De werking van dolomiet

Posted on
de werking van dolomiet

Dolomiet is een glanzende edelsteen met een zachte werking. Hij helpt je jezelf veilig te voelen en ruimte voor jezelf te creëren. Dit werkt zowel energetisch als praktisch door.

In de ruimte en de veiligheid die voor jezelf ontstaat kom je pas echt tot je recht. Dolomiet helpt je om in die ruimte je eigen talenten en goede kanten te benadrukken. Je goede eigenschappen en talenten mogen steeds meer tot bloei komen en een leidende functie innemen in je leven.

Daarnaast helpt deze edelsteen je jezelf goed tot uitdrukking te brengen. Dit zul je ervaren in gesprekken met andere mensen, maar ook in je eigen creativiteit. Deze steen helpt je namelijk de juiste woorden, kleuren en materialen te vinden. Je uiting zal dan ook steeds vloeiender gaan worden als je deze steen langere tijd bij je draagt.

Om dit te bereiken is het natuurlijk nodig dat je emotioneel en verstandelijk steeds meer tot rust komt en je eigen balans vindt. Dat is dan ook iets waar deze steen ook aan werkt, al ligt deze functie vaak wat meer op de achtergrond.

Dolomiet is dus een heerlijke rustgevende en kalmerende steen, zowel emotioneel als lichamelijk en verstandelijk. Hij helpt je jezelf tot uiting te brengen op allerlei manieren en jezelf veilig te voelen in je leven.

De kleur van dolomiet

Dolomiet is een steen met een roze kleur. Soms neigt de kleur een beetje naar oranje bruin, maar vaak voert roze toch de ondertoon.

Werkgebied van dolomiet

rust, kalmte, jezelf uiten, creativiteit, veiligheid, emoties, verstand, communicatie, veiligheid, verwerking, balans, ruimte voor jezelf

Chakra’s

Deze steen werkt sterk in op de hartchakra en de stuitchakra, maar ook de andere chakra’s worden vaak ook geheeld door deze steen.

Te combineren met

amethist, bergkristal, rozenkwarts, aardbeienkwarts

Sterrenbeeld

Er is niet echt een specifieke sterrenbeeld gekoppeld aan deze edelsteen, maar ik heb in mijn praktijk gemerkt dat vissen en leeuwen veel met deze steen hebben.

Verzorging

Dolomiet is het beste te reinigen en te laden door deze maandelijks in het licht van de volle maan te leggen. Voor de rest is het een makkelijke steen die alleen niet van hard stromend water houdt.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.