2 dingen die empathische mensen moeten loslaten om gelukkiger te worden

Posted on
dingen die empathische mensen moeten loslaten

Dingen die empathische mensen moeten loslaten om gelukkiger te worden. Er zijn van die dingen die blijven rondzweven in je hoofd en gevoel. Deze dingen houden je dus bezig en zijn je meestal tot last. Doordat je systeem deze last op je maag of op je schouders legt, onderdrukt het jouw goede gevoel en dus ook jou geluk.
Deze dingen moet je dus los gaan laten. Alleen weet je vaak niet bewust wat die dingen zijn. Je voelt alleen maar die steen in je maag en die druk op je schouders. Je merkt alleen maar dat je ademhaling hoog is, maar je kunt je vinger er niet opleggen waarom dat zo is.

Bij empathische mensen zijn het meestal een van de volgende 2 dingen die deze lasten veroorzaken. Als dit bij jou ook zo is, dan zal het zo meteen ‘klikken’ in je hoofd en gevoel. Dan kun je bewust ervoor kiezen om dit los te laten. Je laat het achter je als een jas die uittrekt.

De dingen die empathische mensen moeten loslaten om gelukkiger te worden

Het oordeel wat je over andere hebt

Op basis van de gevoelens en intuïtieve ingevingen die we hebben over mensen kunnen we oordelen gaan vormen. Dit is totaal geen probleem tot je jezelf vastklemt aan dit oordeel en geen ruimte meer overlaat voor nieuwe input en ingevingen. Je mag een mening vormen, maar blijf altijd open minded.

Ik zie dit ontzettend veel gebeuren bij mensen die eindelijk, na een hele lange tijd, op hun eigen gevoel gaan vertrouwen. Ze twijfelen eindelijk niet meer aan hun intuïtie en daardoor komen hun ingevingen eindelijk tot hun recht. Alleen gaan ze dan net een stapje te ver. Ze zetten hun eerste ingeving vast zonder in zichzelf te achterhalen wat deze ingeving precies betekent. Er komt daarna geen ruimte meer voor nieuwe gevoelens.

Pas dan hebben we het over echte oordelen. Stiekem voelen deze van binnen ook niet helemaal goed en kloppend en daarom zijn ze je tot last.

De oordelen die je hebt over jezelf

Doordat je ooit een beeld hebt gekregen van hoe de ideale man of vrouw eruit ziet, meet je jezelf daar nog steeds aan. Dit kan lichamelijk gebeuren, maar ook juist geestelijk. Je moet er zo uitzien en je zo gedragen, anders dan ben je niet goed genoeg.
Door je eigen perfectionisme en innerlijke kritische stem blijf je jezelf hier maar aan aanpassen.

Het is tijd om stil te staan bij wat voor jou nu echt ideaal is. Wie vind jij nu als persoon echt ideaal? Je zult merken dat deze mensen vaak lief zijn, puur en echt zichzelf.
Dat zijn nou precies de dingen die jij ook bent als je niet meer over jezelf oordeelt.

 

Zijn er volgens jou nog meer dingen die empathische mensen moeten loslaten of zijn er dingen die jij na het lezen van dit artikel gaat loslaten? 

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.