3 manieren om eenzaamheid te verslaan

Posted on
3 manieren om eenzaamheid te verslaan

3 manieren om eenzaamheid te verslaan. Als je het contact met dierbaren verliest en je er alleen voor komt te staan, kun je je behoorlijk eenzaam gaan voelen.
Je loopt het risico dat je gaat twijfelen aan jezelf en aan hoeveel je waard bent. Het is daardoor heel makkelijk om jezelf terug te trekken in je eigen wereld die vaak gevuld is met sombere gedachtes en gevoelens.

Je wereld lijkt stil te staan en er lijkt niemand te zijn die naar je uitreikt om je terug te trekken. Er is niemand die echt zijn of haar best doet jou te begrijpen en contact maakt. Tenminste, dat is wat jij tegen jezelf zegt…

Het eerste wat je echt moet doen als je je eenzaam voelt, is beseffen dat jij daar zelf iets aan kunt veranderen. Het is niemand zijn taak of verantwoordelijkheid om jou hieruit te trekken. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid, jouw taak en die mag je niet op iemand anders afschuiven.
Daarmee ondermijn je alleen maar je eigen kracht en je eigen schoonheid.

Het is aan jou om jezelf weer te laten horen en te laten zien op plekken waar jij het zelf ook naar je zin hebt. Durf zelf contact te maken en misschien kun jij iemand anders wel uit dat sombere wereldje trekken, want jij snapt hoe moeilijk het is als niemand naar je uitreikt.
Wat vind je leuk en waar kun je dat doen? Begin daar maar eens. 🙂

3 manieren om eenzaamheid te verslaan

Creëer een ritme voor jezelf

Je kunt wel op de bank gaan hangen en junkfood bestellen, maar je kunt ook echt lekker koken en goed voor jezelf zorgen. Begin daarom je dag sowieso eens met een lekker en gezond ontbijt en veel fruit.
Zorg voor dat heerlijke bakje koffie of je favoriete thee en maak de tijd om ervan te genieten.

Haal voldoening uit je leven

Als je werk je geen voldoening geeft of als je geen werkt hebt en niks hebt om je voldoening uit te halen, dan is het tijd om een hobby te zoeken of misschien vrijwilligerswerk te doen.
Je wordt niet gelukkig en je raakt niet vervuld als je geen voldoening hebt.

Zoek iets, iets leuks, wat je een paar keer per week kunt doen om jezelf een goed gevoel te geven. En misschien ontmoet je daar gelijk wel leuke nieuwe mensen.

Check je vitamines en hormonen

Soms is eenzaamheid niet eens helemaal geestelijk, maar heb je juist te maken met een disbalans in je lichaam. Ga dus ook even langs de huisarts en laat je vitamines en hormonen checken.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.