5 signalen dat je paranormaal begaafd bent

Posted on
5 signalen dat je paranormaal begaafd bent

Paranormaal begaafd zijn. Misschien heb je tijdens een reading wel eens te horen gekregen dat je paranormale gaven hebt of misschien heb je zelf het vermoeden dat je paranormaal begaafd bent doordat je dingen ervaren en gezien hebt die je niet op een andere manier kon verklaren.

Paranormaal begaafd zijn is niet raar, het is een talent!

Het is niet zo heel raar als je paranormale dingen hebt meegemaakt. Gemiddeld ervaart namelijk 1 op de 3 mensen wel eens iets wat niet helemaal wetenschappelijk te verklaren valt. Alleen praten we er niet zo snel over met elkaar.
Eigenlijk is paranormaal dus heel normaal, maar er ligt nog een taboe op. Dat komt omdat heel veel mensen bang zijn voor die spirituele wereld. Ze weten er nog niet genoeg over om het te accepteren en zich er veilig bij te voelen.
Dat is misschien jammer, maar niet heel erg.

Het gaat er voor mij met name om dat jij het voor jezelf accepteert en jezelf niet raar vindt. Zelfs al ben je paranormaal begaafd, dan is daar niks raars aan. Het is namelijk niks meer dan een talent. Het is iets waartoe je aanleg hebt en wat je verder kunt ontwikkelen.
Net zoals er anderen zijn die een talent hebben voor hardlopen, wiskunde of schilderen.

5 signalen dat je paranormaal begaafd bent

Maar hoe weet je nu zeker dat jij een beschikt over paranormale gaven? De kans is heel erg groot dat jij een of zelfs meerdere paranormale gaven hebt als je een of meerdere van deze signalen herkent.

Je hoort geluiden die anderen niet horen

Het kan zijn dat je voetstappen door het huis heen hoort lopen terwijl iedereen beneden op de bank zit, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je een gesprek aan de andere kant van de kamer haarfijn kan volgen terwijl de rest er niks van verstaat.

Als je dit of iets vergelijkbaars hebt ervaren, dan is de kans heel groot dat jij de aanleg hebt voor de spirituele gaven helderhorendheid.

Zieke mensen stinken en je ruikt parfum heel sterk

Geuren doen bijzonder veel met je en dat kan fijn zijn, maar ook heel naar. Zo kan iemand die de griep heeft voor jou heel onaangenaam ruiken of een parfum kan je fysiek misselijk maken.

Een meer paranormale ervaring met helderruikendheid kan bijvoorbeeld zijn dat je de geur van je overleden oma ruikt.

Je proeft direct als eten over de datum is. Zelfs als er op de verpakking staat dat het nog goed is.

Helderproevendheid is een spirituele gaven die haast niet aangekaart wordt, terwijl die wel heel herkenbaar kan zijn als je paranormaal begaafd bent.

Een teken dat je aanleg voor deze gaven hebt, is bijvoorbeeld heel snel kunnen proeven dat eten niet meer goed is, maar het kan ook zo zijn dat je heel goed verschillende kruiden kunt onderscheiden in een gerecht.

Je ziet kleuren om mensen heen of je ziet schimmen wegschieten.

Soms zie je zomaar in een flits een schaduw wegschieten of als je met je ogen knippert zie je ineens een roze, groene of andere kleur om iemand heen.

Dit zijn de eerste signalen dat je helderziend bent en dat je je dat heel gemakkelijk verder zou kunnen ontwikkelen.

Soms weet je gewoon dingen die je helemaal niet kunt weten

Je weet gewoon wie er belt of je moet aan iemand denken en die kom je zomaar ineens op straat tegen. Je zit in de auto en opeens rem je af, maar je begrijpt niet waarom tot er een auto de bocht om komt scheuren.

De paranormale gave helderwetendheid is een hele fijne gaven om te hebben, aangezien hij je in het dagelijks leven heel veel kan helpen. Als je eens van deze bovenstaande dingen wel eens gehad hebt, dan heb je een hele sterke aanleg tot deze gave.

Leestip: dit zijn de paranormale gaven

Ik ben paranormaal begaafd, en nu?

Misschien heb je wel eens gehoord dat als je paranormaal begaafd bent, je dan verplicht bent om er iets mee te doen en anderen ermee te helpen.
Daar wil ik graag een nuance inbrengen. Je bent helemaal niks verplicht aan niemand. Net zoals niet iedere goede kunstenares verplicht is om haar werk tentoon te stellen.

Je mag het natuurlijk wel! Het is aan jou wat jij met je paranormale gaven wil doen.
Als het voor jou goed voelt, dan kun je kijken of deze online cursus bij je past: paranormale ontwikkeling en readingen geven

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

54 Reactie(s)

 1. elisabeth de jong says:

  ik heb altijd sterk het gevoel als ik iemand voor het eerst zie wij worden wel of geen vriendjes,het maakt niet uit of iemand knap of lelijk is,ik mag je of je staat me gelijk tegen en het klopt ook later
  als ik ze beter leer kennen,soms denk ik wel eens ben ik nou zo vervelend of kan zo iets gebeuren.

 2. jolanda says:

  ik heb van alles wat meegekregen , maar het sterkste bij mijn aanwezig is dat ik heel vaak dingen van te voren weet ,ik zie ook toekomst beelden soms als in een foto en soms als in een heel kort filmpje ik kan dan echt toekomst zien ,ik was er altijd trots op tot mensen gingen zeggen je bent gek dat kan niet en je fantaseert en wilde dan gelijk bewijs wat ik wel probeerde alleen dat laten ze van boven niet toe dus ,je mag dan niks door krijgen je staat dan voor je eigen gevoel alleen , en mensen zijn inderdaad vaak genoeg zo bang ,ook ik heb daar door heen moeten gaan omdat je hooggevoelig bent neem je de angst van anderen waar en over , dan is dat ook heel moeilijk om in jezelf en boven te blijven geloven , heel jammer dit , maar gelukkig heb ik toch verder mogen groeien , en kan met trots zeggen ik ben er niet meer bang voor ook niet wat andere vinden ik heb mijn weg gevonden , en ook mede door mensen zoals jij Scarlet ik ben je dankbaar voor deze site nogmaals bedankt <3

  1. Lynn says:

   Ik heb hetzelfde iedereen denkt dat ik lieg of ze lachen me uit een jongen uit mijn klas heeft dit ook ik probeerde iets op zijn hoofd te leggen en hij ontwijkt zonder om te kijken en zei dat hij dat heeft gezien niemand anders heeft dat soms voelde ik me dan alleen totdat hij zei dat hij het ook had

   1. Roos says:

    Hoi ik ben een meisje van 15 jaar en heb last van bepaalde dingen alleen ik weet niet wat het is en wat ik er mee aan moet.
    – bij bepaalde objecten heb ik een heel naar gevoel, ik voel me er niet goed bij en blijf er dan liever bij uit de buurt
    – ik heb wel eens gevoeld dat er iemand over me heen boog in bed, en dat ik werd aangeraakt.
    – ik heb ook last gehad van onverklaarbare geluiden, zoals op een avond in mijn kamer viel er iets van mijn bureau af dus ik keek en er lag niks.
    – ik heb ook dat ik soms dromen heb en een paar dagen/weken/maanden later maak ik hetzelfde mee ofzo en dan denk ik huh is dit niet al een keer eerder gebeurt.
    – ik heb ook vaak dat ik me aangekeken/bekeken voel.
    – ik heb allemaal getik gehoord aan 1 kant van mijn kamer en niemand anders hoorde het, op een gegeven moment heb ik aan mij overleden oom gevraag of hij het getik kon stoppen en sinds dien komt het niet vaak meer terug.
    – ik heb ook een heel naar gevoel bij mijn kamer, ik ben er liever ook niet.
    – ik voel me nooit alleen in mijn kamer.

    Ik weet niet of dit wat betekent of dat je hier wat mee kan maar ik dacht ik probeer het toch.
    Groetjes xxxx

    1. Roos says:

     Ik heb ook last van rillingen. Ook al is het niet koud. Ik heb dat vaak uit het niets Alsof er achter me langs loopt

    2. Scarlet says:

     Hey Roos,

     Dit zijn signalen dat je in ieder geval heldervoelend bent en waarschijnlijk ook helderhorend.
     Het kan heel erg fijn zijn om iemand in de buurt te zoeken die je kan helpen dit meer te sturen of je juist op een gezonde manier af te sluiten.

     1. Djaimy says:

      Hallo, ik ben een jongen van 15 en ik heb steeds het gevoeld dat ik word bekeken of achrervolgd word. Ook heb ik last van aparte stemmen die andere niet kunnen horen.. ook zie ik vaak personen in me huis door middel van een beeld in me hoofd. Ben ik dan paranormaal begaafd? Of is gewoon toevallig

     2. Scarlet says:

      Hoi!
      Het is heel lastig om zo te bepalen wat het precies is.
      Maar het klinkt wel alsof je bepaalde gaven hebt.
      Het kan misschien fijn zijn om een keer naar een intuïtief of spiritueel coach te gaan, zeker om je energetische bescherming te laten checken/versterken.

     3. Figi says:

      Hey wilde effe iets zeggen ik heb dus laaste gehad dat ik op het nieuws zag dat er een begeleider en een kind vermist waren en dat ze met hun auto weg waren alleen toen later kreeg ik een beeld in mijn hoofd van een blauwe auto die in de sloot reed en dat die mensen overleden waren ik dacht toen van waarom zie ik dit dus ik dacht ik laat het twee dagen later kwam er in het nieuws dat de begeleiding met haar auto in de sloot was gereden en zo om het leven was gekomen met het kind ben ik nu paranormaal of was het gewoon toeval

    3. scalmer says:

     Hi Roos,

     Klinkt bekend wat je opsomt. Vooral ook je leeftijd is hier een lastige in, omdat het je bang kan maken.
     Zie het als dimensies die gescheiden zijn zoals: het water in de zee en de lucht.
     Jij bent iemand die zich vlak aan de oppervlakte begeeft, en de andere dimensie kan waarnemen.

     Uiteindelijk ben je de baas over je eigen wereld en kun je iedereen die er niet in thuis hoort sommeren weg te gaan als iets niet lekker voelt. Daar zul je vanzelf in groeien.

     Je zult hierdoor een groot emphatisch vermogen ontwikkelen naar anderen. Doe daar iets moois mee.
     Let op de kleine dingen in de natuur, want boodschappen zijn er genoeg.

     Maar leef vooral in je eigen wereld. Je bent hier niet voor niets.

 3. Ingrit says:

  Ik geef mensen vaak antwoord terwijl ik dan later denk, hoe kan ik dat weten waar komt dat vandaan. Ook heb ik regelmatig het gevoel dat ik niet alleen ben. Mijn schoonmoeder is pas overleden en ik was er tot het eind toe bij. Ik heb mezelf schuldig gevoeld het idee gehad dat ik meer had kunnen doen. Soms ruik ik haar helaas heb ik haar niet gezien maar ik zou graag willen weten wat zij er allemaal van vindt en of zij degene is die bij ons thuis is

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Ingrit,

   Je bent duidelijk paranormaal begaafd. Ik lees uit je stukje al sowieso helderwetendheid en heldervoelendheid. Daarnaast is helderruikendheid dus ook al bij je geactiveerd! Als je hier meer mee wilt, zou je het zeker verder kunnen ontwikkelen.

   Ik snap dat je dat graag zou willen weten. Zowel jij als zij voelen als hele mooie vrouwen. Als je ervoor openstaat zou ik je ermee kunnen helpen in de vorm van een reading.

 4. charlotte w. says:

  Ik ben heel gevoelig aan geuren en smaken al van toen ik klein was. Het is sinds ik zelf moeder ben geworden dat ik af en toe beelden zie. Ze komen uit het niets en laten zien wat er gaat gebeuren.
  Vaak zit ik met het idee dat het misschien een beeld uit angst is of meer een logische redenering, maar het komt vaak zo snel dat ik zelf geen tijd heb om er over na te denken.

  1. mauricee says:

   Ik denk dat jij hoogsensitief bent, dus gevoelig voor prikkels. En je hebt duidelijk aanleg voor een helderziende gave. Weet in ieder geval dat de beelden die je ziet je altijd iets willen vertellen! En als je een gids hebt kun je vragen of die het beeld je nog eens wil tonen zodat je het ook kan noteren.

 5. Martin says:

  goede avond
  Ik heb zon idee dat ik paranormale droom heb gehad. Eerste over mijn moeder waar ik pas na drie jaar te horen kreeg dat ze overleden was , de tijd wanneer ze overleed komt overeen met mijn droom die ik over haar heb had, ze zei alleen sorry tegen mij daarna niks meer
  2e droom ging over mensen die al overleden zijn maar daar tussen zag ik ook een persoon die nog wel leef ik vermoed dat er iets staat gebeuren met hem moet ik hem waarschuwen of niet

  ik heb verleden nog een paar onverklaarde ervaringen gehad en gezien
  ik vindt het moeilijk om hier met familieleden en vrienden er over te praten want ik denk dat ik mensen ermee kwets en of ze me uitlachen

  1. Scarlet says:

   Hey Martin,

   Wat waanzinnig dat je zulke boodschappen krijgt. 🙂

   Gebruik je gevoel eens om te voelen met wie je het wel kunt delen en wie niet. 🙂

 6. Anouk Nederlof says:

  Hai ik ben een meisje van 14 jaar
  Ik heb zelf heel vaak het gevoel dat ik dingen zie zoals felle lichten om iemand heen en soms ookwel dat als ik mijn ogen sluit dat de werld dan opeens stil staat ofzo en pas geleden was mijn oma overleden en ik zag haar is een keer op mijn bed zitten en daarna viel ik flauw en als ik ga slapen heb ik continu beelden die ik niet snap en als ik slaap heb ik ook soms beelden die pas morgen of volgende maand is en ik voel me continu bekeken en voel mensen aan.
  is dit wel normaal.. aan de ene kant ben ik best bang.
  groetjes Anouk

  1. Scarlet says:

   Je bent dus heel erg paranormaal begaafd. Niet iedereen is dit, maar het is ook niet raar.
   Het is wel heel belangrijk dat je gaat oefenen met het beschermen van jezelf en je energie.

 7. Anouk says:

  hai ik ben een meisje va 14 jaar en ik heb altijd als ik slaap krijg ik visioenen en ik kan mensen ook aanvoelen en soms kan ik ook iets weten voor dat ik eroverdenk
  groetjes anouk

  1. Scarlet says:

   Super tof!

   1. Anouk van de vorige reactie says:

    maar heeft dit te maken met het derde oog

 8. Mauricee says:

  Hallo Scarlet,

  ik hoop dat je dit leest en me misschien een reactie terug wil geven! 🙂

  Ik heb vanaf kinds af aan al dat als ik op openbare plekken kom zoals restaurants, hotels en cafés dat ik voel dat er een bepaalde sfeer hangt die niet fijn is en als ik daar nu aan terug denk was dat vooral in oude gebouwen waar ik de overledenen voelde / dingen van mensen die daar zijn geweest.

  Ik weet sinds een jaartje dat ik hoogsensitief ben, maar paranormaal weet ik niet zeker. Ik heb de laatste tijd heel erg dat ik soort van voorvoelend ben, want als ik bijvoorbeeld een stel zie dan krijg ik een bepaalde maand door, bijvoorbeeld december. Als ik dat dan met een van hun bespreek is het even later ”hoe wist jij dat het in december uit zal gaan?” Zelf vind ik het helemaal niks dat ik dingen van de voren voel gebeuren en ik soort van de toekomst kan voorspellen (haha creap). Maar ik heb nog meer; ik hoef iemand maar een keer gezien te hebben en ik weet zo te vertellen hoe die persoon is. Als er meteen een connectie is. Hierdoor ben ik introvert en erg in me eigen wereldje. Tevens maken overledenen contact met mij alsof ik hun channel ben. Als ik dan noteer wat ik heb gezien/gevoeld blijkt later dat het iemand was dat uit mijn familie of vriendengroep kwam. En ik kan in iemand verleden kijken als ik op een foto of in het echt iemand strak in de ogen aankijk.

  Beste Scarlet, welke (paranormale) gaven denk jij dat ik heb en zou je met zekerheid kunnen zeggen dàt ik paranormaal ben?

  Ik hoor het graag en dankjewel voor je interessante artikel hierover! <3

 9. Mauricee says:

  Hallo Scarlet,

  ik hoop dat je dit leest en me graag een reactie terug wil geven! 🙂

  Ik heb vanaf kinds af aan al dat als ik op openbare plekken kom zoals restaurants, hotels en cafés dat ik voel dat er een bepaalde sfeer hangt die niet fijn is en als ik daar nu aan terug denk was dat vooral in oudere gebouwen waar ik de overledenen voelde / energieën van mensen die daar zijn geweest.

  Ik weet sinds een jaartje dat ik hoogsensitief ben, maar paranormaal weet ik niet zeker. Ik heb de laatste tijd heel erg dat ik soort van voorvoelend ben, want als ik bijvoorbeeld een stel zie dan krijg ik een bepaalde maand door, bijvoorbeeld december. Als ik dat dan met een van hun dat bespreek is het even later ”hoe wist jij dat het in december uit zal gaan?” Zelf vind ik het helemaal niks dat ik dingen van te voren voel gebeuren en ik soort van de toekomst kan voorspellen (haha creap). Maar ik heb nog meer; ik hoef iemand maar een keer gezien te hebben en ik weet zo te vertellen hoe die persoon is. Alsof er meteen een connectie is. Hierdoor ben ik introvert en erg in me eigen wereldje. Tevens maken overledenen contact met mij en hoor ik daar dingen van alsof ik hun channel ben. Als ik dan noteer wat ik heb gezien/gevoeld blijkt later dat het iemand was dat uit mijn familie of vriendengroep kwam. En ik kan in iemand verleden kijken als ik op een foto of in het echt iemand strak in de ogen aankijk.

  Beste Scarlet, welke (paranormale) gaven denk jij dat ik heb en zou je met zekerheid kunnen zeggen dàt ik paranormaal ben?

  Ik hoor het graag en dankjewel voor je interessante artikel hierover! <3

 10. jasmijn says:

  hey scarlet,
  ik heb sinds een tijdje dat ik schimmen zie weg schieten af en toe.
  Soms hebben ze de kleur van een schaduw, maar vaak zijn ze alsof ze uit wit licht bestaan. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. ik heb het nog aan niemand durven vertellen uit angst voor onbegrip. kun jij me helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey Jasmijn,

   Wat wil je er zelf mee doen?
   Dit is namelijk het begin van helderziendheid.
   De kleur van de schimmen zegt trouwens niks over dat het misschien goede of slechte dingen zijn die je ziet hoor. Dat staat er helemaal los van.

 11. N. says:

  Hallo,Scarlet

  Ik heb een vraagje. Ik heb al meerdere tests gedaan en zulke dingen net als dit gelezen en overal komt uit dat ik wel paranormaal ben maar in het nog niet ontwikkeld heb dus dat in het niet kan sturen.
  Ik heb vaak déjà vù’s ik zit bijvoorbeeld in de klas en bij de kleinste dingen weet ik gewoon zeker dat ik het eerder heb gezien ik heb dat ook als ik ergens nog nooit ben geweest. Ik ben soms alleen thuis en ik zie in een flits gewoon iets voor bij gaan of ik voel gewoon in me rug iets aan kijken. Ook heb ik een keer voor de “lol” met een vriendin gedaan dat zij een naam op moest schrijven van iemand die ik niet ken ik moest toen raden hoe dat persoon was. Ik raadde de persoonlijkheid helemaal goed ik voelde zelfs een beetje de gevoelens van dat persoon waardoor ik het kon omschrijven.

  Dit zijn dus de dingen die ik mee maak, misschien maak ik het me zelf maar waar dat ik paranormaal ben maar daarom wil ik graag antwoord. alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey N,

   Het klinkt sowieso alsof je een sterke aanleg hebt tot heldervoelendheid.
   Volgens mij hoef je niet te twijfelen aan dat je gaven hebt hoor. 🙂

 12. Aynur says:

  Hallo scarlet, ik ben een vrouw van 53 jaar van Turks afkomst. Ik denk dat ik ook helderziendheid heb want ik kan namelijk mensen voelen negatieve en positieve, gedacten lezen, ik kan op foto persoonlijkheid zien, met mijn hand pijn op het lichaam vinden en ook de orgaan, ik kan met mijn handen het verleden en de toekomst zien. Ik ervaar eerlijk gezegd niet echt prettig en soms beangstigend.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat klinkt inderdaad alsof je gaven hebt en dat kan soms inderdaad helemaal niet fijn zijn.

  2. Esmee says:

   Hi scarlet,

   Een tijdje geleden (3 jaar) was ik op vakantie en zag in een meisje uit mn klas voor me lopen in de zon met glanzend haar, ze was heel mooi.. geen idee waarom ik haar opeens steeds voor me zag lopen. Een paar dagen later hoorde ik dat ze zelfmoord had gepleegd.. nu een paar maanden geleden had ik een meisje op het werk die voor mijn gevoel opviel.. ze had gewoon iets raars. Een paar weken later hoorde ik dat ze was overleden aan een hersentumor. Toen mijn vader het me begon te vertellen wist ik voordat hij de naam zei al wie hij bedoelde.. ben ik paranormaal?

   1. Scarlet says:

    Zo te horen heb je zeker gaven. 🙂

 13. Jessica says:

  Hallo, wij zijn de ouders van een heel mooi kereltje van net 6 jaar met een ontwikkelingsachterstand enzv
  Hij is extreem angstig voor de vreemdste dingen waar wij niets aan zien zo wilde hij niet meer langs bepaalde bomen en nu we op vakantie zijn een schilderij hij raakt dan totaal overstuur en we hebben hem van de muur gehaald .
  Ook kwam hij een paar keer naar beneden en had hij het over een klasgenootje waar die over gedroomd had en die was dood zei die dan.
  Nu had mijn vader dat ook altijd die wist tot jaren Ervoor wie er zou overlijden .
  Mijn vader is nu bijna 3 jaar dood maar mijn zoon is er nog heel veel mee bezig is mijn zoon paranormaal.? Of kunt u ons vertellen hoe hij met die angsten om kan gaan ?
  Groetjes Jessica

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dat klinkt alsof je zoontje sowieso heel erg hooggevoelig is.
   En daarnaast waarschijnlijk ook paranormaal begaafd.
   Het beste is om contact te zoeken die gespecialiseerd is in hooggevoelige/paranormale kinderen.
   Annelies Kraaij is daar al een goed voorbeeld van. 🙂

   Er zijn twee simpele dingen die meestal al heel erg goed kunnen helpen.
   De eerste is voor hij gaat slapen even zijn energie afstrijken. Daarvoor ga je met je handen over zijn lichaam heen van boven naar beneden. Alsof je stof van zijn kleding wrijft.
   Het tweede is dat hij een creatieve uitlaatklep heeft voor alles dat hij voelt en ziet (normaal en paranormaal).
   Zo wil tekenen daar heel erg bij helpen. Dan kunnen zijn angst en alle prikkels eruit, waardoor het minder in hem blijft hangen.

 14. Vera says:

  Hoi, ik heb het idee dat ik paranormaal ben.

  Het begon al toen ik klein was. Ik zag altijd mensen die anderen niet zagen. Ook zag ik in het donker nog donkeren plekken wat op een mens lijkt. Dit heb ik alleen nog als ik me er op concentreer.

  Toen ik een jaar of 10 was voelde ik alles waar anderen van last hebben zonder dat ze het lieten merken. Zo kon ik opeens huilen omdat ik heelveel pijn voelde ter wel die persoon het niet eens liet merken. Ook kreeg ik rond die leeftijd contact met dieren. Ik weet wat ze denken en als ze ergens pijn hebben voel ik dat aan. Dit had ik laatst weer. Mijn konijntje liet niks merken maar telkens als ik bij hem was voelde ik gewoon iets raar. Toen ik bij zijn buikje voelde, voelde ik me nog vervelender. Ik ben naar de dierenarts gegaan en zei: mijn konijn heeft last van zijn maag. De dierenarts keek me raar aan want zag niks. Na een foto bleek er een tumor in te zitten. Ze vroeg nog wel hoe ik dit wist maar ik antwoorden daar heel simpel op.

  Toen ik 16 was overleed mijn grootste held, mijn opa. Hij overleed aan botkanker. Het gekke was, voor we het wiste had ik zoveel pijn in mijn schouder. Na een tijd had mijn opa dus op de zelfde plek een uitzaaiing zitten. Toen hij er niet meer was zag ik hem een tijd steeds om 2:00 op mijn bed zitten. Na twee maanden was hij weg maar ruik hem nog altijd.

  Ik ruik heel goed en dacht dat hoort bij mij. Maar nu ik dit lees hoort het dus niet zomaar. Ik ruik namelijk altijd iemand aankomen als hij er nog niet is en ik weet ook wie er komt. Ook ruik ik wat de buiten eten ter wel niemand anders dat ruikt.

  Ik ben nu 19 jaar en studeer dier omdat ik ze als geen ander ken. Wel heb ik moeite als er veel dieren zijn en ik dan teveel in mijn hoofd hoor en voel in mijn lichaam. Bij mensen kan ik daar me voor afsluiten. Naar dierentuinen kan ik niet meer gaan. Daar krijg ik heelveel in mijn hoofd te horen van help ik ben niet gelukkig en dit eten is vreselijk. Ik moet zeggen dat ik bij insecten en vissen niks binnen krijg.

  Mijn vraag is nou of ik paranormaal ben en zo ja hoe leg ik dit uit aan mijn ouders. En hoe moet ik met zoveel gedachtes van anderen om gaan.

  Groetjes Vera

  1. Scarlet says:

   Hey Vera,

   Dat klinkt inderdaad heel duidelijk alsof je paranormaal begaafd bent.
   Het kan helpend zijn om sowieso een uitlaatklep voor alle gevoelens te creëren, zoals ze bijvoorbeeld van je afschrijven.
   Daarnaast wil het helpen om ook te oefenen een schermpje op te zetten.

   Het aan je ouders uitleggen kan ik helaas zo niet beoordelen, aangezien ik niet weet hoe je ouders zijn.
   Vaak wil het wel helpen om een boek over dit onderwerp aan te schaffen en dat op tafel te leggen. Dat pakken ze vast wel een keertje op en misschien komen ze er zelf zo al achter of vragen ze je er naar. 🙂

 15. Kjell Van der Plas says:

  Dag Scarlet,

  De laatste tijd gebeuren er rare dingen. Zoals:

  – Gisteren nacht zag ik precies iemand.
  – Ik droom vaak dingen die heel echt lijken, van dingen die vroeger zijn gebeurd en waar nooit de waarheid is van achterhaald, en deze dromen komen meermaals identiek terug.
  – Vaak is er een situatie dat ik precies op 1 of andere mannier al heb meegemaakt, en kan voorspellen wat er zal gebeuren.
  – Soms voel ik precies iemand in mijn living of andere ruimte die ik niet zie heel raar ook zeer onaangename rilingen.
  – en nog andere dingen die ik moeilijk kan uitleggen.
  – Ik heb dit al aan mijn beste vriend verteld – en die vindt dat onzin. Ik zeg hem ook ik ben niet ZOT. En zeg ook dat ik begrijp dat hij dit onzin vindt omdat hij dit niet meemaakt.
  – Ik vindt dit soms zeer eng, en raar.

  Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Eigenlijk wijst alles wat je omschrijft op de gave helderziendheid. Je hebt waarschijnlijk aanleg voor deze gave, waardoor je dit soort dingen nu al waarneemt.

 16. Karin says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb als kind bij ons thuis het gevoel gehad dat ik achterna gezeten werd s’avonds vanuit de bijkeuken. Ik wist precies te vertellen wanneer mijn moeder niet goed werd ivm het hart. Vaak krijg ik nu een bepaald onderbuik gevoel wat heel onrustig is. Ik voel vaak dingen aan en ook al ontkennen mensen dit, later blijkt het dat ik toch gelijk had. Ik ben de laatste jaren ook erg vermoeid en slaap heel onrustig. Mijn vader is 2 jaar terug overleden en voor een paar maanden terug schrok ik wakker, omdat ik bij mijn enkel werd vast gepakt. Mijn dochter had dezelfde nacht precies hetzelfde, alleen zij werd bij allebei de knieën vast gepakt.Toen ik wakker was voelde ik nog waar ik precies werd vast gepakt. Mijn dochter heeft de auto van mijn vader gekregen en als ik de auto instap, ruik ik vaak mijn vader( niet altijd). Normaal heb ik geen probleem met geuren en ruiken, maar soms ruik ik bepaalde soorten parfum of deodorant waar ik heel misselijk van word. En ik voel gelijk bij mensen of ze goed of slecht zijn. Ik heb ook een aantrekkingskracht met beesten, goed of slecht. Honden praten met mij, ik weet niet wat ze zeggen. Ik maak dit mee tijdens mijn werk.

  Ik hoop dat je mij antwoord kunt geven
  Groetjes Karin

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Zo te lezen ben je vooral heldervoelend, maar ook helderruikend.
   Ik denk dat het al heel erg zou helpen wanneer je bewust hier meer mee mag oefenen van jezelf, zodat je het ook een beetje uit kunt zetten wanneer je dat prettig vindt.

 17. Gio says:

  Hey Scarlet,

  Ik ben een jongen van 14. Ik was de laatste tijd heel erg bang om alleen in het donker te zijn (vooral s’avonds dan) ik ben hier overheen gekomen. Tot deze ochtend.
  Gister avond had ik uit het niets hele erge hoofdpijn, dus ik had paracetamol ingenomen. Kort daarna ging het wel al weg. Ik ging vannacht rond 01:00 slapen. Deze ochtend werd ik 09:00 wakker en ben gelijk me bed uit gegaan. Toen moest mijn moeder naar de winkel dus was ik alleen, ik zat gewoon rustig aan tafel en ik zei opeens uit het niets: niet doen. Toen opeens de blender aanging schrok ik. Ik durfde er niet heen, het stond maar heel even aan maar de stekker zat er niet eens in. Dus ik liep naar buiten, de deur achter me dicht. Nou sleutel vergeten. Dus ging ik even kijken of die echt dicht zat wat zo bleek. Ik ging toen maar in de voortuin zitten toen ik opeens het slot hoorde, dus ik ging kijken en de deur was open dus ik kon naar binnen, sinds ik niet meer durfde bleef ik buiten en ging ik de voortuin het ont kruid weghalen want daar was ik gistermiddag mee bezig. Toen alles klaar was zat er opeens een plastic iets dat ik in mijn droom had gezien dus ik schrok want in die droom was het iets heel duidelijks. Tien me moeder thuis kwam bleef ik het ontkruid doen. Ze was naar boven gegaan voor de was, maar toen ze terug kwam dacht ik: ik moet mijn kamer nog opruimen, en toen zei ze opeens: “als jij even je kamer opruimt, dan stofzuig ik het even voor je” niet dat dit super raar is of gewoon toevallig is maar het klopte niet. Gister zat ik bij mijn therapeut en hadden we een foto die we gingen plakken. Op een moment zeiden we tegelijk: “voor mijn gevoel moet de foto wel in dat vakje”.. we wisten allebij niet waarom. Maar dat is dat verhaal.

  Soms heb ik het gevoel heel erg alsof ik bekeken word. Vooral toen we op de camping waren, want er was iemand naast onze caravan gestorven. Iedere keer als ik daar langs liep had ik een gevoel alsof ik stikte. Het was ook zo dicht bij mijn kamer dat k daar in het hoekje met een lamp zou gaan liggen zodat ik alles zag. Maar het gevoel dat ik bekeken word is er erg vaak of dat er iemand bij me is.

  Ook zijn er veel mensen die tegen mij moeder hebben gezegd dat ik erg spiritueel ben en een bescherm engel bij me heb.

  Ik vind dit allemaal erg eng, ik weet niet waarom maar ik wil (als ik het heb) mn helderziendheid verbeteren, maar minder bang worden voor dit.

  Heel erg bedankt voor uw tijd, fijne middag,
  Gio

  1. Scarlet says:

   Hey Gio,

   Wat bijzonder en ik kan me goed voorstellen dat je best van deze dingen schrikt!
   Ik denk dat het fijn is om eens te kijken of iemand je kan leren om je beter te beschermen, zodat je weet wat je wanneer kunt doen.
   Dan heb je minder last van deze dingen en wordt de angst ook weer minder. 🙂

   Fijne dag!

 18. Thijs says:

  Fijn om te lezen dat er mensen zijn die me later voelen dat ik niet de enige ben!

  Zelf ben ik hoog gevoelig en er zijn dan ook plekken waar ik voel dat er heftige dingen zijn gebeurd in het verleden.
  Daarnaast voel ik meestal aan wanneer iemand het slecht met me voor heeft en ook en ben ik ook helder wetend vaak wanneer iemand mij onrecht aan heeft gedaan.
  Het meest heftige dingen vind ik dat ik haast onbewust voorspellingen heb gedaan ook over mezelf waar ik dan onmogelijk onder uit kwam en dat ik in het verleden liefde vond en haar verleden inzag en haar huidige situatie destijds waarbij ik me extreem machteloos heb gevoeld.

  Gelukkig kan ik alles steeds meer een plek geven, al loop ik er tegenaan dat ik telkens contacten en vriendschappen verbreek om dat ik in zie dat mensen niet op recht zijn en misbruik maken en dan ook nog eens het lef hebben om dingen te zeggen als dat ik problemen zou hebben psychisch en dat ik dingen zie die er niet zijn en natuurlijk de classic je leeft in je eigen leven.

  Maar goed,
  Het heeft me veel rust gegeven, het inzicht dat ieder mens goed van slecht kan onderscheiden en dat ik bij niemand een verklaring hoef af te leggen wanneer ik mijn hart volg.
  Ook bewust bezig gaan met zelfontwikkeling en op zoek zijn naar verlichting geeft me rust.

 19. martijn says:

  Hey mooie Scarlet,

  Wat ik vaak ervaar dat precies weet hoelaat het is op de minuut nauwkeurig. Of mijn telefoon laat op, kijk op mijn telefoon 9 van de 10 keer weet hoeveel % die is opgeladen. Ik ben vaak verbijsterd dat goed is, mijn vriendin snapt daar ook niks van. Tevens een paar keer contact gehad met overleden dierbaren, klinkt vreemd/raar maar die waarschuwde mij om iets wel of niet te doen. Maar ze praten nooit terug, helaas.

  Groetjes,
  Martijn

 20. Sylvester Cetin says:

  Ik voel heel sterk als er iets gaat gebeuren.
  Ik kan het van te voren niet plaatsen, maar als het zo ver is…zie ik precies waar ik op moet letten.
  Vorige jaar zei mijn gevoel dat ik een andere route naar huis moest rijden en dat bleek juist, want het resultaat was dat ik een zelfmoord kon voorkomen.

  Ook in mijn dromen krijg ik dingen door. Mijn overleden broertje vertelde mij dat ik vader zou worden en dat alles goed kwam. 2 weken later was er inderdaad een positieve zwangerschapstest en bleek mijn partner 2 weken zwanger te zijn.
  Mijn overleden broertje vertelde het dus eigenlijk op de 1e dag van de zwangerschap.
  9 maanden later inderdaad een prachtig en gezond kindje, vernoemd naar mijn broertje.

  Mijn kindje heeft ook een gave, maar is nog te jong om dit goed te snappen.
  Ik zei een tijd terug dan mijn lievelingskleur paars was en mijn lievelingseten…brood.
  Niet waar papa, dat is Groen en jij hebt geen lievelingseten.
  Dit is dus waar, maar heb dit nooit verteld. Toch wist mijn kindje dat van mij.
  Mijn kindje wist zelfs dat mijn broertje hield van vlinders en apen.
  Dit was verteld door een ‘spookje’
  Ik heb dit later nog eens gevraagd en gefilmd en juist op dat moment verscheen er een lichtbol in beeld. Niet te zien in het echt, wel op de camerabeelden.
  Mijn kindje wilde de video eens zien en zei bij het zien van de lichtbol…spookje 😀
  Alsof ze elkaar inderdaad kenden.

 21. Weety says:

  Hallo,

  Ik heb een reading van iemand gehad en die begon over smaak en dat dat iets te betekenen zou hebben.. dat er iemand in mijn buurt misschien chemotherapie heeft of ziek is…. ik was zo overrompeld omdat ik al een tijdje een rare smaak in mijn mond heb dat ik hier niet dieper op in ben gegaan.. Maar nu zit ik met allemaal vragen..

  Hoe dan? En wat betekend het. Of is er lichamelijk iets met mij aan de hand? Hoe kom ik hier achter…??? Enz enz enz.

  Is hier iemand die me misschien kan helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Ik denk dat dit gaat over de gaven helderproevendheid: https://ontspanningstuin.nl/wat-zijn-paranormale-gaven-dit-moet-je-erover-weten
   Het is lastig om zo iets specifiek over jouw situatie te zeggen.
   Misschien kun je kijken wanneer deze smaak precies opkomt, bij wie je dan bent of of dat je zelf misschien net stress hebt.
   En het is trouwens nooit verkeerd om het even te laten checken door de huisarts, zelfs als het waarschijnlijk niks aan de hand is.

   1. WeetyTweety (wietske) says:

    Hallo Scarlet,

    Mijn naam is wietske, maar ik snap de verwarring 😉 … Heb die smaak overigens de hele dag en een aantal dagen achter elkaar, vandaag is het dan iets minder… en ik legde het bij mezelf neer, maar toen iemand er in een reading over begon vond ik dat een beetje raar … Dus vandaar ik opzoek ben naar informatie, maar er is weinig over te vinden… jammer genoeg …

    Ik heb inderdaad stress dat was ook iets wat in die reading naar voren kwam.. Maar dat leg je niet zomaar bij je neer… Die stress was ook de reden dat ik naar iets als die reading opzoek was… Deze was gratis, ik zit namelijk financieel niet goed.

    Dan zal ik toch maar een afspraak maken met de huisarts… dat is idd niet verkeerd….

    Maar nu zit ik nog steeds met vragen!!

    mvg
    Wietske

    1. Scarlet says:

     Hoi!

     Sorry. Ik had mijn bril nog niet op. Wat fijn dat je het snapt. 🙂
     Ik zie nu dat Weety staat. 🙂

     Als het de hele dag is, is de kans klein dat het helderproevendheid is.
     Daar is het te continu voor.
     Het is waarschijnlijk eerder een disbalans in je lichaam door de stress. Daar reageert ons verteringsstelsel vaak heel intens op.
     Er hoeft dan nog steeds niet iets ergs mis te zijn. Net zoals wanneer je door je enkel gaat even last daarvan hebt, maar er ‘niks’ aan de hand hoeft te zijn.

 22. henk says:

  hoi mn zoontje was laats op een paranormale beurs lipn daar kwam er een oudere vrouw bij hm staan keken elkaar aan en ze egon telachen en hij ook ze zei tegen me jou zoon ineen stere kind met zeer zeer grote gaves ik ging toenhij kleiner was naar winterswijk toe en hij zat achter in mn auto hij zij op gegeven momend pap ik weet al waar we heengaan hoor naar wim ik zij dat kun jij niet weten mn broer was al overleden toen nou zeg mn zoon ik wet het zeker wand ome wim zit naast me en heen er over en we lachen hij is lief en komt geregeld bij me paar jaar later kwam of lag mn vader sleht zij mn zoontje pape bel je zus maar op mn opa gaat over en gaat vanacht sterven hij zij later in auto dat mn zus haar vaser nooit meer zal spreken das ook uit gekomen hij heeft nu zich buiten gesloten met alles omdat er ook verkeerde mensen komen mensen die al over zijn gegaan maar ook als ik wat heb ik hoef hm niet tebellen of wat dan ook hij komt al voor ik hm wat gezegt heb hij zeg ook dat hij teveel info krijgt hij voeld alles aan para wereld zeg ook hij is zeer zeer gevoelig en heeft een missy hier op deze wereld kan paranormaal verdwijnn of kom het in sterkere vorm terug hij kijkt dwars door mensen heen hij mn zoon ricardo i s geboren in 18 -07-2002 ok

 23. Steven says:

  Beste scarlet, mijn leven bestaat bestaat uit boekdelen daarom hou ik het kort. Telkens er gevaar dreigt in mijn omgeving of ik word benaderd terwijl ik niemand zie en plots opduikt krijg ik een soort van oorsuizen. Ook voel ik wie slechte bedoelingen heeft en kan ik ze doorlichten. Ook voel ik regelmatig koude rillingen in bepaalde omstandigheden maar weet niet waarom. Ik denk dat het mijn overleden vader is, ik heb nooit afscheid kunnen nemen 30 jaar geleden en het gekke is dat mijn dochter van 5 jaar er over praat zoals ze hem altijd gekend heeft. Soms heb ik het moeilijk mezelf te begrijpen. Niet lang geleden kwam ik een persoon tegen die verbaasd naar me keek en zei zomaar dat ik een immense energie uitstraal dat hij nog nooit tegenkwam maar wat hij bedoelde echt geen idee. Soms flitsen beelden voor me op een moment uit een droom als ik op dit moment daar aanwezig ben maar geen idee waarom. Dit is de eerste maal dat ik hierover durf praten omdat ik de reactie lees van jullie.

  1. Scarlet says:

   Hey Steven,

   Dat zijn bijzondere gaven en ik hoop dat je zal goed kunt vertrouwen en in kunt zetten in je leven.
   Zo te horen zijn vooral je helderziendheid en helderhorendheid behoorlijk ontwikkeld. 🙂

   1. Steven says:

    Hey scarlet, zijn er mensen die het verder kunnen helpen ontwikkelen? Mvg

 24. Denise says:

  Beste Scarlet,

  Ik heb een vraagje ik ben altijd bang geweest in het donker, ik weet niet waarom maar ik heb altijd het gevoel alsof er iemand tevoorschijn kan komen. Daarom durf ik ook nooit in de avond een bos of park in. Ook kan ik als 1 van mijn gezinsleden op de trap loopt horen wie het is of het mijn vader, moeder of broertje is. Wat ik ook heb als ik een winkel binnen loop kan ik vaak voelen wat voor een sfeer er hangt. Of het gezellig of niet gezellig is.

  Betekenen deze dingen iets?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit geeft in ieder geval aan dat je heel gevoelig bent en waarschijnlijk ook gaven hebt die je verder kunt ontwikkelen.
   Angst is hierin een hele natuurlijke reactie. Je brein wil namelijk goed in de gaten houden of je niet in gevaar bent.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.