Dromen dat je vliegt: de betekenis

Posted on
dromen dat je vliegt

Dromen dat je vliegt, wat betekent dat nou eigenlijk? De meest algemene betekenis van dromen dat je vliegt is dat je dat je iets los gelaten hebt en jezelf bevrijd hebt van iets wat je tegenhield.

Dromen dat je vliegt

Als je zelf vliegt in een droom, betekent het dat je de situatie kunt overzien. Dat je (terug) in je kracht staat en dat je assertief bent. Het betekent dat je je grenzen aan het verleggen bent en je vrij voelt.
Het kan ook betekenen dat je open staat voor nieuwe inzichten en ervaringen, dat je vrij bent in de manier waarop je naar de wereld kijkt.

Moeilijkheden tijdens het vliegen

Heb je moeite met vliegen? Dan ben je wel op de goede weg, maar word je nog geblokkeerd door je omgeving of door je eigen overtuigingen.
Het is dan ook gelijk een verwerking van die blokkades en eventuele angsten, zodat je weer verder kunt.

Bang om te vliegen 

Vind je het eng om te vliegen? Dan heb je alles in je om verder te groeien en problemen op te lossen of juist nieuwe stappen te gaan maken, maar blokkeer je jezelf heel erg.
Je kunt het en je hebt het in je, dus houd jezelf niet tegen en ga ervoor.

Een vaste route vliegen

Vlieg je naar een vast doel toe, dan is het belangrijk dat je eigen (levens)doel voor ogen houdt en daarvoor gaat. Juist daarin zul je succes vinden.
Als je weet waar je in je droom heen moest vliegen, kun je daar nog meer aan afleiden.

Vliegen zonder bestemming

Heb je geen vast doel, maar ben je gewoon aan het vliegen en aan het ervaren? Dan betekent dat dat je gewoon mag genieten in je leven en dat je daar veel succes in zult hebben.
Wat je ervaart en ziet tijdens het vliegen kan je meer informatie geven over de dingen waar je succes in zult gaan ervaren.

Neerstorten

Als je neerstort tijdens het vliegen, is dat een waarschuwing dat er dingen zijn in je leven die je zelfvertrouwen en succes bedreigen. Wees dus alert, want dan kun je het nog voorkomen.

Hoogte verliezen

Er komt even een mindere periode aan, maar die zal je niet onderuit halen. Zet je schouders eronder en houdt vol, dan komt het helemaal goed.
Zeker als je blijft vliegen, veilig land of weer in hoogte toeneemt, zul je je obstakels overwinnen.

16 Comments

 1. John says:

  In mijn droom was ik in Frankrijk bij een camping en was ik vlot aan het lopen, toen een aantal bekenden mijn aandacht probeerden te vragen. Ik had daar echter geen zin in en ging door. Toen kreeg ik flinke rugwind en voelde de wind om me heen vloeien en me dragen. Ik liet me alsof ik in een ligstoel zat door de wind dragen en bedacht dat ik ook kon proberen te sturen tijdens het drijven in de wind. Op een gegeven moment kon ik zelfs scherpe bochten maken. Toen kwam het moment dat ik voelde dat ik vanaf mijn tenen en onderbenen weer in mijn “normale” lichaam kwam, ging ik staan en was ik weer helemaal in mijn lichaam.
  Ik werd wakker en had het sterke gevoel dat ik me onafhankelijk van tijd en plaats kon bewegen.
  De droom vond plaats in de nacht nadat ik een opstelling had gehad, waarbij ik me echt machteloos voelde dat ik bepaalde dingen die ik graag wil niet kan zien. De droom voelde bij mij als bevestiging dat er energetisch verschuivingen zijn en dat ik het nu nog even niet vanuit de analytische modus hoef op te pakken. En toe ik hierboven las over het weer in je kracht staan en dingen anders zien, voelde dat heel fijn.

  1. Scarlet says:

   Dit is inderdaad een hele mooie bevestiging van je proces!!
   Je bent enorm aan het groeien en je lekker aan het losmaken van anderen.

 2. John says:

  Ik dacht dat ik dat losmaken van anderen al achter me had, maar nu betreft het blijkbaar het losmaken van de conditioneringen. Op weg naar het leven van mijn potentieel, mijn grootsheid. Voelt goed!
  Trouwens, ik heb ook het idee dat er meer lagen in de droom zitten. Zeg maar een overkoepelende (voor het grote pad of de rode draad) en een meer specifieke.

  1. Scarlet says:

   Precies en daar ben je heel goed mee bezig! 🙂

   Dat kan heel goed kloppen en dat ga je veel beter plaatsen als je je dromen naast elkaar zet. 🙂

   1. John says:

    Thanks!!

 3. Eev says:

  Ik vond mijn droom heel bijzonder, de eerste keer dat ik het zo intens ervaar. Ik ben gelijk gaan googlen, toen kwam ik hier terecht.

  In mijn droom kon ik namelijk heel makkelijk op stijgen en rond vliegen, maar kwam achter dat het met een bepaalde limiet kon tot een maximum hoogte en hoe langer ik vloog hoe zwakker mijn vlucht werd. Maar later had ik het gevoel dat ik aan het vluchten was, voor de beveiliging of de politie. Alsof het niet mocht, vooral in het gebied waar ik was. Ik kwam uiteindelijk terecht bij een hele hoge kerktoren, waar ik later opgepakt werd waar ook gelijk mijn droom eindigde.

 4. Jay says:

  Ik heb de laatste jaren steeds terugkerende dromen dat ik het vermogen heb om te kunnen vliegen. Het vliegen gaat heel gemakkelijk, maar wanneer er mensen in de buurt zijn, gaat het heel moeizaam en kom ik nauwelijks of niet van de grond af.

  1. Scarlet says:

   Deze dromen geven dus eigenlijk aan dat je je nog te veel laat beïnvloeden door anderen.

 5. Harrie Douwma says:

  Ik droom al veel vaker en langer over dat ik vlieg meestal als een soort Superman nu net droomde ik dat we op een soort kinderkermis waren wat ik zelf had georganiseerd en alles verliep heel lekker ontspannen op een ogenblik was ik met de kinderen aan het stoeien in een soort springfort de jongens tegen de meiden. Daarna werd ik soort van weggeblazen eerst heel lekker rustig en vredig vervolgens vloog ik steeds hoger en hoger en kon niet naar beneden verderop zag ik iemand op een soort van stoel met ballonnen zweven die pakte ik zodat ik kon landen dacht ik alleen ik trok die andere mee omhoog hierna schrok ik wakker best benauwd en ben ik gaan Google omdat ik dus al veel vaker droom dat ik vlieg en ook altijd mijn droom kan onthouden zelfs na een paar dagen kunt u mij helpen

  1. Scarlet says:

   Hey Harrie,

   Dit klinkt alsof je lasten aan het loslaten bent of wilt loslaten.
   Je wilt meer kunnen genieten, ontspannen en spelen.
   Alleen je bent bang dat als je loslaat, je de controle verliest en het juist allemaal niet meer echt zal lukken.
   Er zit ook een angst onder over hoe je relatie met anderen gaat worden als je meer loslaat.

 6. Suzanne says:

  Heyy!
  Ik had een droom dat ik achterna werd gezeten.
  En ik wist dat ik kon gaan vliegen, maar wel met moeite dat heb ik altijd ik moet eerst een paar keer springen op de grond en dan ga ik pas naar boven.
  Ik moet ook met mijn armen en benen kracht zetten tijdens het vliegen.
  Geen obstakels over de weg en geen last van hoogtevrees ofzo.
  Ik droom ook altijd als ik kan vliegen dat ik met moeite van de grond afkom.
  Wat betekent dit?
  Ik ben trouwens 12 jaar.

  1. Scarlet says:

   Hey!
   Dit geeft aan dat je iets meer los mag laten, spanning los mag laten.
   Dat houdt je in het dagelijks leven tegen om je iets vrijer te voelen.

 7. Jennos says:

  Ik ging in mijn droom naar beneden. Het was donker en ik vond het vreemd dat het automatisch licht niet werkte. Ik voelde angst maar stelde mezelf gerust door te zeggen dat niemand binnen kon. Ik zette mijn weg in het donker voort. Ik voelde angst maar kon mezelf ook gerust stellen. Toen hoorde ik lawaai achter me. Ik wist op dat moment dat er iemand achter me was. Ik wist dat ik geen kanten uit kon. Op dat moment vloog ik. Het voelde verbazend. Ik kon vliegen. Ik voelde mij licht. Heerlijk zelfs. Maar ik vloog in de hoek van het toiletkamertje en kon niet verder. Op dat moment kwam ik wakker van mijn man zijn gesnurk en het enige die ik bedacht was: hoe zal ik nu landen. Een vreemd wakker worden vooral omdat ik het vliegen leuk vond. Ik zou het nog eens willen meemaken maar dan liefst in een open ruimte. En wat wil deze droom zeggen. Blijkbaar droomde mijn grootmoeder die ik amper kende ook van vliegen. Mama zei dat zei herhaaldelijk in dromen vloog en hetzelfde gevoel had als ik. Licht, vrijheid, zalig en fijn. Alleen vloog zij rond de kerktoren. We lijken wel heksen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Ik zou deze droom vertalen dat je een angst aan het loslaten bent.
   Waarschijnlijk heeft dit te maken met een gevoel van onveiligheid en onrust.
   Je bent ze achter je aan het laten, maar het lukt nog niet helemaal en dat is oké. Het is een proces. 🙂

   Ik hoop dat je snel meer mag dromen dat je heerlijk vrij vliegt. 🙂

 8. Tjan says:

  Ik droom al weken dat ik vlieg ,en dat ik me tegelijkertijd verstop
  ( ik weet telkens niet waarvoor ik me verstop,maar ik begin het idee te krijgen dat ik het in mijn dromen doe voor wat iets war zich in het dagelijks leven afspeelt )en dat ik dan niet hoger in de lucht kan vliegen, dat mensen mij in de lucht zien ,ik snap het gewoon niet

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je je los wilt maken van iets wat inderdaad in het dagelijks leven speelt.
   Je wilt eraan ontsnappen en gewoon even ontspannen.

Leave a comment

Your email address will not be published.