3 kleuren die rust brengen in huis. Tijd voor een likje verf

Posted on
3 kleuren die rust brengen in huis

3 kleuren die rust brengen in huis3 kleuren die rust brengen in huis. Welke kleur kun je de muur van je slaapkamer het beste geven, zodat je lekker kunt slapen? Welke kleur in je woonkamer brengt rust zonder slaapverwerkend te zijn? Daar wil ik het graag met je over hebben in dit artikel door 3 kleuren die rust brengen in huis toe te lichten.

Blauw. De bekendste rustgevende kleur voor in huis

Het is natuurlijk redelijk voorspelbaar dat de kleur blauw in dit lijstje aan bod komt. Deze kleur op zichzelf draagt al de naam om rustgevend te zijn. Toch verschilt het ook per tint blauw hoe rustgevend het is.

Donkerblauw kan namelijk heel bedrukkend voelen. Het heeft dan ook meer te maken met heftige en intense emoties zoals verdriet.
Het zijn juist de lichtblauwe tinten die het goed doen en dan heb ik het met name over lichtblauw met een beetje groene invloeden of juist met paarse invloeden.
Dat zijn de echte lente en rustgevende kleuren.

Dit zijn met name kleuren die het goed doen in de slaapkamer of werkkamer.

3 kleuren die rust brengen in huis: lavendel

Deze paars/roze tint is misschien wel de meest rustige kleur die toch ook een beetje creativiteit lijkt te prikkelen. Dit is een ideale kleur voor in de eet of woonkamer. Het is licht en geeft ruimte.
Je zult merken dat een lichtere kleur niet opvalt en juist een beetje kilte gaat geven en een donkerdere kleur weer bedrukkend kan werken.

De laatste rustgevende kleur: beige

Deze aardekleur zorgt voor gronding en is heel fijn te combineren met andere bruine en oranje of rode kleuren zonder dat het dan gelijk onrustig wordt. Deze kleuren geven energie en geeft vaak ook een levendig gevoel zonder het gelijk onrustig te maken.

Het enige wat een bedrukkend gevoel kan geven is als je er te donker bruine kleuren tegenover zet of te donker rode kleuren. Dan lijkt het een soort mismatch te voeren die je een verwarrend en chaotisch gevoel geeft.

 

Waar het eigenlijk op neer komt is dat het belangrijk is dat je speelt met lichte kleuren die jou een goed gevoel geven. Deze kun je combineren met donkere kleuren die erop lijken, maar alles wat te donker wordt geeft onrust.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.