5 signalen dat je paranormaal begaafd bent

geplaatst op
5 signalen dat je paranormaal begaafd bent

Paranormaal begaafd zijn. Misschien heb je tijdens een reading wel eens te horen gekregen dat je paranormale gaven hebt of misschien heb je zelf het vermoeden dat je paranormaal begaafd bent doordat je dingen ervaren en gezien hebt die je niet op een andere manier kon verklaren.

Paranormaal begaafd zijn is niet raar, het is een talent!

Het is niet zo heel raar als je paranormale dingen hebt meegemaakt. Gemiddeld ervaart namelijk 1 op de 3 mensen wel eens iets wat niet helemaal wetenschappelijk te verklaren valt. Alleen praten we er niet zo snel over met elkaar.
Eigenlijk is paranormaal dus heel normaal, maar er ligt nog een taboe op. Dat komt omdat heel veel mensen bang zijn voor die spirituele wereld. Ze weten er nog niet genoeg over om het te accepteren en zich er veilig bij te voelen.
Dat is misschien jammer, maar niet heel erg.

Het gaat er voor mij met name om dat jij het voor jezelf accepteert en jezelf niet raar vindt. Zelfs al ben je paranormaal begaafd, dan is daar niks raars aan. Het is namelijk niks meer dan een talent. Het is iets waartoe je aanleg hebt en wat je verder kunt ontwikkelen.
Net zoals er anderen zijn die een talent hebben voor hardlopen, wiskunde of schilderen.

5 signalen dat je paranormaal begaafd bent

Maar hoe weet je nu zeker dat jij een beschikt over paranormale gaven? De kans is heel erg groot dat jij een of zelfs meerdere paranormale gaven hebt als je een of meerdere van deze signalen herkent.

Je hoort geluiden die anderen niet horen

Het kan zijn dat je voetstappen door het huis heen hoort lopen terwijl iedereen beneden op de bank zit, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je een gesprek aan de andere kant van de kamer haarfijn kan volgen terwijl de rest er niks van verstaat.

Als je dit of iets vergelijkbaars hebt ervaren, dan is de kans heel groot dat jij de aanleg hebt voor de spirituele gaven helderhorendheid.

Zieke mensen stinken en je ruikt parfum heel sterk

Geuren doen bijzonder veel met je en dat kan fijn zijn, maar ook heel naar. Zo kan iemand die de griep heeft voor jou heel onaangenaam ruiken of een parfum kan je fysiek misselijk maken.

Een meer paranormale ervaring met helderruikendheid kan bijvoorbeeld zijn dat je de geur van je overleden oma ruikt.

Je proeft direct als eten over de datum is. Zelfs als er op de verpakking staat dat het nog goed is.

Helderproevendheid is een spirituele gaven die haast niet aangekaart wordt, terwijl die wel heel herkenbaar kan zijn als je paranormaal begaafd bent.

Een teken dat je aanleg voor deze gaven hebt, is bijvoorbeeld heel snel kunnen proeven dat eten niet meer goed is, maar het kan ook zo zijn dat je heel goed verschillende kruiden kunt onderscheiden in een gerecht.

Je ziet kleuren om mensen heen of je ziet schimmen wegschieten.

Soms zie je zomaar in een flits een schaduw wegschieten of als je met je ogen knippert zie je ineens een roze, groene of andere kleur om iemand heen.

Dit zijn de eerste signalen dat je helderziend bent en dat je je dat heel gemakkelijk verder zou kunnen ontwikkelen.

Soms weet je gewoon dingen die je helemaal niet kunt weten

Je weet gewoon wie er belt of je moet aan iemand denken en die kom je zomaar ineens op straat tegen. Je zit in de auto en opeens rem je af, maar je begrijpt niet waarom tot er een auto de bocht om komt scheuren.

De paranormale gave helderwetendheid is een hele fijne gaven om te hebben, aangezien hij je in het dagelijks leven heel veel kan helpen. Als je eens van deze bovenstaande dingen wel eens gehad hebt, dan heb je een hele sterke aanleg tot deze gave.

Ik ben paranormaal begaafd, en nu?

Misschien heb je wel eens gehoord dat als je paranormaal begaafd bent, je dan verplicht bent om er iets mee te doen en anderen ermee te helpen.
Daar wil ik graag een nuance inbrengen. Je bent helemaal niks verplicht aan niemand. Net zoals niet iedere goede kunstenares verplicht is om haar werk tentoon te stellen.

Je mag het natuurlijk wel! Het is aan jou wat jij met je paranormale gaven wil doen.
En als je er iets mee wilt, dan wil ik je daar graag bij helpen. We kunnen bijvoorbeeld 1-op-1 aan de slag in mijn praktijk of je volgt de online cursus paranormale ontwikkeling en readingen geven

22 Reacties

 1. elisabeth de jong says:

  ik heb altijd sterk het gevoel als ik iemand voor het eerst zie wij worden wel of geen vriendjes,het maakt niet uit of iemand knap of lelijk is,ik mag je of je staat me gelijk tegen en het klopt ook later
  als ik ze beter leer kennen,soms denk ik wel eens ben ik nou zo vervelend of kan zo iets gebeuren.

 2. jolanda says:

  ik heb van alles wat meegekregen , maar het sterkste bij mijn aanwezig is dat ik heel vaak dingen van te voren weet ,ik zie ook toekomst beelden soms als in een foto en soms als in een heel kort filmpje ik kan dan echt toekomst zien ,ik was er altijd trots op tot mensen gingen zeggen je bent gek dat kan niet en je fantaseert en wilde dan gelijk bewijs wat ik wel probeerde alleen dat laten ze van boven niet toe dus ,je mag dan niks door krijgen je staat dan voor je eigen gevoel alleen , en mensen zijn inderdaad vaak genoeg zo bang ,ook ik heb daar door heen moeten gaan omdat je hooggevoelig bent neem je de angst van anderen waar en over , dan is dat ook heel moeilijk om in jezelf en boven te blijven geloven , heel jammer dit , maar gelukkig heb ik toch verder mogen groeien , en kan met trots zeggen ik ben er niet meer bang voor ook niet wat andere vinden ik heb mijn weg gevonden , en ook mede door mensen zoals jij Scarlet ik ben je dankbaar voor deze site nogmaals bedankt <3

  1. Lynn says:

   Ik heb hetzelfde iedereen denkt dat ik lieg of ze lachen me uit een jongen uit mijn klas heeft dit ook ik probeerde iets op zijn hoofd te leggen en hij ontwijkt zonder om te kijken en zei dat hij dat heeft gezien niemand anders heeft dat soms voelde ik me dan alleen totdat hij zei dat hij het ook had

 3. Ingrit says:

  Ik geef mensen vaak antwoord terwijl ik dan later denk, hoe kan ik dat weten waar komt dat vandaan. Ook heb ik regelmatig het gevoel dat ik niet alleen ben. Mijn schoonmoeder is pas overleden en ik was er tot het eind toe bij. Ik heb mezelf schuldig gevoeld het idee gehad dat ik meer had kunnen doen. Soms ruik ik haar helaas heb ik haar niet gezien maar ik zou graag willen weten wat zij er allemaal van vindt en of zij degene is die bij ons thuis is

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Ingrit,

   Je bent duidelijk paranormaal begaafd. Ik lees uit je stukje al sowieso helderwetendheid en heldervoelendheid. Daarnaast is helderruikendheid dus ook al bij je geactiveerd! Als je hier meer mee wilt, zou je het zeker verder kunnen ontwikkelen.

   Ik snap dat je dat graag zou willen weten. Zowel jij als zij voelen als hele mooie vrouwen. Als je ervoor openstaat zou ik je ermee kunnen helpen in de vorm van een reading.

 4. charlotte w. says:

  Ik ben heel gevoelig aan geuren en smaken al van toen ik klein was. Het is sinds ik zelf moeder ben geworden dat ik af en toe beelden zie. Ze komen uit het niets en laten zien wat er gaat gebeuren.
  Vaak zit ik met het idee dat het misschien een beeld uit angst is of meer een logische redenering, maar het komt vaak zo snel dat ik zelf geen tijd heb om er over na te denken.

  1. mauricee says:

   Ik denk dat jij hoogsensitief bent, dus gevoelig voor prikkels. En je hebt duidelijk aanleg voor een helderziende gave. Weet in ieder geval dat de beelden die je ziet je altijd iets willen vertellen! En als je een gids hebt kun je vragen of die het beeld je nog eens wil tonen zodat je het ook kan noteren.

 5. Martin says:

  goede avond
  Ik heb zon idee dat ik paranormale droom heb gehad. Eerste over mijn moeder waar ik pas na drie jaar te horen kreeg dat ze overleden was , de tijd wanneer ze overleed komt overeen met mijn droom die ik over haar heb had, ze zei alleen sorry tegen mij daarna niks meer
  2e droom ging over mensen die al overleden zijn maar daar tussen zag ik ook een persoon die nog wel leef ik vermoed dat er iets staat gebeuren met hem moet ik hem waarschuwen of niet

  ik heb verleden nog een paar onverklaarde ervaringen gehad en gezien
  ik vindt het moeilijk om hier met familieleden en vrienden er over te praten want ik denk dat ik mensen ermee kwets en of ze me uitlachen

  1. Scarlet says:

   Hey Martin,

   Wat waanzinnig dat je zulke boodschappen krijgt. 🙂

   Gebruik je gevoel eens om te voelen met wie je het wel kunt delen en wie niet. 🙂

 6. Anouk Nederlof says:

  Hai ik ben een meisje van 14 jaar
  Ik heb zelf heel vaak het gevoel dat ik dingen zie zoals felle lichten om iemand heen en soms ookwel dat als ik mijn ogen sluit dat de werld dan opeens stil staat ofzo en pas geleden was mijn oma overleden en ik zag haar is een keer op mijn bed zitten en daarna viel ik flauw en als ik ga slapen heb ik continu beelden die ik niet snap en als ik slaap heb ik ook soms beelden die pas morgen of volgende maand is en ik voel me continu bekeken en voel mensen aan.
  is dit wel normaal.. aan de ene kant ben ik best bang.
  groetjes Anouk

  1. Scarlet says:

   Je bent dus heel erg paranormaal begaafd. Niet iedereen is dit, maar het is ook niet raar.
   Het is wel heel belangrijk dat je gaat oefenen met het beschermen van jezelf en je energie.

 7. Anouk says:

  hai ik ben een meisje va 14 jaar en ik heb altijd als ik slaap krijg ik visioenen en ik kan mensen ook aanvoelen en soms kan ik ook iets weten voor dat ik eroverdenk
  groetjes anouk

  1. Scarlet says:

   Super tof!

   1. Anouk van de vorige reactie says:

    maar heeft dit te maken met het derde oog

 8. Mauricee says:

  Hallo Scarlet,

  ik hoop dat je dit leest en me misschien een reactie terug wil geven! 🙂

  Ik heb vanaf kinds af aan al dat als ik op openbare plekken kom zoals restaurants, hotels en cafés dat ik voel dat er een bepaalde sfeer hangt die niet fijn is en als ik daar nu aan terug denk was dat vooral in oude gebouwen waar ik de overledenen voelde / dingen van mensen die daar zijn geweest.

  Ik weet sinds een jaartje dat ik hoogsensitief ben, maar paranormaal weet ik niet zeker. Ik heb de laatste tijd heel erg dat ik soort van voorvoelend ben, want als ik bijvoorbeeld een stel zie dan krijg ik een bepaalde maand door, bijvoorbeeld december. Als ik dat dan met een van hun bespreek is het even later ”hoe wist jij dat het in december uit zal gaan?” Zelf vind ik het helemaal niks dat ik dingen van de voren voel gebeuren en ik soort van de toekomst kan voorspellen (haha creap). Maar ik heb nog meer; ik hoef iemand maar een keer gezien te hebben en ik weet zo te vertellen hoe die persoon is. Als er meteen een connectie is. Hierdoor ben ik introvert en erg in me eigen wereldje. Tevens maken overledenen contact met mij alsof ik hun channel ben. Als ik dan noteer wat ik heb gezien/gevoeld blijkt later dat het iemand was dat uit mijn familie of vriendengroep kwam. En ik kan in iemand verleden kijken als ik op een foto of in het echt iemand strak in de ogen aankijk.

  Beste Scarlet, welke (paranormale) gaven denk jij dat ik heb en zou je met zekerheid kunnen zeggen dàt ik paranormaal ben?

  Ik hoor het graag en dankjewel voor je interessante artikel hierover! <3

 9. Mauricee says:

  Hallo Scarlet,

  ik hoop dat je dit leest en me graag een reactie terug wil geven! 🙂

  Ik heb vanaf kinds af aan al dat als ik op openbare plekken kom zoals restaurants, hotels en cafés dat ik voel dat er een bepaalde sfeer hangt die niet fijn is en als ik daar nu aan terug denk was dat vooral in oudere gebouwen waar ik de overledenen voelde / energieën van mensen die daar zijn geweest.

  Ik weet sinds een jaartje dat ik hoogsensitief ben, maar paranormaal weet ik niet zeker. Ik heb de laatste tijd heel erg dat ik soort van voorvoelend ben, want als ik bijvoorbeeld een stel zie dan krijg ik een bepaalde maand door, bijvoorbeeld december. Als ik dat dan met een van hun dat bespreek is het even later ”hoe wist jij dat het in december uit zal gaan?” Zelf vind ik het helemaal niks dat ik dingen van te voren voel gebeuren en ik soort van de toekomst kan voorspellen (haha creap). Maar ik heb nog meer; ik hoef iemand maar een keer gezien te hebben en ik weet zo te vertellen hoe die persoon is. Alsof er meteen een connectie is. Hierdoor ben ik introvert en erg in me eigen wereldje. Tevens maken overledenen contact met mij en hoor ik daar dingen van alsof ik hun channel ben. Als ik dan noteer wat ik heb gezien/gevoeld blijkt later dat het iemand was dat uit mijn familie of vriendengroep kwam. En ik kan in iemand verleden kijken als ik op een foto of in het echt iemand strak in de ogen aankijk.

  Beste Scarlet, welke (paranormale) gaven denk jij dat ik heb en zou je met zekerheid kunnen zeggen dàt ik paranormaal ben?

  Ik hoor het graag en dankjewel voor je interessante artikel hierover! <3

 10. jasmijn says:

  hey scarlet,
  ik heb sinds een tijdje dat ik schimmen zie weg schieten af en toe.
  Soms hebben ze de kleur van een schaduw, maar vaak zijn ze alsof ze uit wit licht bestaan. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. ik heb het nog aan niemand durven vertellen uit angst voor onbegrip. kun jij me helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey Jasmijn,

   Wat wil je er zelf mee doen?
   Dit is namelijk het begin van helderziendheid.
   De kleur van de schimmen zegt trouwens niks over dat het misschien goede of slechte dingen zijn die je ziet hoor. Dat staat er helemaal los van.

 11. N. says:

  Hallo,Scarlet

  Ik heb een vraagje. Ik heb al meerdere tests gedaan en zulke dingen net als dit gelezen en overal komt uit dat ik wel paranormaal ben maar in het nog niet ontwikkeld heb dus dat in het niet kan sturen.
  Ik heb vaak déjà vù’s ik zit bijvoorbeeld in de klas en bij de kleinste dingen weet ik gewoon zeker dat ik het eerder heb gezien ik heb dat ook als ik ergens nog nooit ben geweest. Ik ben soms alleen thuis en ik zie in een flits gewoon iets voor bij gaan of ik voel gewoon in me rug iets aan kijken. Ook heb ik een keer voor de “lol” met een vriendin gedaan dat zij een naam op moest schrijven van iemand die ik niet ken ik moest toen raden hoe dat persoon was. Ik raadde de persoonlijkheid helemaal goed ik voelde zelfs een beetje de gevoelens van dat persoon waardoor ik het kon omschrijven.

  Dit zijn dus de dingen die ik mee maak, misschien maak ik het me zelf maar waar dat ik paranormaal ben maar daarom wil ik graag antwoord. alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey N,

   Het klinkt sowieso alsof je een sterke aanleg hebt tot heldervoelendheid.
   Volgens mij hoef je niet te twijfelen aan dat je gaven hebt hoor. 🙂

 12. Aynur says:

  Hallo scarlet, ik ben een vrouw van 53 jaar van Turks afkomst. Ik denk dat ik ook helderziendheid heb want ik kan namelijk mensen voelen negatieve en positieve, gedacten lezen, ik kan op foto persoonlijkheid zien, met mijn hand pijn op het lichaam vinden en ook de orgaan, ik kan met mijn handen het verleden en de toekomst zien. Ik ervaar eerlijk gezegd niet echt prettig en soms beangstigend.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat klinkt inderdaad alsof je gaven hebt en dat kan soms inderdaad helemaal niet fijn zijn.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond