5 saboterende gedachten die je los moet laten om gelukkig te worden

Posted on
saboterende gedachten

5 saboterende gedachten die je los moet laten om gelukkig te worden. Gedachtes hebben heel veel invloed op hoe je je voelt en hoe het met je gaat en bepaalde gedachtes kunnen je dus ook echt een rot gevoel geven en je geluk blokkeren. Dit zijn 5 van die saboterende gedachten die je los mag laten.

5 saboterende gedachten die je los moet laten om gelukkig te worden

ik ben niet goed genoeg

Jij bent absoluut goed genoeg. Jij bent wie jij bent en je hebt heel veel te geven aan deze wereld. Je hebt talenten en passies en jij bent licht en liefde. Door te denken dat jij niet goed genoeg bent, blokkeer je jezelf en loop je vast.
Je kunt niet geven wat je werkelijk te geven hebt en je straalt niet zoals je zou kunnen stralen.
Wees dus alert op deze gedachte en besef dat jij wel goed genoeg bent!

Ik ben niks waard

De gedachte dat iedereen meer waard is dan jij kan je behoorlijk onzeker maken. Het geeft je het gevoel dat je alleen bent en er niet bij hoort. Jij hangt alleen aan de onderkant van de samenleving, omdat je geen waarde hebt.

Als je dit zo leest, snap je waarschijnlijk heel goed dat hier helemaal niks van waar  is.
Iedereen is namelijk evenveel waard. Of je nu rijk bent of arm, beroemd of onbekend, maakt helemaal niks uit.
Jij bent niet minder waardevol dan een ander en je bent ook niks meer dan een ander.

Ik zal het nooit bereiken

Iedereen heeft wel iets wat hij of zij heel graag zou willen bereiken in het leven, maar vaak lijken die dingen op het moment totaal onbereikbaar. We sluiten ons er daarom maar voor af en gooien het idee weg, hoe pijnlijk het ook is.

Je sluit je af voor je eigen verlangen en daardoor gooi je ook heel veel deuren dicht. Je weet niet waar je over 5 of over 10 jaar staat, je weet niet wat nog mogelijk is.
Je doel hoeft alleen geen obsessie te worden, maar het mag wel een motivator zijn en een droom die je kan gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken en mogelijkheden te zien.

Gooi het dus niet weg, maar houd alle opties open.

Ik hoor er niet bij

Ik hoor er niet bij en ik zal nooit vrienden hebben. Dat zijn gedachtes van iemand die zich heel graag wil verbinden, maar nog niet weet hoe. En dat is het punt. Je hebt op dit moment niet de juiste groep mensen om je heen met wie je goed kan communiceren en die je begrijpen. Jij begrijpt hun waarschijnlijk ook niet.

Dat is een hint, een teken, dat je op zoek mag gaan naar nieuwe mensen en dat je tegelijkertijd mag gaan onderzoeken hoe je wel echt contact kunt maken met anderen.
Vaak is het namelijk ook iets in je eigen lichaamshouding, de energie die je uitstraalt, die echt contact blokkeert.
Misschien hoef je jezelf alleen maar te verdiepen in de taal die de anderen spreken, door te ontdekken waar het leven voor hun om draait, zodat je wel dat gesprek aan kunt gaan en er naar je geluisterd wordt.
Dan kun je je werkelijk verbinden hoor je er wel bij.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.