Op deze manier krijg je meer rust in je leven

Posted on
Op deze manier krijg je meer rust in je leven

Op deze manier krijg je meer rust in je leven. De dagelijkse drukte kan soms nadreunen in je hoofd ‘s avonds. De gedachtes aan die ene collega die die opmerking maakte en het vliegen van de ene plek naar de andere plek laten een indruk op je achter. Misschien kun je niet eens meer bewust benoemen waar het vandaan komt en voel je je alleen gespannen. Je kunt je niet helemaal meer concentreren en bent een beetje moe in je hoofd.

Als je dit herkent is het tijd om meer rust in je leven te creëren en daar kunnen deze kleine dingetjes je al goed mee op weg helpen.

Op deze manier krijg je meer rust in je leven

Ont-spam je e-mail

De meeste mensen krijgen meer dan 100 mailtjes per week, maar als je net als ik bent, dan krijg je er misschien wel 50 op een dag. Dat zijn heel veel prikkels en heel veel dingen om over na te denken.
Misschien verwijder je de meeste mailtjes al gelijk zonder ze te lezen en daardoor denk je dat het wel meevalt, maar vergis je er niet in dat je iedere keer afgeleid wordt door die notificatie van je mobiel.

Neem daarom eens een paar dagen de tijd om jezelf bewust uit te schrijven van nieuwsbrieven die je toch niet leest (maar laat die van mij natuurlijk wel gewoon staan. 😉 ). Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bepaalde mailtjes in een bepaalde map te laten binnenkomen en niet meer in je inbox, zodat je er minder last van hebt. Hoe je dat kunt doen, lees je hier:

Mails doorverwijzen naar mappen in outlook en hotmail.

Mails doorverwijzen naar mappen in gmail. 

creëer rituelen

Je hebt bepaalde gewoontes in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld wanneer je thuis komt, doe je standaard een aantal dingen.
Om meer rust in je leven te krijgen is het interessant om te kijken welke rituelen je nu precies hebt en wat ze met je doen.

Plof je misschien eerst neer op de bank en zet je gelijk het nieuws aan of vlieg je gelijk de keuken in?
Wat kun je daar voor jezelf aan veranderen om meer rust te hebben? Misschien is een kopje thee nemen?

Creëer tijd waarin je niet gestoord wordt.

Als je je mobiel altijd aan hebt staan en altijd bereikbaar bent voor andere mensen, heb je nooit echt tijd voor jezelf. Als je altijd aan het kletsen bent of aan het werk bent, komt er nooit rust. Las daarom een soort Detox-tijd in voor jezelf. Een tijd waarin je mobiel uitstaat en je alleen aan jezelf hoeft te denken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.