In slaap vallen tijdens het mediteren

Posted on
In slaap vallen tijdens het mediteren

In slaap vallen tijdens het mediterenIn slaap vallen tijdens het mediteren. Soms gebeurt het gewoon eens: je valt in slaap tijdens het mediteren en wordt even later wakker zonder dat je nog weet hoeveel van de meditatie je werkelijk gedaan hebt. Hoe kan dit?

Natuurlijk is de eerste echte reden dat je te diep in trance geraakt bent en je natuurlijke mechanisme het overneemt en je in slaap wiegt.
Dit is ook meestal gewoon het geval. Zeker als je ‘s avonds mediteert of mediteert terwijl je eigenlijk wel een beetje moe bent.
Maar er kunnen ook andere dingen aan de hand zijn. Zo kan het zijn dat je er een beschermingsmechanisme ingrijpt of dat je onderbewustzijn je bewustzijn wegstuurt.

In slaap vallen tijdens het mediteren: een beschermingsmechanisme

Dit is wel de minst voorkomende reden, maar hij komt toch zeker nog vaak voor. Je beschermingsmechanisme zit ertussen en brengt je in slaap als je met iets bezig bent in de meditatie wat je voorheen lang weggestopt hebt. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren als je met een innerlijk kind meditatie bezig bent.

Dit doet je beschermingsmechanisme letterlijk om je te beschermen. Meestal tegen pijn of verdriet wat je vroeger niet aan kon. Je beschermingsmechanisme is er eigenlijk van overtuigd dat je het nog steeds niet aan kan, puur omdat je het vroeger niet kon. Hoogstwaarschijnlijk is deze overtuiging helemaal niet juist.

Als je denkt dat je beschermingsmechanisme ertussen zit en ervoor zorgt dat je in slaap valt tijdens het mediteren, dan is het heel belangrijk om uit te zoeken waar dit mechanisme je voor wil beschermen. Of het klopt of niet, laat je dan even los.
Zodra je de reden weet, kun je jezelf (het mechanisme) vertellen dat het echt niet nodig is om je op deze manier te beschermen, omdat je juist de pijn of het verdriet wilt verwerken. Juist zodat je nog gelukkiger wordt en je nog beter gaat voelen.
Die laatste argumenten zijn heel rakend voor een beschermingsmechanisme, omdat die je juist gelukkig wil zien.
Herhaal dit tegen jezelf en de kans is groot dat je daarna gewoon kunt mediteren zonder in slaap te vallen.

In slaap vallen tijdens het mediteren: je onderbewustzijn stuurt je weg

Dit is vaak het geval als je aan het mediteren bent om een probleem in jezelf op te lossen of je eigen gedrag te veranderen. Dit zijn namelijk dingen die het onderbewustzijn aangaan. 🙂

Als jij ermee bezig bent en je onderbewustzijn heeft door dat je bewustzijn er eigenlijk helemaal niet zo goed bij kan of je onderbewustzijn heeft zoiets van: ‘laat mij dat maar doen, rust jij maar lekker uit.’ Dan laat jouw onderbewustzijn je gewoon lekker in slaap vallen en gaat zelf voor je aan de slag.

Als je dit het geval is merk je dat doordat de meditaties nog steeds (kleine) resultaten teweegbrengen.
Hier hoef je dan ook in principe niks aan te veranderen. Als je toch liever bewust wilt mediteren, kun je jouw onderbewustzijn op dezelfde liefdevolle manier toespreken als een beschermingsmechanisme.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.