4 dingen die empathische mensen niet begrijpen

Posted on
dingen die empathische mensen niet begrijpen

4 dingen die empathische mensen niet begrijpen. Als je een sterk empathisch vermogen hebt, kun je heel goed begrijpen wat een ander voelt. Of het nu gaat om simpele dingen zoals een discussie met een collega of dat het gaat om het impactvolle vreemdgaan van een partner maakt daarbij niet uit. Je kunt heel goed invoelen op wat die ander doormaakt en als je daarbij ook hooggevoelig bent, neem je die gevoelens ook nog eens over.

Doordat je die gevoelens en emoties van een ander zo goed begrijpt, zijn er van die dingen die andere mensen doen die je echt nooit zult begrijpen. Dit zijn 4 van die dingen.

4 dingen die empathische mensen niet begrijpen

Andere mensen pijn doen

Jij zult nooit maar dan ook nooit kunnen begrijpen dat mensen andere mensen bewust pijn doen, want jij snapt die gevoelens van een ander. Daardoor snap jij dus bijvoorbeeld niet dat mensen elkaar kunnen pesten of kleineren.
Zelfs al heeft de pester waarschijnlijk zijn eigen pijnpunten waardoor die zich zo gedraagd.

Dat mensen niet de twee kanten van het verhaal willen horen

Door je empathisch vermogen snap jij heel goed dat iedereen altijd een reden heeft om iets te doen. Hierdoor geloof jij niet alles klakkeloos wat iemand over een ander vertelt. Er zit altijd iets meer achter. Elk verhaal heeft immers twee kanten.

Dit weet jij en dit voel jij en daardoor vind je het heel raar als mensen iemand zomaar geloven zonder de andere kant gehoord te hebben.

Dat iemand gelijk uitgaat van het slechte van iemand

Dat jij altijd eerst kijkt naar de onderliggende emoties van iemand of naar de goede kanten van iemand, maakt je niet perse naïeve. Jij kijkt gewoon verder dan je neus lang is en daardoor snap je niet dat iemand direct conclusies trekt en van het slechtste van iemand uitgaat.

Dat mensen emoties zomaar aan de kant schuiven

Jij begrijpt hoe belangrijk emoties zijn en wat ze betekenen. Jij snapt hoeveel impact ze hebben. Daardoor is het heel lastig om te snappen dat iemand zijn/haar eigen emoties of de emoties van een ander zomaar aan de kant kan schuiven.

1 Reactie(s)

  1. Laura says:

    Dat klopt inderdaad!!!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.