Dromen over afvallen

Posted on
dromen over afvallen

Wat betekent als je droomt over afvallen of gewicht verliezen? Dromen over afvallen zijn eigenlijk hele goede dromen. Dit geeft namelijk aan dat je ballast aan het loslaten bent.

Je bent dingen aan het verwerken en loslaten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je altijd heel perfectionistisch bent en dat je dat nu aan het loslaten bent.
Soms kan het ook letterlijk gaan over het vebreken van een relatie en de last die daardoor van je afvalt.

Dromen over afvallen: de hoeveelheid die je afvalt

De hoeveelheid die je afvalt in deze dromen staat eigenlijk voor het geestelijke of emotionele gewicht dat je achter je laat.

Hoe meer je dus afvalt, hoe zwaarder hetgeen is dat je loslaat.
Dit kan ook gelijk verklaren dat je kunt dromen dat je veel te veel afvalt of anorexia krijgt. Dit wijst op een diepgewortelde emotie of overtuiging die je aan het verwerken bent, bijvoorbeeld een trauma.

Dit betekent niet dat je het verwerkingsproces niet aankunt. Het geeft alleen maar aan dat je even rustig aan moet doen en jezelf wat tijd mag gunnen.

Zelfs als je doodgaat in deze droom doordat je teveel gewicht verliest, dan is er nog niet direct iets aan de hand. Sterker nog, meestal heeft dit de mooiste betekenis van allemaal, namelijk dat je een nieuw begin of nieuwe situatie tegemoet gaat.

Herken je dit niet?

In uitzonderlijke gevallen kunnen dromen over afvallen en gewichtsverlies ook duiden op lichamelijke problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan darmklachten of een griepje, maar het kan ook wijzen op vervelendere dingen.

Dit is niet om je bang te maken, want meestal is dit niet het geval, maar als je last hebt van lichamelijke klachten, is het zeker aan te raden langs de huisarts te gaan.

 

**Deze informatie is geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Ga bij twijfel of klachten dus altijd naar een arts of specialist.