Waarom ben ik zo onzeker? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
waarom ben ik zo onzeker

waarom ben ik zo onzekerWaarom ben ik zo onzeker?Mijn vraag is: waarom stel ik mijzelf altijd zo onzeker op? Gisteren gesprek gehad op mijn nieuwe stage hoe het ging. Het ging heel goed maar toch moest ik huilen van alle stress die ik heb gehad. Maar altijd als ik gesprekken heb voel mij een klein meisje. Maak ik me klein. Kom Ik hier ooit vanaf? En waarom doe ik dat altijd?

Waarom ben ik zo onzeker? Scarlet’s Antwoord

Wat fijn dat je gesprek goed ging! Ik snap helemaal dat de spanning door de onzekerheid zich zo opgebouwd heeft, dat het er zo uit komt zetten.
Je omschrijft het gelijk heel goed: je voelt je net een klein meisje. Dat is precies wat er aan de hand is en waar je dus ook aan mag werken.
Het kleine meisje in jou, wat ook wel het innerlijk kind wordt genoemd, is nog heel kwetsbaar en ook heel sterk aanwezig.
Meestal als iemand dit ervaart zit er de behoefte om goed genoeg te zijn onder. De behoefte aan goedkeuring en eigenlijk ook de behoefte om gezien te worden en om lief gevonden te worden.
Deze behoeftes bouwen zoveel spanning en stress op, zeker als je op het punt staat om beoordeelt te worden en daarbij misschien wel afgewezen te worden.

Aan dit hele stuk legt vaak een onvervulde behoefte uit je kindertijd ten grondslag. Misschien heb je niet genoeg liefde en goedkeuring van een van je ouders ervaren.
Dit betekent niet altijd dat ze dat niet hebben willen geven of dat niet probeerde te geven, maar dat dit niet echt binnenkwam. Dat kan weer voortkomen uit bijvoorbeeld een lerares die je als kind afgewezen heeft.
Het lastige aan kinderen is dat ze namelijk door een gebeurtenis of zinnetje al een besluit in zichzelf kunnen nemen.

Wat je hieraan kunt doen is dit kleine meisje volledig omarmen. Van jezelf gaan houden. Besluiten dat je goed genoeg bent en dat je heel waardevol bent. Zeg dit ook echt tegen jezelf: “ik hou van jou” en “je bent zo mooi en waardevol”.
Dan vervul je zelf die behoeftes en vind je dus ook meer je eigen rust en zelfvertrouwen en heb je er minder last van in gesprekken. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.