3 dingen waar je verschrikkelijk moe van wordt

Posted on
Dingen waar je verschrikkelijk moe van wordt

Dingen waar je verschrikkelijk moe van wordtBen jij ook vaak moe en lijkt het wel alsof je tegen een muur aanloopt bij alles wat je doet? Ben je lusteloos en futloos en heb je er eigenlijk geen zin meer in? Misschien heb jij dan wel heel erg last van een van deze dingen waar je verschrikkelijk moe van wordt.

Een van de dingen waar je verschrikkelijk moe van wordt: negatieve mensen

Dit kan ik niet vaak genoeg zeggen: mensen die negatief zijn, in de slachtofferrol zitten, je claimen of je dingen opleggen zijn de grootste energievreters die er maar zijn. Zeker als jij iemand bent die graag voor anderen mensen zorgt en het graag goed doet voor andere.

Het betekent niet dat deze mensen slecht zijn of kwade bedoelingen hebben, maar hun mindset en energie kunnen je heel erg moe maken.
Je hoeft ze niet gelijk volledig uit je leven te elimineren, maar het is wel belangrijk dat je je eigen grenzen alvast gaat aangeven. Maak tijd voor ze op de momenten dat jij er het minste last van hebt en sta niet te pas en te onpas klaar. Dat laatste kost je namelijk het meeste.
Wil jij dus toch klaar staan voor deze mensen? Maak dan duidelijke afspraken met jezelf over wat je wel en niet doet en geef je eigen grenzen aan. 🙂

Dingen doen waar je eigenlijk helemaal geen zin hebt

Naar die hele saaie verjaardag gaan waar veel geroddeld wordt bijvoorbeeld. Die extra uren draaien op je werk die je te veel kosten. Met die vriendin afspreken die de hele dag haar hart wil luchten, zonder dat ze naar jou luistert of je even bedankt.
Het zijn allemaal dingen waar je van binnen behoorlijk tegenop kunt zien en als je ergens tegenop ziet, word je daar heel erg moe van.
Doe daarom geen dingen waar je verschrikkelijk moe van wordt. Zeg: “nee” en steek je energie in dingen die je daadwerkelijk energie geven.

En de dingen waar je echt niet aan ontkomt? Probeer daar die knop om te zetten, je blik op oneindig te zetten en er zo min mogelijk aan te denken. Door dat te doen komt er namelijk vaak ruimte in jezelf om net even te genieten van de leuke dingen die er wel gebeuren en valt het uiteindelijk toch wel mee. 🙂

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.