Emotioneel door het mediteren [Vrijdag Vragendag]

Posted on
emotioneel door het mediteren

emotioneel door het mediterenEmotioneel door het mediteren. Is het normaal dat je met meer mediteren zoveel bewustwording krijgt dat je hele gevoelsleven overhoop ligt?

Lieve Scarlet,

Sinds een ruim half jaar mediteer ik bijna elke dag. Eindelijk lukt het me en ik ben er super blij mee. In het begin kon ik heel goed voelen hoe hard ik de rust nodig had. Maar de laatste maanden merk ik dat ik mezelf niet meer herken. Waar ik eerder heel nuchter was en niet snel heel emotioneel, ben ik nu continue overal overstuur van. Vooral veel negatieve emoties ervaar ik dus. Kan dat door het bewustworden komen? Gaat dat nog veranderen en weer positief worden?

Emotioneel door het mediteren. Scarlet’s antwoord

Goede middag lieve Stardust,

Wat fijn dat het je lukt om te mediteren. We kunnen dus eigenlijk zeggen dat je aan het transformeren bent, maar dat dit nu niet hele leuke bij effecten heeft.
Het kan heel goed komen door het mediteren dat je emotioneler bent geworden en veel gevoeliger bent geworden.
Deze emoties hebben er namelijk altijd al gezeten, maar je ging er op een andere manier mee om. Dit was een gewoonte en je onderbewustzijn hield deze heel goed in stand. (Volgens mij ook geen slechte gewoonte hoor, maar gewoon een gewoonte.)

Doordat je bent gaan mediteren, ben je jezelf waarschijnlijk ook meer op je emoties gaan richten en dat is niet heel erg. Je hebt hiermee alleen tegen je onderbewustzijn gezegd: “ik geef mijn emoties prioriteit en wil me er bewust van zijn.”
Doordat zich dit vaker herhaalde, dacht jouw onderbewustzijn dus dat het belangrijk voor je was om al je emoties bij alles te voelen en dat heeft hij je nu gegeven.

Het was er dus altijd al, maar bleef vanuit je gewoonte meer onderbewust.
Ik zou je dan ook van harte aan willen raden om meer te gaan mediteren op je eigen nuchterheid en op hoe je je zou willen voelen en gedragen ipv. hoe je je bij alles voelt (dat weet je nu toch al. )
Daarmee ga je een andere boodschap aan je onderbewustzijn geven en dan kan deze het weer voor je aanpassen. 🙂

Maak er een fijne dag van!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.