelfvertrouwen gaan krijgen en je beter gaan voelen over jezelf. Je gaat namelijk steeds meer houvast vinden op een gezonde manier en je eigen kracht ervaren.

De kleur van Carneool

Deze steen heeft meestal een rood tot roodbruine kleur, maar kan ook voorkomen in een donker oranje variant en een bruine variant.

Werkgebied

Kracht, doorzetting, fysieke energie, inzicht, overzicht, praktische oplossingen, kunnen handelen en doorpakken, vergroot het zelfvertrouwen, vergroot je assertiviteit.

Chakra’s

Carneool heeft een sterke werking op de stuitchakra (1e chakra) en het heiligbeen chakra (2de chakra).

Te combineren met

bergkristal, jaspis en rode aventurijn

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden ram, leeuw en maagd hebben vaak een klik met deze prachtige edelsteen.

Verzorging

Carneool is een hele makkelijke steen als het gaat om verzorging. Je kunt deze steen gemakkelijk even reinigen door deze af te spoelen onder koud water of door deze een nachtje in het licht van de volle maan te leggen.
Meestal is het meer dan voldoende als je dit een keer per maand doet.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen