Wat ikzelf soms vervelend vind aan hooggevoelig zijn

Posted on
ikzelf soms vervelend vind aan hooggevoelig zijn

Wat ikzelf soms vervelend vind aan hooggevoelig zijn. Hooggevoelig zijn is niet altijd even leuk, net zoals het leven niet altijd even leuk is. Dat betekent dat hoe goed je ook om weet te gaan met je hooggevoeligheid en hoe goed je ook in balans bent, er altijd momenten en kleine dingetjes zijn die je niet fijn zult vinden.

Deze dingen komen vaak naar voren als je al een baaldag hebt en dus niet lekker in je vel zit. Vandaag heb ik precies zo’n dag, omdat ik niet lekker geslapen heb, want de kat besloot middenin de nacht te gaan spelen, hahaha. Daarom deel ik vandaag graag de dingetjes met je die ik vervelend vind aan hooggevoelig zijn.

Wat ikzelf soms vervelend vind aan hooggevoelig zijn

Heel gevoelig zijn op geuren

Als ik de gang naar mijn praktijkruimte inloop kan ik altijd ruiken wie er al door de gang heeft gelopen. Normaal kan ik dat gewoon negeren of het juist in mijn voordeel gebruiken, want ik weet wie er al aanwezig zijn, maar op een dag dat ik me niet zo lekker voel, vind ik het heel irritant.
Zeker omdat ik niet ieder parfum lekker vind. Ook de schoonmaak middelen die ze hier gebruiken in de gang zijn ook niet even prettig.

Dit vang ik wel altijd op door te zorgen voor een hele subtiele, maar hele lekkere geur in mijn praktijkruimte. Dan kan ik gelijk de rest weer vergeten.

Geluid dat voor afleiding zorgt

Ondertussen heb ik mezelf echt wel getraind om geluid juist te gebruiken in hetgeen waar ik mee bezig ben. Het helpt me zelfs dieper te focussen, omdat ik weet dat als ik het nog bewust hoor, ik niet genoeg gefocust ben op hetgeen wat ik doe.

Op momenten dat ik me niet zo lekker voel, kan ik wel last hebben van geluiden. Dan leidt het me af en kan ik zelfs geprikkeld raken.

Dan blijft het altijd heerlijk om gewoon een koptelefoon op te zetten en alles te vergeten voor een aantal minuten, dan kan ik erna vaak weer helemaal tegen.

Zien wat er bij andere speelt

Een van de redenen dat je voor andere wilt zorgen als je hooggevoelig bent, is omdat je doorhebt dat de ander ergens mee zit en dat je voelt wat dat met die ander doet.

Als ik zelf niet zo lekker in mijn vel zit, heb ik even geen behoefte om dat van een ander te voelen, want ik wil gewoon lekker mijn eigen ding doen.

Als ik hier last van heb, breng ik mijn aandacht voor 20 minuten echt volledig naar mezelf. Alleen ik en mezelf. Dan praat ik liefdevol tegen mezelf en geef mezelf wat ik nodig heb. Meestal zijn dat dingen als begrip, een luisterend oor en aandacht.
Daarna heb ik alle energie weer en kan ik weer alles doen wat ik wil doen en meestal geniet ik dan zelfs nog intenser van mijn werk. Dat zijn de dagen waarop ik topprestaties lever.

Dat zijn de dingen die ikzelf soms vervelend vind aan hooggevoelig zijn. Wat zijn dingen die jij vervelend vindt?

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.