7 dingen die je kunt doen voor een hsp’er

Posted on
Dingen die je kunt doen voor een hsp'er

Dingen die je kunt doen voor een hsp’er. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Dit betekent dat jij vast ook iemand kent die hooggevoelig is. Naast jezelf natuurlijk 😉 Iets voor deze mensen doen is ontzettend leuk, want de meeste hooggevoelige mensen zijn ontzettend dankbaar en geven zelf heel veel weg. Het is eigenlijk iemand die heel waardevol is erkennen en waardering laten voelen. Daar word jij zelf toch ook weer blij van?
Als jijzelf hooggevoelig bent en je hebt een partner die niet zo goed weet hoe deze iets liefs voor jou kan doen, dan kun je hem/haar natuurlijk ook dit artikel laten lezen.

7 dingen die je kunt doen voor een hsp’er

Hsp’ers zijn ontzettend snel tevreden en genieten van de kleinste dingetjes. Je hoeft dus ook niet veel voor ze te doen om ze lekker te laten genieten. Daarom zijn de meeste van de dingen die hieronder genoemd zijn ook lekker simpel.

P.S. de punten hieronder zijn wel een beetje gericht op de introverte hsp’er.

1. Een bijzonder kopje thee of koffie bereiken. Net even een andere smaak dan normaal is al een nieuwe leuk ervaring voor een hsp’er.
 
2. Samen in stilte zitten. Even niet praten, maar gewoon samen zijn kan een hele bijzondere ervaring zijn.
 
3. Lekker samen wandelen in de natuur. Zoek een leuk natuurgebied uit en plan een mooie route in. Zo kunnen jullie lekker dwalen zonder op te letten of jullie verdwalen. Meestal komt een hsp’er hier niet zelf aan toe voor zichzelf, daarom is dit zo leuk. Het mooiste is dat je dan ineens ook zijn of haar ware aard naar boven ziet komen tijdens de wandeling.
 
4. Schrijf een lieve brief. Houd het simpel, maar schrijf wel vanuit je gevoel. Wat hebben jullie al samen meegemaakt? Wat vind je zo leuk aan deze persoon?
 
5. Wees eerlijk over je eigen gevoel. Oké dit is misschien niet zo zeer een uitje of verrassing, maar wel heel belangrijk voor hooggevoelig mensen. Zij voelen namelijk haarfijn jouw stemming aan. Hoe eerlijker je daar over bent, hoe fijner het is voor hsp’ers. Dat geeft een gevoel van eerlijkheid en veiligheid.
 
6. Houd hem of haar in de gaten in grote groepen en als je merkt dat jouw hsp’er stiller wordt en zich begint terug te trekken, stel dan voor om naar huis te gaan. De meeste hsp’ers geven namelijk niet aan wanneer iets ze te veel wordt, omdat ze niemand tot last willen zijn.
 
7. Geef de ruimte om te praten. Introverte hooggevoelige mensen voelen en denken heel veel, maar praten vaak weinig. Vraag daarom dingen uit interesse en laat ook bewust stiltes vallen, zodat ze steeds meer uitgenodigd worden om te praten over hun gevoelens en ideeën. Hierna zie je ze vaak op een ontspannen manier opbloeien.

Weet jij nog meer dingen die je kunt doen voor een  hsp’er? Wat zou je zelf graag van iemand krijgen? Deel het hieronder! 🙂

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.