De werking van Rookkwarts

Posted on
rookkwarts

Rookkwarts is een edelsteen die je helpt om jezelf te focussen. Hij helpt je te zien wat er werkelijk aan de hand is zonder poespas eromheen. Dit zorgt ervoor dat je de rust in jezelf kunt vinden en veel beter om kunt gaan met stress en drukte.

De werking van rookkwarts: een realistische en praktische plan van aanpak

Deze steen helpt je dus realistisch naar de situatie te kijken en te zien wat er nu nodig is. Vervolgens zorgt rookkwarts ervoor dat je duidelijk krijgt van de meest praktische stappen zijn om nu te gaan zetten. Wat is nu de beste keuze? Wat is een handige plan van aanpak?
Hij geeft je daarnaast ook de kracht en energie om de stappen te zetten. Je doet wat je weet wat je moet doen zonder je nog langer van je pad te laten brengen.

Anderen hebben minder invloed op je

Je zult ook merken dat anderen minder indruk op je maken. Hun eventuele negativiteit, angsten, onzekerheden en meningen komen niet meer zo binnen. Jij bent namelijk bezig met hetgeen waarmee je bezig mag zijn.

Dit geeft daarom ook een heel sterk gevoel van kracht en zelfvertrouwen. Je staat en gaat niet meer aan de kant.

Rookkwarts is een sterke beschermende steen

Naast dit alles heeft deze steen een sterke beschermende werking. Hij houdt alle vormen van negatieve energie tegen en zorgt ervoor dat je goed gegrond blijft.

Deze steen zorgt er dus eigenlijk op alle fronten voor dat je sterk in je schoenen komt te staan en blijft staan. Dat maakt dit een goede steen voor mensen die last hebben van stress, het gevoel hebben dat zweven of het overzicht kwijt zijn.

Dolomiet is een glanzende edelsteen met een zachte werking. Hij helpt je jezelf veilig te voelen en ruimte voor jezelf te creëren. Dit werkt zowel energetisch als praktisch door.

In de ruimte en de veiligheid die voor jezelf ontstaat kom je pas echt tot je recht. Dolomiet helpt je om in die ruimte je eigen talenten en goede kanten te benadrukken. Je goede eigenschappen en talenten mogen steeds meer tot bloei komen en een leidende functie innemen in je leven.

Daarnaast helpt deze edelsteen je jezelf goed tot uitdrukking te brengen. Dit zul je ervaren in gesprekken met andere mensen, maar ook in je eigen creativiteit. Deze steen helpt je namelijk de juiste woorden, kleuren en materialen te vinden. Je uiting zal dan ook steeds vloeiender gaan worden als je deze steen langere tijd bij je draagt.

Om dit te bereiken is het natuurlijk nodig dat je emotioneel en verstandelijk steeds meer tot rust komt en je eigen balans vindt. Dat is dan ook iets waar deze steen ook aan werkt, al ligt deze functie vaak wat meer op de achtergrond.

Dolomiet is dus een heerlijke rustgevende en kalmerende steen, zowel emotioneel als lichamelijk en verstandelijk. Hij helpt je jezelf tot uiting te brengen op allerlei manieren en jezelf veilig te voelen in je leven.

De kleur van rookkwarts

Rookkwarts is meestal doorzichtig met een rokerige oftewel grijs/bruinige tint.

Werkgebied van rookkwarts

rust, overzicht, stress, kracht, stabiliteit, zelfvertrouwen, gronding, doorzetting, plan van aanpak, actie ondernemen, de realiteit zien, bescherming tegen negativiteit.

Chakra’s

Deze steen werkt sterk in op de stuitchakra. Daarnaast wordt ook het derde oog chakra geheeld door deze edelsteen.

Te combineren met

amethistrozenkwarts, hematiet

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden die zich meestal aangetrokken voelen tot deze steen zijn stier en steenbok.

Verzorging

Rookkwarts is een hele makkelijke steen wat betreft verzorging. Het enige waar hij niet goed tegen kan is langdurige blootstelling aan fel zonlicht. Daarvan zal deze steen verkleuren. De werking blijft echter altijd even sterk.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen